Публикувано на 27.05.2022 / 16:09

КОАЛИЦИЯ ЛИ УПРАВЛЯВА ИЛИ ХУНТА

ПП, персонално премиерът и финансовият министър, вече го карат през просото и през главите на коалиционните партньори.

Въпреки че днес бе казано от ИТН и БСП, че еврото ще се въведе след  точен и многостранен анализ за ползите и рисковете от това, току-що Кирил Петков обяви на заседание на МС: от 1 януари 2024-а приемаме еврото!

Петков си позволява своеволно действие, без да е направена оценка на въздействието на Плана и без анализ на министерството на финансите и на БНБ.

На фона на побеснялата инфлация, стопяваща доходите и блокираща процедурата за приемане на еврото от кандидатите за еврозоната, подобни стъпки са сигурен път към бездната.

Вчера, пак през главата на коалиционните партньори, се пробутва фашистки закон за конфискация.

Коалиция ли ни управлява или Кирил Петков и Асен Василев са поели държавата на ръчно управление и безогледно газят Конституцията и законите?

Това не е ли опит за държавен преврат?

Коалиция ли управлява или хунта?

Велизар Енчев

Коментари 64 за
“КОАЛИЦИЯ ЛИ УПРАВЛЯВА ИЛИ ХУНТА”

 1. Тези боклуци на снимката защо ги качвате на сайта ?
  Да плашите хората или да ги карате да повръщат като им гледат натовските усмивки.
  По един *уй за всеки от тях.

 2. Писна ми от Вас шибани курви и предатели!!!Защо никой не казва има ли шанс България да прецака мръсните копелета,които я източват и печелят.
  Знам,че това ще стане[email protected]Давайте шибаняци!!!

  Слави

 3. Не смесвайте морала на Велизар Енчев с този на Корнелата или на голяма част от партията и. Велизар трябваше да търпи и русофобията на Валери Симеонов докато му събираше електората в СКАТ. Въпросът е при установеното безобразно своеволие на двамата НЕ предатели а, презрени МАШИ, защо не се отправи искане към Дългия да напусна правителството, зад него няма истинска партия, тогава и Курнито ще излезе от немай къде. Славито е червения бутон и тук трябва спешно да се оформи някакъв екип , заедно с Марков и много други, Славито трябва да хвърли кърпата, няма да му отрежат главата. Пък Радев е абсолютен симулант, майстор на празните пожелания, за които вероятно се е подготвил и за 2.06. Е нека се направи нещо, Ботев ни гледа от гроба си и се чуди що за дебиили сме все още, що за рая търпелива.

 4. Велизаре, стига се прави на улав! Седи ли Курвела до простокиро? Седи. И тя се прави на умряла лисица, зер папането е обилно. Та и вице. Защо не излезете от коалицията щом това управление е вредно? Айде стига локуми! Глупах бях че ви повярвах и гласувах за вас. Ама следващия път БСП ще духа супата и вие си го знаете, защото заедно с останалата пасмина, без Възраждане “ сте национални предатели.

  1. И на Корни завалийката не ѝ е хич леко! Хем ѝ се иска, хем не може! Днес ѝ пратих съобщение… ако е мъжкарана, да разтуря тая пробита седянка и ще и поопростя некои грехове… в близките дни ще я видя какво е решила, то ще си проличи 🙂

 5. Управлява Херо и световното гей лоби, чрез местни педали и комплексари.

 6. Струва ми се, че посланието на Велизар Енчев е насочено към доня Корлеона с окървавените от руска кръв ръце!

  1. Paul Craig Roberts:
   „ … Преди години бях в Пентагона в офиса на много високопоставен служител за важна среща. Използвах възможността да задам въпрос за нещо, което отдавна ме озадачаваше. Как, попитах аз, Вашингтон успява да накара чуждите правителства да подкрепят интересите на Вашингтон за сметка на интересите на собствените си страни? „Пари“, каза висшият служител на Пентагона. — Имаш предвид чужда помощ — казах аз. „Не“, каза служителят, „даваме на политическите лидери торби, пълни с пари. Ние ги притежаваме…““

   (Years ago I was in the Pentagon in the office of a very high official being offered an important appointment. I used the opportunity to ask a question about something that had long puzzled me. How, I asked, does Washington manage to get foreign governments to support Washington’s interests at the expense of their own countries? “Money,” the high Pentagon official said. “You mean foreign aid,” I said. “No,” the official said, “we give the political leaders bags full of money. We own them. They report to us.”)
   May 15, 2022 The Kremlin Never Learns
   Paul Craig Roberts
   https://www.paulcraigroberts.org/2022/05/15/the-kremlin-never-learns-2/

 7. Сравнявайки ги с Пиночет или с режима на полковниците в Гърция, не мога да ги определя като хунта…И не- не ги подценявам. Просто трябва да помисля повече като какви ги определям.
  Че са уникати, уникати са, какъвто беше и Борисов между другото, но оттам-нататък са различни. Точно сега не ми се разсъждава по въпроса. Ще ме заболи главата.

