« Върни се назад Публикувано на 15.12.2014 / 9:37

Кой впрегна медиите в раздухването на случая „Сертов“ – МВР, разбира се. Кой командва меверейците – Бойко Борисов, естествено. Алексей Петров силно се надценява…

aleksei10Алексей Петров зове за „медийна тишина“ по аферата „Сертов“. Силно се надценява…
Интервюто на Сашо Диков с Алексей Петров беше „евтинджийска постановка“ и едва ли Трактора трябва да бъде подозиран за прецакването на темата „спорт“ – балканското по карате падна свидна жертва на темата „Сертов“ и писмата за А.П. за КТБ. Но пък Петров и не се противопостави особено. Не че пиарът му се получи. Трактора винаги е имал проблем с медийното експониране на тезите си. Алексей Петров просто не става за тази работа – ама изобщо.

Призивът му за „медийна тишина“ по аферата „Сертов“ надскача безхаберието му за използване на медиите за лъскане на имиджа си. Кой впрегна медиите в раздухването на случая „Сертов“ – МВР, разбира се. Кой командва меверейците – Бойко Борисов, естествено. Но това е по-малкият проблем на Алексей Петров. Той се е объркал жестоко в кое време живее. Замръзнал е в епохата на „късния Т.Ж.“.
В онези години на тотална цензура за инциденти – като за разстрела на виетнамците от сина на генералния директор на ДСО „Стара планина“, народът се справяше с инфото чрез слухове. Това ли иска Алексей Петров? Понеже Трактора не е тъп, остава да смятаме, че се е пошегувал с някои свои приятелчета в „жълти сайтове“.
Развилнялата се медийна мадама и в усмирителна риза да я напъхат пак ще оврещи орталъка за Ценка-Менка, за Сертов и „любовницата“, за „турската връзка“. Така че Алексей Петров говори празни приказки. Призивът му е опит да заеме благовидна гражданска позиция.
Аферата „Сертов“ ще позаглъхне по празниците от само себе си. Сетне ще я актуализират. И така, докато на някого в службите не му писне и не изкара наяве „мръсната постановка“.

Меверейците вдигат ръце от случая „Сертов“?! Чакат „медийната мадама“ да разплете чорапите на Ценка…

Само гледачката на Берлускони не се е произнесла по медийно-ченгеджийския сюжет „Сертов“. Кой ли не се упражни? Алексей Петров-Трактора иска „медийна тишина“. Жълтите сайтове сънуват намаляване на „кухия трафик“ чрез раздувки по темата на миналата седмица. Всъщност „медийната тишина“ може да се възцари не само заради предстоящите празници за Рождество Христово. Няма как на публиката да не й писне от измишльотините. Минал границата, ама не било сигурно. Имало данни от три различни технически източника, но гърците си траели. Да се обзаложим ли, че аферата „Сертов“ няма да се разреши, докато „медийната мадама“ с версиите не разплете чорапите на Ценка?

Според мадам М.М. службите нали щяха да съобщят, че „Сертов се е самоубил“, защото вече не можели да го крият. И що стана? Нови и нови „версии“ – на час по две. През уикенда министър Веселин Вучков увери зрителите на bTV, че меверейците си сътрудничели много добре със съпругата на Петко Сертов. Обикновено лицемерие. Притворство на гузен бюрократ. На този не му стиска да каже, че меверейците от първия час работят по „инсценировка“ с елементи на „имитация на заплаха от покушение“. Иначе куките продължават да бачкат по „битовата версия“. Според източници от обкръжението на Бойко Борисов той вече вдигнал ръце от „тази история за Ценка и Божилов“.
„Зачезването“ на Петко Сертов съвпадна с истерията около „Южен поток“. Лъснаха факти, данни и обстоятелства около връзките му с банка, базирана във Виена, през която са минавали транзакции по „Южен поток“. Може ли Ценка да изпусне тази „златна кокошка“, клюкарстват меверейци на високи постове и пращат разследващи при съпругата за поредното „добро сътрудничество“. Междувременно прокуратурата пасува. Какво да стори – Сертов не е „разпознат“ от камерите на границата, не е открит, слава Богу, труп. И прокуратурата чака меверейците да открият данни за престъпление, или да обявят случая за „семейно-битов скандал“.
Десети ден МВР не успява да разреши казуса. Питането е дали Светлозар Лазаров и Веселин Вучков предполагат как могат да станат за смях при определено развитие на събитията?! Вучков одма да командирова Лазаров при гледачката на Берлускони да му врътне кълбото.

www.bgsniper.com

«