« Върни се назад Публикувано на 01.03.2014 / 12:09

КОЙ ВЗЕ ПАРИТЕ ЗА „КИЛЪРИТЕ”?

 

В редакцията на АФЕРА се получи коментар, който публикуваме дословно, поради това, че засяга въпроси, които по принцип би трябвало да бъдат обект на внимание на спецслужбите, където има сектор за борба с коруцията в съдебната система. До този момент не сме чули той да е свършил нещо:

„Здравейте, първо искам да отбележа, че пиша анонимно и това е обяснимо, тъй като въпросите, които ще задам са взривоопасни:

1. В състояние ли са ДАНС и МВР да разследват корупцията в съдебната система или това ще остане мираж? Защо ДАНС направи единственото движение по тази тема само когато бе задействана от френските власти във връзка с убийството на студента Мартин и обходи цяла Варна като събираше информация за съдии, адвокати и прокурори, замесени с корупция по този случай? За съжаление, от това на практика нищо произлезе.

2. В състояние ли са ДАНС и МВР да проверят има ли съдия от процеса воден по делото „килъри” на втора инстанция, който е бил засечен в СРС по друго дело, преди време гледано във Варна, като там се е чула цялата схема за взимане на подкуп? Какво се е случило тогава? Даден ли е сигнал до прокуратурата и до ВСС за това СРС, в което се чува как този съдия е прихванат в корупционна схема?

3. В състояние ли са ДАНС и МВР да проверят дали по време на гледането на процеса „килърите” на втора инстанция във Варна, бившият шеф в ГДБОП Валентин Цоновски е посетил Варна и е посредничел за влияние по решаване на делото?

4. В състояние ли са ДАНС и МВР да проверят дали е имало пратени посланици и кои са те към хора на подсъдимите „килъри”, като в посланията се е намеквало, че трябва да платят? Било ли е отказано на посланиците?

5. В състоянието ли са ДАНС и МВР да проверят дали „ответната” страна, която приема делото „килъри” на живот и смърт, е успяла да „пробие”?

Тези въпроси поставям не защото съм близък или подкрепям „килърите”, а защото всеки има право на справедлив процес, в който водещи не са финикийските знаци.”

Afera.bg

«