« Върни се назад Публикувано на 02.04.2024 / 8:55

КОЙ Е „НОТАРИУСА“ В АПИ И ЩЕ СЕ ЗАЕМЕ ЛИ ПРОКУРАТУРАТА С НЕГО – ЧАСТ 2 (ДОКУМЕНТИ)

За безобразията в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) сме писали не един път. След нашите разследвания бяха отправяни и депутатски въпроси към регионалния министър, но главният виновник продължава да твори безобразия. Оказва се, че е недосегаем!

САМО В MEDIAMALL: Кой е „Нотариуса“ в АПИ и ще се заеме ли прокуратурата с него? Част-1 (ДОКУМЕНТИ)

По тази причина метафорично решихме да го наречем „Нотариуса“, тъй като никой не го закача. Отговорен за всичко, което се случва в АПИ е председателят на агенцията. На 8 юни 2023 г. за шеф на АПИ е назначен инж. Ясен Йорданов. Във визитката му е написано, че има близо 30-годишен опит. В подготовката на проекти и изграждането на обекти  в България. Експертизата му е оценена и в чужбина, където е работил по различни проекти.

За девет месеца обаче се оказва, че Йорданов сътворява уникални безобразия и нарушения на закона. Вече ви разказахме в първата част за патилата на дружеството ДЗЗД „РОУД ПРОДЖЕКТ“.

Фирмата така и не може да проумее как така хем има договор за ремонт на пътища, а ремонтите се възлагат от АПИ на друга фирма с прекратен договор. И на всичко отгоре на по-високи цени. Оказва се, че тя не е единствената фирма, с която „Пътния Нотариус“ се подиграва.

В същото положение се оказва и дружеството ДЗЗД „ЕКСПЕРТ ПП“. Както се досещате дружеството също е сключило договор с АПИ, който е подписан от Ясен Йорданов, но…АПИ възлага ремонтите на любимата си фирма ДЗЗД „Зима Добрич“, която е с прекратен договор. В безсилието си ДЗЗД „ЕКСПЕРТ ПП“ се обръща към парламентарната комисия по регионално развитие. Ето го сигнала до нея:

Както сами виждате и в този случай става въпрос за милиони левове. Става ясно, че и прокуратура, МВР и други институции са със затворени очи. Явно „Пътния Нотариус“ е много мощен и затваря очи и усти? Вероятно трябва да се намеси Лаура Кьовеши, за да си получи „Пътния Нотариус“ заслуженото?

На 12 февруари 2024 г. директора на Дирекция обществени поръчки в АПИ представя този доклад:

По някакво странно съвпадение веднага след това той е уволнен и сега води дело за незаконно уволнение. В момента неговата длъжност се съвместява от нашата стара познайница Йоана Пеловска. За нейното скандално назначение за главен секретар на АПИ сме писали подробно.

Припомняме, че пред регионалната комисия шефа на АПИ Ясен Йорданов се оправдава, че бил заблуден. Видно е, че не само, че не е заблуден, а дори е бил много добре информиран с доклад.

Пред очите ни се извършват безобразия за милиони. Стотици умират по разбитите пътища на страната, докато други богатеят. Оставаме в очакване прокуратурата да се задейства. Очакваме новият регионален министър незабавно да уволни Ясен Йорданов.

Основания за това може да намери в публикациите на MEDIAMALL.

www.mediamall.info

«