« Върни се назад Публикувано на 19.02.2014 / 16:46

КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ РАЗРУШАВАНЕТО НА РЕЛИГИОЗНИЯ МИР?

 

Застават ли лидерите на старите десни партии и бившият представител на Тройната коалиция в лицето на Меглена Кунева зад позицията на техния коалиционен партньор Касим Дал, че България трябва да поиска от Европейския съюз безусловното приемане на Република Турция в европейското семейство?

Ние от ПП „България без цензура“поискахме референдум за членството на нашата южна съседка и бяхме подкрепени от ВМРО и други политически формации. Дават ли си сметкахората зад Касим Дал, че този въпрос не е нито етнически, ниторелигиозен, още по-малко икономически, а чисто политически?

Дават ли сисметка така наречените „реформатори“, че безусловното приемане наднешната неоосманистка и проислямска Турция в Европа ще създаде катастрофални проблеми пред националната сигурност? Каква е позицията на ДПС? Съгласни ли са с твърденията на техния бивш представител от така нареченото „религиозно крило“ Касим Дал, че България трябва без условия ибез преговори да подкрепя политиката на Ердоган? Това са истински важните въпроси, чиито отговори се спестяват.

Напомням, че в срамните сцени на насилие пред джамията в Пловдив,футболните агиткибяха водени от лидери на СДС, а кметът Иван Тотев от ГЕРБ отказа дасъдейства на прокуратурата и полицията, като подклаждаше етническотонапрежение в града. В деня, в който честваме 141 години от гибелта наАпостола на българската свобода, бихме искали да знаем кой има полза от дестабилизация в страната и от разрушаване на постигнатия с много мъка през годините етнически и религиозен мир.

Николай Бареков

 

«