« Върни се назад Публикувано на 20.10.2021 / 22:11

КОГАТО В ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ СЕ СРЕЩНАТ КОРУПЦИЯ И НЕКАДЪРНОСТ ЕДНОВРЕМЕННО, ОПАКОВАНИ В ПРОВИНЦИАЛЕН ИНАТ, РЕЗУЛТАТИТЕ СА ПЛАЧЕВНИ

Едно от най-опасните неща в политиката е непредвидимостта. Всяко действие, което създава несигурност и стресира обществото е пагубно за всяка власт.

Решението на президенството за налагане на „зелен сертификат“ за 24 часа е именно такова. Не може да затваряш училища и бизнеси от днес за утре. Не може да ограничаваш достъп за нула време. Още повече, когато си имал на разположение едно безметежно лято, което си пропилял в лични лекарски вендети (НОЩ, Катранджиев, Балтов и много други) и лобистки си уреждал документите на частни болници.

Мерките няма да се спазват, болниците и лекарите няма да се разтоварят, родители и деца няма да се успокоят, бизнесът няма да се стабилизира.

Когато в едно управление се срещнат корупция и некадърност едновременно, опаковани в провинциален инат, резултатите винаги са плачевни. Не е редно сметката на разделение и лични жертви (здраве, нерви, време, пари) да се плаща от нашия народ.

Калоян Методиев

«