Публикувано на 19.05.2008 / 12:17

Коджабашев и строителен предприемач избиха дивеча в Странджа

 

 

Много малка част от четириногите им се изплъзват. Рязко са намаляли елените, сърните и дивите прасета. Двамата са арендатори на части от дивечовъдните станции в Северна и Средна Странджа. Жалкото е, че държавата прибира нищожни суми за отдаването на горите, а от друга стана губи с лека ръка дивеча си и нарушава популацията им. Лесничеите са безсилни да контролират териториите си поради липса на патрули и недостиг на гориво. Самочувствието им е допълнително смачкано от ниските заплати. Не е тайна, че много от тях се подават на подкупи след като се сблъскат очи в очи с нарушителите. Коджабашев и Манев са публични личности, но заради слабоста си да убиват обитателите на гората си навлякоха десетки недоброжелатели. Жителите на селата около Средец и Царево ги виждат по- често отколкото подчинените им. Оборудването им за сафари е последен писък на модата. В това са се убедили всички, които ги познават и ловуват с тях. "Като са толкова ербап да идат в Африка да се правят на ловци. Не им стиска навярно, а и парите им там няма да свършат работа както тук", коментира един от кметовете в община Средец пожелал анонимност засега. Той, както и други негови колеги се възмущават, че за

едни държавата е майка, а за други мащеха. "Такива като нас, ако тръгнем да вършеем безразборно ще ни вкарат зад решетките, но за тези с дебелите портфейли правилата не важат", заяви още кмета. Същият е глобяван многократно за "екзекутирани"… зайци,вълци и чакали.

 

Росен Петров

 

Коментари 0 за
“Коджабашев и строителен предприемач избиха дивеча в Странджа”

  1. Антон Коджабашев и Георги Манев са знакови фигури в Бургас и за тях законите не важат! Имаш ли дебел портфейл може да гръмнеш ако искаш и горския за убийците с много пари бургаския съд налага условни присъди-за това повече какво да говорим!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *