« Върни се назад Публикувано на 06.05.2014 / 21:03

КОГАТО ВАРНЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ Е В КОМБИНА С МАФИЯТА НА ДЖЕБЧИИТЕ, СЕ РАЖДА ОПЪЛЧЕНИЕ!

 

„Интернет кампания срещу джебчийките подеха варненци чрез фейсбук. В група с името „Внимание!!! Крадлите на Варна!“ те публикуват снимки на мургави жени, засечени да практикуват доходния занаят. По празниците се организират и доброволни отряди за борба с джебчийките. На Великден 25 момчета и момичета обикаляха рисковите райони в центъра, а на 1 май десетина бдяха в Морската градина.

„Трудничко се събираме, но има ефект. Първите четири крадли, които лично аз заснех, в момента не работят“, обяснява авторът на идеята Калоян Георгиев.

27-годишният мъж решил да направи групата, след като преди три седмици приятелката му била обрана. Калоян лесно влязъл в дирите на крадлите, като ги наблюдавал до оживена спирка до Катедралата. Видял как ги стоварва кола, но като ги фотографирал, му налетели. Заплашили го, че са от виден клан от джебчийската Мека – град Игнатиево, и ще му се случи нещо лошо.

„Не се уплаших, качих им снимките във фейсбук и ето, че са извън оборот. Знам, че битката е неравна, но 2-3 кражби на ден да предотвратим, все е нещо.”, казва Калоян. Той твърди, че откакто създал групата, дневно получава по 30-40 сигнала. На тяхна база е описал петте най-рискови района във Варна.

„Джебчийките плашат продавачките, че ще запалят обектите, ако им пречат. Хвалят се с полицейски чадър и жените умират от страх“, твърди Калоян. Според него тази пролет на мода са и набезите по централния площад. Заради подмяната на плочките минувачите се нижат в индианска нишка, а това е рай за крадлите, предупреждава младият мъж.В момента той работи по поредния си проект за превенция. Преговаря с хотелиери да финансират отпечатването на листовки с ликовете на джебчийки и информация за рисковите зони. Идеята на Калоян е доброволци да раздават брошурите на туристите в града и по курортите, за да се пазят от набезите на крадлите.”, пише в. Труд.

ИСТИНАТА ОБАЧЕ Е ДАЛЕЧ ПО-ГРОЗНА И Е СВЪРЗАНА С КОРУПЦИЯ В ОД НА МВР – ВАРНА!

Само на олигофрените сред служителите на МВР в морската столица не е ясно, че от години в морската столица ДЕЙСТВА ДЖЕБЧИЙСКАТА МАФИЯ ОТ СЕЛО ИГНАТИЕВО! АБСОЛЮТНО ОРГАНИЗИРАНА, СТРОЙНА И МНОГО ДОХОДОНОСНА!

ДЖЕБЧИЙСКАТА МАФИЯ ВЪВ ВАРНА Е ПОД ТОТАЛНОТО ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ПОЛИЦИЯТА!

ГОДИНИ НАРЕД!

БОСОВЕТЕ НА ДЖЕБЧИЙКИТЕ ОСИГУРЯВАТ И ПРЕДИЗБОРНИ ЦИГАНСКИ ГЛАСОВЕ, КАТО РЕДОВНО СЕ ОТЧИТАТ НА ЧЕНГЕТАТА ЗА ДА ИМ БЪДЕ ОПЪВАН ЧАДЪР.

АФЕРА  е писала неведнъж за това безобразие, именувайки висшите ченгета, свързани с мафията от село Игнатиево.

Никой не си мръдна пръста!

Главният секретар на МВР и министър Цветлин Йовчев ГОВОРЯТ АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ С КОЛКО ПРОЦЕНТА НАМАЛЯЛА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ, ПОЗОВАВАЙКИ СЕ НА АБСОЛЮТНИТЕ ЛЪЖИ, СТЪКМЕНИ В СТАТИСТИКИТЕ, ПРЕДСТАВЕНИ ОТ ДИРЕКТОРИ НА РЕГИОНАЛНИ ДИРЕКЦИИ КАТО ВАРНЕНСКИЯ „ЧАВКАТА”.

Във Варна НЯМА НИТО ЕДНА АКЦИЯ СРЕЩУ МАФИЯТА НА ДЖЕБЧИИТЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ ЗНАЕ КОИ СА БОСОВЕТЕ ИМ. АКО НЕЩО „СЕ УДАРИ” ТОВА СА ШУМНИ „МЕРОПРИЯТИЯ”, ЕДИНСТВЕНО ЗА ДА СЕ ОТБИЕ НОМЕРА.

През цялото останало време ченгета на високо ниво лапат мангизи от кражбите!

Няма кой да ги закове обаче, защото „Вътрешна сигурност” се оглавява от назначеното недоразумение „Ебати” от Цветлин Йовчев.

Afera.bg

На снимката: Интелигентната физиономия на директора на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков.

 

«