« Върни се назад Публикувано на 11.01.2024 / 15:42

КОГАТО СИ „ПРОСТО ИДИОТ“ И УЖ ТЕ „ОБУЧАВАТ В „ШИН БЕТ“,НЕЧЛЕНОРАЗДЕЛЕН ЗАМ-КМЕТ НА ВАРНА СИ И ЛЪЖЕШ НА ПОРАЗИЯ ЗА „ПАЯЦИТЕ“ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА

Вчера 10.01. 2024 г. АФЕРА публикува следното и зададе въпроси:

ПЕПА „ПИАРКАТА“, ТЪПА КАТО ГЬОН, ПАК ДООСРА ПП/ДБ КМЕТА НА ВАРНА БЛАГОМИР КОЦЕВ. ТОЙ ПЪК СЕ ЗАИГРА С КОРУПЦИОНЕРИТЕ НА ГЕРБ

Пепа „пиарката“ моментално се задейства и днес сутринта изпрати Младен Иванов – директор на синята зона да говори пред репортер на БТВ, като същия лъга и маза, че утре ще има работещи паяци. Как двата паяка били много стари на по 15 години и ремонтът им бил скъп.

А за другите три паяка каза,  че инцидентно не работели. Проблемът бил, че нямало договор за тях от една година.

Дори Илия Коев новият зам.- кмет направи коментар, че новото ръководство е предприело всички мерки и в най-кратък срок обществената поръчка за ремонтите  щяла да бъде изпълнена.

Само че, кой да каже на този новоизлюпен заместник кмет, че за един ден не се изпълнява и финализира обществена поръчка. Има си срокове, но така е когато те обучават в „Шин Бет“.

Сега АФЕРА да ви каже, защо се разиграва този цирк с тези паяци от шефа на синята зона – Младен Иванов.

През 2019 г. Община Варна закупува три нови паяка, с които ОП „Общински паркинги и синя зона“ да може да контролира неправилното паркиране в града.

Средствата са отпуснати от заем, който Община Варна тегли от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Набавянето на „паяците“ е свързано с проекта „Зона за платено улично паркиране и поставяне на зарядни станции за електрически автомобили в град Варна“.

720 хил. лева е заложената сума за покупка на тези три паяка.

Поръчката няма как да я видите в АОП, защото средствата са отпуснати от европейската банка за възстановяване и развитие и тя е контролният орган, осъществяващ контрол на собствените си средства.

Сега възникват следните въпроси:

Защо след като паяците са закупени през 2019 г. няма договор за гаранционна поддръжка на тези автомобили?

Какъв е гаранционният срок на  паяците? Минимум би следвало срокът да е 60 месеца или 5 години, който все още не е изтекъл.

А твърденията на Младен Иванов са, че близо една година вече няма договор, което ще рече, че фирмата доставчик на паяците не си изпълнява задълженията по договор.

Каква е целта на Младен Иванов, точно сега да разиграва този цирк?

Да не би да иска нови паяци, съответно нова схема за източване на  нови средства с новото ръководство.

Ето и видео от 2018 г., в което Младен Иванов казва, че община Варна ще се сдобие с три паяка.

Към днешна дата, въпреки че са гаранционни, същите не работят.

Следва продължение…

Afera.bg

«