« Върни се назад Публикувано на 08.08.2021 / 11:31

КОГАТО СИ П. С „ЬО“ НАКРАЯ И ПОДАРИШ ЛАВРИТЕ НА КРАСЕН КРАЛЕВ

20 май 2021 г., служебният министър на спорта Андрей Кузманов на Румен Радев:

Едно цвете, като го засадите, то расте години и накрая цъфва. Четиригодишен олимпийски цикъл не е бил под наше ръководство. Един спортист не се изгражда за два месеца служебно правителство, той се изгражда за четири години, пет години и така нататък. Не, няма да поема никаква отговорност, ако нашите състезатели, да не дава Господ, се представят зле или имаме малко квоти. Има хора, които са поели отговорност четири години, гарантирали са 5 квоти, 20 квоти, 50 квоти, 10 медала и така нататък. Няма да поема такава отговорност за лошото представяне.

Днес България има три златни олимпийски медали.

И какво излиза?

Че когато си П. с „ьо“ накрая, унизително застраховайки се, преди началото на състезанието, че йок при лоши резултати не носиш отговорност, на практика сега подаряваш лаврите на Красен Кралев.

Човек със спортно сърце никога предварително не се оправдава по този начин за евентуални „бъдещи загуби“, заради кух „пиар“. А иначе после да търчи да се снима и посреща победителите. Човек със спортно сърце и една минута да е Там, където е, носи отговорност за всичко, без значение кой, кога, къде е бил преди него.

Afera.bg

«