« Върни се назад Публикувано на 21.06.2011 / 12:21

Кого ще защитава такъв като Софиянски – Васил Божков-Черепа ли?

 

 

Ами ако не се откаже? Софиянски ще агитира ли за него? Как разбра Стефан Софиянски за две години, че Бойко Борисов и хората му не стават, а трите мандата на Кирил Йорданов не го убеждават, че има нужда от алтернатива? Да не би някои партийни кадри на Софиянски яко да са захлебвали през годините чрез връзки в Билдинга? Или пък вече делят сладоледени територии с мастити гербери? Лесно се редят „опозиционни” лафове, когато става дума макрорамката и „правилата на играта”. Но когато се влезе в конкретиката на партийното финансиране, усмивката на такъв като Софиянски започва да прилича на творение на Леонардо.

Воаяжът на Стефан Софиянски до морската столица трябваше да тества нагласите на „публиката” и местните партийни гаулайтери. Може ли точно Софиянски да не се изживее като обединител на „дясното” в града? Политическите динозаври от „ОДС” не са ли емблема на ненаситното консумиране на властта? Те не са ли влизали в нечистоплътни сделки с хора на комунистите? Бъки не се ли е срещал с Кирил месеци преди вота през 1999 г? Софиянски не е ли бил трубадур на управлението на Кирил Йорданов през годините? С какво лице сега застава пред „десните” варненци?

Воплите му за „прехода” са жалки. Кого ще защитава такъв като Софиянски – Васил Божков-Черепа ли? Или може би Софиянски ще брани „олигархичния модел”, чиято емблема са такива като Черепа? Кашата е пълна. Лицемерието е вездесъщо като усмивчицете на Софиянски. Бившият кмет на София хем напада Борисов, хем не казва нищо за бизнеса на Черепа по времето на ГЕРБ. Защо така? Вероятно защото Цветелина Бориславова все още не го е поканила за консултант на някой проект за „зелена енергия”…

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«