« Върни се назад Публикувано на 26.01.2022 / 10:05

КОГАТО СА ТИ ПРОБИТИ ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ

България да се включи в съвместно учение на НАТО с един батальон от не повече от 1000 души ще предложи на правителството министърът на отбраната Стефан Янев. Това съобщи самият той в предаването „Денят започва“ на БНТ.

Позицията ни трябва да е съобразена с целия пакет от дипломатически усилия, както и с възможността да се укрепят военните сили на България. Затова, според Янев, използвайки кризата, можем да използваме и възможностите от нея като се даде възможност на българските въоръжени сили да се развиват чрез повече тренировки и участия в учения, които носят капацитет.

През март или април Министерството на отбраната очаква от САЩ оферта за нови 8 изтребителя. Дали те ще бъдат закупени на по-ниска или на по-висока цена спрямо първата група американски изтребители зависи от конкретния пакет, който бъде договорен, допълни Янев.

По повод участието на изтребители от Испания и Нидерландия в охраната на въздушното ни пространство Стефан Янев заяви, че това е част от така наречения съвместен еър полисинг – практика, която се прилага отдавна в рамките на НАТО. Това не е първият път, в който тя се прилага и у нас като вече сме получавали подобна помощ от Италия и САЩ.

Когато са ти пробити зелените чорапи…

Единственият коментар, който можем да дадем за тоя „агент под прикритие“ на САЩ, Херо Мустафа и прочие, е визуално нагледен:

Afera.bg

Колаж: Спиридон Перов

«