  1. Дълго време ги подготвяха. От поне 6-7 години. Митов е от същия кръжок.

  2. Всичко се търгува – Преди срещата си с френския президент Кирил Петков ще пробва да натисне партньорите си за взимане на някакво приемливо решение за вдигане на ветото над Северна Македония.

 8. Коалицията трябва своевременно да се разпадне. Очевидно е, че тя не е това, за което се представи.
  Баба КУРнела да не се ослушва, а да фърли кърпата.
  Всеки ден на скапан ата коалиция е вреден за настоящето и бъдещето на Българите..

 9. Даваха Мария Габриел по БТВ- то …
  Кучето ми като я видя, бързо се скри под дивана и сега не иска да излезе…

  1. Брюксел. Тази сутрин евродепутатката Мария Габриел се събуди весела и доволна. С искрящи очи наблюдаваше спящия си съпруг и дори лекичко го помилва. Той вчера за пореден път изпълни съкровеното й желание, а то е да готви чисто гол в кухнята. „Майната му на предното ми гадже, след като не ми изпълняваше това мое желание” – тихичко процеди през зъби тя. След това впери очи в поредния си доклад, чието съдържание се опитваше да разбере от три месеца. Ядосано го хвърли на масата и отново отвори любимата си папка с доклад на тема: „Интелектуалното превъзходство на джендърите и призтичащата от това необходимост да управляват световната политика”. Вече втори мандат не се осмеляваше да го прочете в европарламента, защото ще ядоса българите. „Майната й на България” – махна с ръка тя. „И без това няма да се завръщам на тази територия и ще го публикувам в някое западно издание, като ми свърши мандата в европарламента.” Погали папката нежно и я постави внимателно в бюрото си.

    1. Наистина, сякаш е шия на индивид с нечовешки произход. 🙂 Мислех си, че само тя има такава, обаче преди време забелязах, че и шията на любимеца Ви Ноле е подобна. С което не казвам нищо лошо за него, разбира се.
     Да кажем, че имат шии като на жената на Ехнатон- Нефертити. 😉

     1. А може би жените с дълга шия са по вещи в практикуването на дълбоко гърло 😉

     2. Ноле показва неизвестните възможности на човешката сила, воля и дух… май скот морисън изгоря… найс, а

     3. Любимец ми е Гришо, но той се лигави.

     1. За всяко нещо се иска майсторлък, знания и умения… и много желание..

  2. Кучето ти ако види Мустафата… ще си се спомине под леглото.

 10. Киро Про100то е нашият Зеленски. До какво може да ни докара една власт инсталирана от хамериканците? Погледнете Украйна. Ние нехаем кой е на власт, но погледнете Украйна, и прогледнете. Властта обаче няма да я дадат без кръв. Оказва се, че и в двата случая кръвта е неизбежна.

  1. При положение че краѝния резултат от постанавката е един и същ, защо да не предприемем съкратената проZедура, ами да пилеем и години, и животи, и ресурси??

   Г-н Марков да щрихира варианти?

 11. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! каза:

  Подписка за излизане от СЗО – Световната здравна организация на милиардера Бил Гейтс

  АКТУАЛНИ ЛОКАЦИИ ЗА ПОДПИСКАТА “БЕЗ СЗО” КЪМ 22 МАЙ!

  * Гр. София:

  https://www.facebook.com/pages/category/Legal/%D0%91%D0%90%D0%94%D0%96-103774538808717/

 12. Сроро властта ще се търкаля по улицата. Гледайте внимателно към коя централа започват да припкат тези, които минаха през 32 годишната политическа щафета БКП – СДС – НДСВ – ГЕРБ – ПП. Те вече душат и се приготвят за пребоядисване. Дъртите мастии Елена Поптодорова, Надежда Нейнски, Румяна Коларова и хилядите бояджии. които разкатаха фамилията на тази вече полудържава, вече протриват ръце и звънят по партийни централи, самопредлагайки се.
  Е, след като ще се приема новия закон за „ДС“, кога ще се приеме закон за пребоядисването? Няма ли да се отнеме имуществото и откраднатите от тези мижитурки народни пари. Нали говорим за справедливост?

 13. Енчо да те питам пък аз, твоята комунистическа партия участва ли в хуната и същата тази хунта не е ли на власт с тяхна помощ?
  Като сте толкова невинни и девствени, що не гътнете правителството, преди да подпали цяла България?
  Просто енчо няма друга мръсна паплач като вас комунистите, да лъжете хората и да вършете противното, а на всичко отгоре и се оправдавате и опитвате да излезете чистички от батака, който творите.

  1. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! каза:

   Ебльо от ЕС, не хитрувай!
   Б$П никога не са били комунисти, дори и социалисти не са, а социлдемократи.

