« Върни се назад Публикувано на 14.02.2011 / 11:10

Код „жълто“ в гащите на властта

През същия период, през който наблюдателите мерят температурата на обществената нормалност, се появиха и други тревожни за здравето на България симптоми. Например президентът Първанов се завърна на Позитано след 10 годишно (не)извинено отсъствие, за да му подпечатат извинителната бележка за кръшкането от правата партийна линия. И въпреки това – пак му спадал напомпаният от толкова години рейтинг. Само да не го изгонят съвсем от червеното школо, че ще иска да повтаря годината, а това вече ще е прекалено и за най-държеливите граждани ( за селяните – не знам).

Най-известният арестант в държавата си върна свободата и в очакване на процес се обяви за кандидат да ни става президент преди вече напълно законно да са го обявили за престъпник. Подкрепи го Съюза за стопанска инициатива, в който пък има приближени до ръководството на БСП. Не остана назад в кандидатирането и Волен Сидеров – човекът, когото демонстративно не канят в посолствата на съюзните държави, но смята, че може и трябва да оглави европейска и натовска България още тази година. И защо не: като не е атлантик, да не би да не е Атлант? Той мощно подкрепя мнозинството в парламента, което си е доказателство за справяне с носенето на тежката републиканска корона и сега си я иска – заедно с главата на уважавания от него Борисов, който едва ли би я свалил доброволно.

Всичко това се случва на фона на илюминациите с флашки и динамитни шашки. Да се шашнеш!

Направо ми домиля за Министерството на извънредните ситуации. Максимален мини стрес ми причинява тази министерска липса. Май ще се окаже грешка, че закриха МИС. Какво като било създадено по руско-съветски образец и нямало друго такова в Европа – тъкмо затова ни приляга да имаме и ние такава важна институция! Ако я имаше, можеше да обяви “код жълто” – в гащите на официална България! А сега си оставаме само с едната миризма от разгърнатия целофан.

Иво Инджев
www.ivo.bg

 

«