« Върни се назад Публикувано на 18.03.2022 / 20:32

КОЙ Е@АЛ МВР РАШКОВ, Е@АЛ! ПУСНАХА БОЙКО БОРИСОВ БЕЗ ОБВИНЕНИЕ! ОСИРАНЕ. ВЪЗКРЕСИХА БОРИСОВ С ПОРОЧНА ИДЕЯ ЗА ЦИРК. ОСТАВКА!

Бойко Борисов беше пуснат след 24 часовото полицейско задържане.

Няма никакви доказателства за изнудване, секретни материали по делото няма. Срещу Борисов не е повдигнато обвинение. Купища процесуални нарушения са направени. Премиерът Кирил Петков е привикал вчера в кабинета си разследващи полицаи и им е давал указания какво да правят, което е абсолютно недопустимо по закон! В кабинета са били Рашков и Асен Василев. Намесил е името на Кьовеши недопустимо, като е казал, че всичко се върши по нейно разпореждане. Задържането е направено от некомпетентен орган – разследващ полицай.

Кирил Петков се писал като свидетел по делото!

Пуснати са без обвинения и Владислав Горанов, и Севдалина Арнаудова. Никакви разпити не са водени със задържаните.

На брифинг Прокуратурата  заяви, че е уведомена с факс от МВР.  Досъдебното производство е образувано по неотложност. Кирил Петков бил свидетел, като разказал за срещата си с Кьовеши на която пък разказал за Васил Божков и медийните му изяви. Васил Божков не е разпитан по делото. Разпитани са били и други двама свидетели, близки на Васил Божков, които разказали, че Божков се познавал с Борисов. Разпитан е свидетел, който пък разказал как Божков оперирал с парите си, но не е разказал нищо за това Божков да е носил пари, като е ходил при Горанов, а само влизал с пура в ръка.  В СГП МВР не е направило предложение за повдигане на обвинение към задържаните. Според представените материали в прокуратурата от МВР няма доказателства за привличане като обвиняеми задържаните лица. Разследващите действия са извършвани от некомпетентни лица според НПК! Тези действия трябва да бъдат извършвани от следовател, а не от разследващ полицай.

====

Веселина Томова:

Кой е@ал МВР Рашков, е@ал. Бойко Борисов пуснат на свобода.

Написах го още в първата минута след като Борисов бе задържан – тъп-дърварски остро кризисен пиар на прости и кухи тъпанари, които управляват България, благодарение на Румен Радев & Херо Мустафа.

Превърнаха Борисов в жертва и му вдигнаха топката до небесата. Ако не бяха толкова тъпи, щях наистина да си помисля, че работят на заплата при него.

Тези измамници и некадърници незабавно трябва да бъдат изметени от Властта! И сметката за тях да плати лицето Румен Радев, което ги набута и легитимира.

Да осереш една толкова изстрадана битка срещу Боко и компания и да им поднесеш на тепсия връщането на бял кон, да им поднесеш терен на който от утре никой да не може да им затвори устата какви идиоти управляват България – могат само галфоните на Радев и Мустафа – Кирчовци, кокорчовци, зомбита десносектанти и клоуните на Слави плюс корнела – на всяка манджа мерудия.

Оставка!

Николай Бареков:

„Мащабната операция“ на Рашката и Киро Най-тъпото се оказа много мащабна крачка към връщането за четвърти път на власт на Бойко Борисов. В праймтайма на Баджак новините бившият премиер излиза като победител и жертва едновременно. Ето полежа и в ареста на дървена пейка цяла нощ без доказателства и без да му предяват обвинения. Смях.

Никаква „Европейска прокуратура“ няма намесена в „операцията“ по спасяването на канадското мекере и менте Киро Петков- тъкмо обратното, ментетата омаскариха Лаура Кьовеши и злоупотребиха с името и, докато румънката им беше „на крака“ в София.

Жалък опит за „Кризисен пиар“ на едно злополучно, натрапено и некадърно управление, завършил с грандиозното му осиране. „Осиране“ е точният термин. Сега следва STOP и скорошни избори! Промяната ще дойде истински, когато я пожелае и осъществи целият български народ, без да му се натрапват отвън и отвътре злощастни циркаджии със селски манталитет, опаковани като л@йна в целофан. Не забравяйте – цената на всяка патологична власт на всеки патологичен лъжец ще се плаща от целия български народ с десетилетия.

Мартин Карбовски:

Пускат Борисов.

Вчера ви казах, че няма на какво да се радвате. Правителството на Кирил Петков е глупаво и шашмаджийско правителство. Просто арестуваха човек, на когото не предявяват обвинения.

Те възкресиха Борисов с гламав ентусиазъм и порочна идея за цирк.

Оставка.

Кирил Петков се подигра на протеста, на хората от площадите, на промяната и надеждата тая страна да бъде различна от ББ епохата.

Кириле, ти си срам.

Явор Дачков:

Това беше пиар акция на Кирил и Асен. След провала е редно да подадат оставка, а това е един от многото поводи. Истината е, че България никога не е била управлявана от толкова некадърни и некомпетенти хора с амбиция за грабежи на дребно (изкупуване на зърно, батерии и т.н.) и най-вече – пълно подчинение на американския дневен ред.

Оставка!

Добра добавка от приятел: “Ще добавя само, че тези идиоти утре ще преговарят с  министъра на отбраната на САЩ…”

Димитър Байрактаров:

В журналистическата си кариера съм отразявал какви ли не абсурди, но това, което се случи през последните две вечери ме порази! По всичко личи, че просто Киро е притиснат от нещо, което го е подтикнало към безумни действия! Не мога да си обясня с какъв акъл се е самопредложил за свидетел, за да организира ареста на Борисов, Горанов и Севда Арнаудова!

Всичко това, на което станахме свидетели ме навежда на мисълта, че държавата ни се намира в огромна опасност, тъй като се управлява от хора със сериозни ментални проблеми! Бог да ни е на помощ! Мисля обаче, че този път ние трябва да решим този проблем, като изметем тези измекяри от държавата си!

Методи Лалов:

Арестуването на хора, дори това да са омразните Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, без да са налице законовите основания за това, е истинско безобразие и политически кретенизъм.

Това приравнява държавата под управлението на сегашната коалиция с държавата под управлението на Борисов.

И не се извинявайте с Гешевата прокуратура, защото Рашков е напълно наясно, че искането за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража се прави именно от прокуратурата, поради което няма как да я заобиколи. Затова можеше предварително да има санкция на прокуратурата за задържането. Що се отнася до задържането по Закона за МВР, то нито е безусловно необходимо, нито е абсолютно задължително.

Бойко Рашков се провали с тази акция. Провали се като политик, провали се като вътрешен министър, провали се и като университетски преподавател (не зная как ще изпитва студентите, като сам се скъса на изпита по наказателен процес).

И вместо да постави началото на процеса по ангажиране на отговорността на Борисов, му изписа веждите.

Писна ми от хора, които си играят на политици и които проиграват и малкото шансове за обществена промяна и справедливост.

Андрей Янкулов:

МВР започва при неотложност разследване с предмет изнудване на бизнесмен от бившия министър-председател с разпит като свидетел на настоящия министър-председател, който дори не е очевидец на изнудването… изнудваният не е разпитван… задържани лица… претърсвания…

На големи абсурди съм се нагледал за скромните си 15 години работа по наказателни дела, ама това определено влиза в златния фонд на процесуалните бисери. Диамант в полицейската корона.

Трагедия…

Afera.bg

«