« Върни се назад Публикувано на 20.12.2017 / 15:54

КОЙто ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО: НА СИМБИОЗАТА „БОКО – ШИШИ – ЦАЦА“ НЕ ИМ ТРЯБВА БЮРО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС И МАЧКАТ ДЖЕЛАТСКИ ДОКАТО ГО УНИЩОЖАТ

Първо да уточним нещо за още незнаещите – сайтът „Правен свят“ бе купен от лица, изповядващи каузата на КОЙ и вече няма нищо общо със себе си.

Преди седмица един докторант, когото не сме чували, а и да сме го чували, все тая, на име Даниел Петров, публикува „програмна“ „статия“ под заглавието: „Кой написа речта на Бойко Рашков?“.

Ако питате нас, умен човек само като прочете заглавието би пратил писанието в кошчето за кенефна хартия, стига сайта да бе на хартиен носител. И понеже работата ни е такава, че се налага и да четем глупости, прочетохме напъните на докторанта. Забележете! – докторант не по правни въпроси, а по политология.

На това място се сещаме за кретенизма, внушаван лично от главния прокурор Сотир Цацаров – че шефът на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков целял с изявленията си за престъпните безобразия, вършени от ДАНС и прокуратурата, „политически облаги“ / и „лични“, по лексиката на Сотир Цацаров/.

И понеже все пак сайта „Правен свят“ не е жълто-фекална агенцийка от дисагите на КОЙ и все пак трябва да подържа някакво сериозно „ниво“, докторантът е впрегнат да опише, „анализира“ и да „сготви“ всичките „тези“ на „вожда“ на конци – главния прокурор Цацаров.

Очевидно обаче „Правен свят“ вече никой го чете. И – ефект от докторантската статия – йок.

И след седмица – тумба-лумба! – нова порция „докторантски“ дълбокомислени мишления за Бойко Рашков – излиза нова статия – продължение със същото заглавие: „Кой написа речта на Бойко Рашков?“.

Пак нямаше и ние да я прочетем, ама пусто това ни е работата и се налага пак да четем глупости.

В писанието културно, възпитано и елегантно – по „опорните точки“ на Цацаров – Бойко Рашков е изкаран едва ли не олигофрен, който си прави „медийно турне“ и се „разхожда предколедно“ до Народното събрание.

Тъкмо да игнорираме окончателно докторанта и хоп-троп! – в четвърта точка от писанието му прочитаме всъщност за какво „се бори“ Симбиозата /Боко – Шиши – Цаца/, бълвайки пълни идиотизми както за Бойко Рашков, така и за Бюрото за контрол върху СРС.

Ето я тази точка 4 уж на докторанта, щото и ние можем да зададем въпроса: Кой диктува на докторанта статийките в „Правен свят“?:

„…4. Защо въобще съществува подобно Бюро? В Народното събрание има отделни комисии по вътрешна сигурност и контрол на специалните разузнавателни средства. Нали според Конституцията живеем в парламентарна (и представителна) демокрация? Не е ли роля на депутатите да контролират СРС-тата? Просто защото депутатите носят политическа и обществена отговорност. Политическа пред своите партийни лидери, а обществена – пред своите избиратели. Те подлежат и на медиен контрол, журналистите всекидневно ги разпитват в кулоарите и студията. На какъв контрол, обаче, подлежи Бюрото за СРС? Никакъв. Защо ни е, в такъв случай, безконтролна институция, дублираща функцията на парламентарните комисии, за която плащаме близо милион и половина лева годишно? Докога ще храним БОРКОР-и, СРС-та, КПУКИ-та и подобни партийни хранилки? Какви са ефектите и кои са постигнатите резултати от дейността? Ако сумираме бюджетите им, драмата с милионите за „молекулите“ за борбата с раковите заболявания изобщо нямаше да се случи.“

Сега вече ви е напълно ясно, че камъчето е изплюто окончателно, същото онова камъче, за което сайта АФЕРА пише от месеци – че истинската цел на Симбиозата „Боко – Шиши – Цаца“ е да унижощат Бюрото за контрол върху СРС, защото същото това Бюро в лицето на Бойко Рашков, както и заместника му Георги Гатев, по никакъв начин не се надупи на същата тая Симбиоза. Нещо повече – извади и на показ престъпните безобразия, вършени със СРС!

Защо въобще съществува подобно Бюро?, пита докторантът.

Ами за да упражнява контрол върху менторите ти, уважаеми. И за да се намираш на работа и на хонорар, че да ти пускат писанията ония, които искат да заличат и смачкат Бюрото за контрол върху СРС.

И какво нещо е съдбата – тъкмо да сложим точката на тази дописка и синхроничността ни перна през погледа, съзирайки това римувано послание, пуснато в интернет.

Не е много пристойно, ама си заслужава да го публикуваме, че аман от докторанти по политология, дето пазят като тенекия задника на главния прокурор.

докторант правен свят

Апропо, цялата тая некадърна истерия, която е обзела напоследък Симбиозата „Боко – Шиши – Цаца“, преплетена с опити за дърварски „пиар“, показва само едно – яко им пиперижи под гащите.

Каквото има да става, ще става. Да извикат докторантът си да им го обясни. Ако му стига пипето.

Веселина Томова

«