« Върни се назад Публикувано на 16.05.2023 / 19:33

КОЙ ИЗПРАТИ ЛИСТА С ОСТАВКАТА НА ГЕШЕВ, СКЪСАНА ОТ НЕГО ПУБЛИЧНО. КОЙ НАПИСА ПАСКВИЛА НА СТРАХА, ПРОЧЕТЕН ОТ САРАФОВ

Кой е Петьо Петров, по прякор Еврото?

​Започнал като следовател в Столичното следствие, където придобива прякора си в резултат на неистовата му любов към парите и рушветите.

Блеснал със „злодейския си гений“ и готовността на всичко покрай предателството на един от най – добрите си приятели – съдията Петър Сантиров, когото провокира към подкуп и след това записва, за да бъде последният публично арестуван и „разпнат на Разпети Петък“, по думите на тогавашния прокурор Роман Василев.

Именно от това гнусно деяние започва стремителната му кариера, при която оглавява Следствения отдел на столицата, където по онова време създава практиката за конструиране на дела и обвинения, на производство във верен нему отдел, които се държат на трупчета, докато жертвата не реши да се откупи. Само тогава следва прекратяване, иначе чакай десетилетната давност под угрозата на евентуалното обвинение.

Напуснал системата, след окончателното решение на Върховния съд по казуса със съдията Сантиров, фиксирало със сила на пресъдено нещо, меко казано, недостойното му поведение, но останал с изключително силни връзки с редица магистрати.

Говори се, че силата на тези връзки се дължи до голяма степен на записите на срамни сцени, съхранявани грижливо от Петров. Тази практика – да постави жертвата – магистрат в неудобна сцена, да го заснеме и впоследствие използва, както си поиска, Петров последователно развил до съвършенство.

​Вписвайки се като адвокат, Петров започнал нов етап в кариерата си и натрупал цяло състояние /виж разследванията на сайта Бърд и Антикорупционния фонд/, следвайки простата схема – набелязва жертва; сглобява дело през услужливи и верни му магистрати;  обещава решение на проблема.

Прибира всичко, което може от жертвата, а дали решава проблема, изобщо не е важно.

В първите години на „адвокатската му кариера“, неговият сподвижник Борислав Боби Сарафов, тогава спецмагистрат, активно го подпомага.

Работят здраво, заедно по посочената схема.

Различни хора твърдят, че тогава при тях са идвали пратеници от името на двамата, като са им искани пари за абонамент да бъдат пазени или пък са заплашвани с унищожение на бизнеса.

Други свидетели твърдят, че е имало една единствена среща между Еврото и Георги Ушев, на която е решено, че връзката между тях ще бъде точно Сарафов. Така бива решен въпроса и със съда.

Стотици човешки съдби и бизнеси са съсипани и ограбени.

Двамата са до такава степен близки, че стават съседи в „Делта хил“, където имат къщи. Вероятно, покрай това добросъседство се виждат често.

Нека Сарафов отговори, вярно ли е това, че са съседи с Петьо Петров – Еврото в комплекс „Делта хил“ и колко често се е виждал с него последния месец?

Ходил ли е Сарафов в „Осемте джуджета“  и колко често?

До вчера, до момента със скъсаната оставка на главния прокурор Иван Гешев, Сарафов изглеждаше печелившият.

Истинският печеливш обаче, щеше да бъде Петьо Петров. Всъщност, той може да бъде печеливш и без Сарафов днес, като не е престанал да се надява още на това.

Вероятно, дори и в този момент събира „верните“ си подопечни и крои планове за разгарянето на войната, войната, от която той със сигурност печели, ако го няма Гешев, като Главен прокурор.

Грешката на Гешев, при встъпването му като Главен прокурор, е била, че дистанцирайки се от Петьо Петров е мислел, че прекратява влиянието на Еврото.

Подценил го е, но до него е бил и „огледалния образ“ на Еврото – Сарафов, който години се е прикривал.

Тази грешка не бива да продължава, ако Гешев иска да спечели войната.

Afera.bg

«