« Върни се назад Публикувано на 26.01.2022 / 13:25

КОЙ Е СТЕФАН ЯНЕВ, ЧЕ ПРЕДЛАГА НАЦИОНАЛНА ПОЗИЦИЯ? ТОВА, КОЕТО НАРИЧА „УЧЕНИЕ“, ВЪВ ВОЕННОТО ДЕЛО СЕ НАРИЧА „МАНЕВРИ“. НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!

Кой е Стефан Янев, че да предлага национална позиция?

Уважаеми господин Радев, другари и другарки. Зная, че вас Конституцията не ви интересува и никой не се съмнява в това, но поне спазвайте административната йерархията и произлизащата от нея компетентност. В този момент господина Янева заема поста „министър на отбраната“. Това е политическа длъжност, не експертна в министерството и неговата компетентност стига едва до Министерство на отбраната! Дано ме разберете.

Националната позиция трябва да се изработи от начало докрай в сградата на Парламента на РБ. Никъде другаде. В противен случай се продължава старата традиция отговорност да се поема от „нисшите чинове“, а истински отговорните да останат недокоснати от отговорността си. Това не е връщане на правовата държава, а възкресяване на борисовата кочина. Не това обещавахте преди изборите, мисля! Но това се случва.

Освен това, участието на България с какъвто и да бил брой войници, дори да е само един, поставя страната в международно правно положение на военен агресор спрямо Русия, наравно с всички останали войски.

Това, което Стефан Янев нарича „учение“, във военното дело се нарича „маневри“. Няма нужда да заблуждават българските граждани, по-добре открито да им кажат, че решението на президента Радев и правителството е България да участва във военните маневри с 1000 войника първаначално. След часове, бройката и единиците се покачват, спрямо степента на военна заплаха за Украйна. В случай на конфликт, ще се включи и целия потенциал на българските въоръжени сили. Така се говори!

И на всички ще им стане ясно в какво ни забърквате под упойка.

Николай Марков

«