« Върни се назад Публикувано на 14.06.2022 / 19:27

КОИ БЯХА ДОБРИТЕ? НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ ВЪОБЩЕ КОЙ БЕШЕ ДОБРИЯТ ГЕРОЙ? ЩОТО АЗ – НЕ.

Кои бяха добрите? Някой помни ли кои бяха добрите?

Щото аз вече 47-ми сезон го гледам тоя тъп сериал и баш накрая взех, че изпуснах нишката и забравих кой, аджеба, беше добрият герой?

Имам право да ми бъде припомнено и простено, най-малкото защото и аз участвам в тази многомилионна продукция, макар и като прост статист. А кастингът за главните роли, както всички добре знаем, са амейзинг!

Тъжна история. Такова самоунижение като последните 30 години България не си бе причинявала отдавна. И няма никакво значение какво мисли Найо Тицин по темата. Защото просто няма значение. Има факти. Седим голи и жалки в дъжда на световния присмех и презрение и не знаем, не знаем и не помним дори кой, да го вземат дяволите, беше добрият герой?

Филип Димитров? Големият български актьор, който многократно спечели „Голям шлем“ с наградите си от състезанията: „Жълта жилетка на годината”, „Жълта книжка на годината”, както и, разбира се, „Жълта рецепта на годината”.

Сега същият този сладък ненормалник работи в КС. И кротко си бачка.

Кой? Той ли?

Или Жан.

Кво ще кажете за чичо Жан? Who the fuck se kazva Jan prez 93 v Bulgaria, be?!?!?! Лот ис ронг уит дис кантри, маннн?!?!

Или пък Костов.

На тоя само като му кажа името и веднага се сещам за случая с един по-мургав мой познат, когото охраната не допуснала обратно в хотела му в Доминикана с думите: For locals no! Та, той и Костов така. Може и да е от Коста Рика човекът…

Или Бойко? Тигърът. От Банкя.

Или Киро? Умният. От Канада, Дупнишко.

Или Асен? Катерицата. От Китай.

Някой помни ли въобще кой беше добрият герой? Щото аз – не.

И с какво съм заслужил всичко това? Тази безпаметност. Автоимунно заболяване ли е или има друга причина?

47 години да си верен зрител на един и същ тъп сериал, а накрая да стане така, че сериалът да вземе да се откаже от теб, вместо ти от него. Нормално ли е това, питам отново?

Моята весела фейсбук дружка Бояна Огнянова Маркова преди време беше написала, че мъже с маскировъчни панталони най-вероятно излизат с жени с леопардови клинове…

Не знам.

Но вие помислете върху това. Барем ги различите по униформите. Героите. Добрите от злите.

Васил Петев

«