« Върни се назад Публикувано на 19.10.2022 / 19:31

„КОЗЯК“ ПАКТ ГЕРБ-ДБ-ПП

Идеята на стария шанаджия (дилър на ментета) Христо Иванов за ротационно председателство на парламента изцяло обслужва ГЕРБ и вероятно е стикована с Бойко Борисов и общата им шапка ЕНП още преди седмица.

Това се практикува в Европарламента като се разделя петгодишния мандат на две половини. Но мандатът е дълъг и сигурен и се минава през формален избор на всеки 2,5 години с тайно гласуване. И винаги включва подялбата между първите две-три партии и на властта в ЕК. Който вземе парламента, дава Комисията на другия, обикновено по-големия.

Тук мандатът ще е супер кратък – между месец и 1 година и няма никаква гаранция за следващия кандидат (вероятно от по-слабата ПП), който ще чака напразно да наследи този на ГЕРБ.

Лорер много бързо пое топката, с което затвърди подозрението, че в ПеПетата има лоби на колаборационисти с ГЕРБ и тече отдавна промислен сценарии, може и в Козяк.

ГЕРБ също на секундата подкрепил идеята, която явно заедно са мислили с Лорер и Христо Иванов. Самият факт, че от ПП и ДБ ще сядат да делят властта с Борисов по някаква формула вече е топене на ледовете. Мост от „променкаджийте“ към ГЕРБ, хвърлен от бившият министър на Бойко Христо Иванов и поет от гъвкавия и лукав като пустинна усойница Лорер. За да има нещо черно на бяло вероятно ше се стигне и до тристранен писмен пакт ГЕРБ – ДБ- ПП, който може скоро да прерасне и в нещо повече…

Николай Бареков

«