« Върни се назад Публикувано на 31.08.2022 / 16:37

КОЙ Е ЧОВЕКЪТ НА „ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА“ В ГДБОП

Изминаха няколко години и като че всички забравиха за скандалната афера “Осемте джуджета” и схемите за “нареждане”, чрез “свои хора” в ГДБОП, прокуратура и съд.

А истината е, че тези хора все още са на ръководни позиции в тези служби и  институции, като все още порочното им съзнание действа в посока на престъпни действия, а не в посока защита на закона и правата на всеки един гражданин.

Точно такъв е случая и с главен разследващ полицай Таня Алакушева от ГДБОП.

Нека само припомним, какво пише за нея сайта “Афера” през 2017 година:

На 22.08.2017 АФЕРА публикува:

СИМБИОЗАТА „ГДБОП & ПРОКУРАТУРА“ СКАЛЪПВА ДЕЛОТО „ВАРНЕНСКИ КИЛЪРИ“. ОБЯВИХА ЧИРПАНСКИЯ ЗА ИЗДИРВАНЕ С ПАРАЛЕЛНА ГДБОП „КОМБИНАЦИЯ“ – НАТИСКАТ ГО ДА ДАВА „ПРАВИЛНИ“ ПОРЪЧКОВИ ПОКАЗАНИЯ!

https://afera.bg/%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b1%d0%b8%d0%be%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b4%d0%be%d0%b1%d0%bf-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0-%d1%81%d0%ba%d0%b0/?fbclid=IwAR2V50oeIuSkUGIsf-ehSjqClOglZYzflFHqu4T6FO_31lGDc2NkKsXquNM

Вчера, 21 август 2017 година, Таня Алакушева, главен разследващ полицай в ГДБОП, е връчила „постановление за привличане на обвиняем“ по делото 42/2015 за така наречените „варненски килъри“ на Николай Тошев – Чирпанския, Радослав Калчев – Черния Роди и всичките останали от ОПГ-то.

В постановлението за „привличане като обвиняем“  пише, че „от януари 2004 година до 21.02.2015 година Николай Тошев – Чирпанския е участвал в ОПГ с цел да вършат престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода за повече от три години“.

Изброените членове от НК са 115, 129,128, 143 и 131. За ръководител на групата е посочен Радослав Калчев – Черния Роди, а останалите са участници в ОПГ.

Обвинението за извършени убийства, включително и това на Борислав Манджуков, отпадат като вменени, както на Черния Роди, така и на така наречената му група.

Въпреки това обаче в постановлението за „привличане на обвиняем“, подписано от бопаджийката, съществува член 115 от НК, който гласи „който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години“. Това било така, защото фундаменталната бопаджийско-прокурорска мисъл стигнала до извода, че те имали намерение да извършат убийство, ама не успели.

За да не отиде на халост цялото това измислено дело за „варненските килъри“ остава обвинението за „побои“, вършени от групата на Черния Роди с действащо лице и Чирпанския. Периодът определен за Чирпанския, като участник в ОПГ за побои също е от 2004 до 2015 година.

През това време обаче Чирпанския е бил в затвора и е излежавал съответно две присъди – едната от 3,6 месеца, а другата от 8 години!

Впрочем, обвинителен акт все още черно на бяло не е представен! Той трябва да бъде изготвен до дадения срок от съдията. На всичкото отгоре до 12 септември всички привлечени като обвиняеми ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, заедно с техните адвокати, трябва да се запознаят с ВСИЧКИ МАТЕРИАЛИ ДО ДОСЪДЕБНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ. Които са около 8 тома. Как ще стане тази работа, засега не е ясно.

Ясно е обаче, че КАТАСТРОФАТА НА ПРОКУРАТУРА & ГДБОП ПО ТАКА НАРЕЧЕНОТО „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ „ВАРНЕНСКИ КИЛЪРИ“ трябва да бъде добутана до съда някак си и да бъдат оправдани купищата държавни пари по съшиването и с бели конци.”

Припомняме тази стара история за да онагледим за пореден път гнилите схеми, които съществуваха в българските разследващи и правораздавателни органи и за да отбележим, че хората, които въртяха тези схеми са все още на активна служба при своите официални и неофициални господари. Защото ако помните добре, основно действащо лице в тези схеми тогава беше не друг, а Петър Петров – Пепи Еврото. Същият, който се превърна в еманация на най-злокобните далавери в правораздавателната система, същият, който и до днес не е нито разследван, нито притесняван, а оставен на свобода да харчи милионите си, изкарани чрез абсурдните му “нареждания” на куп лица, повечето от които впоследствие излязоха като напълно невинни.

Защо разказваме всичко това ли?

Разказваме го, защото главен разследващ полицай Таня Алакушева е точно такъв случай и както преди, така и сега, продължава да върти своите порочни схеми чрез позицията си в ГДБОП.

И тук логично възниква въпросът, защо новият шеф на ГДБОП Калин Стоянов, който минава за “професионалист”, все още не е разчистил докрай кочината завещана му от предходните шефове на службата?

Защо все още лица като Таня Алакушева имат място в службата при положение, че същата многократно е била засичана във вече затворения ресторант на Пепи Еврото “Осемте джуджета” на ул. “Шандьор Петьофи”?

И още един последен въпрос. Като този въпрос не е свързан с “промяната”, а с “хигиената”.

Не е ли време заедно, и прокуратурата начело с главния прокурор Иван Гешев, и ГДБОП начело с Калин Стоянов, най-накрая да разчистят за последно “къщичката си” и да отворят път за действителни разследвания и спазване на закона, вместо за нареждачески схеми, зад които почти винаги изскачат муцуни с мръсни лица.

А отговорът е ясен – време е, разбира се. Нещо повече – крайно време е!

Андрей Червенков

«