   1. Наясно съм, какви са, но да оправдаваш национален предател, само защото бил си сложил етикет на еди какво си, ми се струва най-малко не-умно.
    Аз нямам нищо против комунисти, комсомолци, социалисти …….. или лявата идея като цяло, без частта и за интернационалите прищявки, които поставят България под робство, така че ,като се репчиш за определението им, по никакъв начин не оневинява това че са чисто и просто престъпници-национални предатели в моите очи. Точно каквито са и леваците, определящи се пред оФците за десни.

    1. Най-полезната хватка в природата е баланса! То си е направо изкуство… Ако се пресеят всички видове политики и се вземе най-доброто от тях за миксиране и създаване на една нова такава – това според мен е ключа към големата порта!

   2. Путьо, ако Дертлиев беше жив, лично щеше да ти пусне един в гипсовата отливка, която имаш вместо мозък!

 14. Затова Алеко Константинов е ВЕЛИК, защото каквото и да става по света и във Вселената българинът си остава БАЙ ГАНЬО тъп, нагъл, крадлив, мързелив и завистлив. Няма друго такова животно. Това е КАРМА, ОРИС, СЪДБА, БОЖИЕ РЕШЕНИЕ. Българинът трябва да служи за пример за това каква не трябва да бъде живата твар. И това е единадесетата Божа заповед. Българинът ВИНАГИ избира най-големият БАЙ ГАНЬО да го управлява. И после псува. И ПАК ГО ИЗБИРА. Алеко е ВЕЛИК! А аз се смея на себе си, плачейки.

  А Боко Тиквата доволно протрива ръце и чака властта. И пак, и пак, и пак…МЪКА.

   1. Уважаеми Николай Колев,

    Точно тези „велики“ 90% са болни, гладни и ограбени от останалите 10%.

    И по-внимателно с изказа си, ако държите на възпитанието си.

    Желая здраве!

   1. То за това получават огромна помощ от армията негласуващи, щото видиш ли не се интересували от политика ………… и ……….. други умни мантри.

  1. Ако те чуе генерал Вазов, ще възкръсне и ще те посече на място!

 15. Ами да го бламират! Това е правилното решение! И за чий „чеп“ ни е това „евро“? Какво ще получи обикновеният, не „ходил“ у „Харвард“, българин? Те това да ни обяснят, а не – „шменти капели“! Ма и ние сме си виновни, че още търпим тези „момци недоклатени“!

  1. Защо Великобритания се отказа и от ЕС и от еврото. Те по-прости ли са?

  1. Още в момента, когато бе назначен дебила кирчу да министър погазвайки конституцията. Ако бяхме суверена държава двамата с мунчу фъРчилото щяха отдавна да акат като самосвали в софийския затвор.

 16. Охоооо! Мнооого преди 1 януари 2024 г Киро Простото ще е в Канада и ще чисти задниците на канадските старци в някой старчески дом.

 17. Онзи ден, мазохистично гледах новините по БТВ. Уплаших се, наистина… всички които говореха, едно на ръка, че нищо не разбрах, което е най-малкият проблем, но всички бяха с някакви дефекти. Кой с крива уста, кой изцъклен, мигат странно, фъфлят… различни сексуални ориентации (вижда се)… гадни физиономии.

  Та, хрумна ми, че са чипирани с ниско качество чипове и като получават сигнали, дават дефекти. Интуицията ми, рядко ме подвежда.

  1. Даже не са олигофрени, не знам какви са! Може да са холограми, командвани от ИИ и куцо им вървят настройките.

   Все си мисля, че съм малко преди средното ниво на интелигентност, но друго обяснение, нямам.

   1. BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище! каза:

    „Все си мисля, че съм малко преди средното ниво на интелигентност…

    За съжаление високото ти ниво на интелигентност не те спря, когато ликвидира военната медицина в БА?

    1. Не знам за какво говориш, приятелю! Но медицината в България е тотален шит.

  2. Ваксинирани със маймунски сачми. Не гладай телевизия. Тези са пълни безродници. Не чети и украинския сайт Факти. у гъзъ.

 18. Едно нещо е ясно. Не трябва повече да избираме чужденци, педераси, евреи или криминални престъпници.

  1. Брат, кога ще разбереш, че ако изборите решаваха нещо, нямаше да има такива?

   1. Съгласна съм с констатацията на Марк Твен. Той не е случайна фигура и за да го каже, е имал основание.
    Нали знаете, че е другарувал с Тесла…Какво ли не бих дала, за да наблюдавам един съвместен ден на въпросния тандем!!!!!!! 🙂

   2. Изборите трябва да станат задължителни.Няма искам, не искам и отговор-не мога да определя, да отпадне.Даже и явни да бъдат за да не се отмятат и преливат от една партия в друга.Най-голямата наша партия е тази на кариеристите-продажници.

    1. Никога няма да участвам в задължитеблни избори. Ще вземат гласовете на хората и ще си ги разхвърлят както им трябва. В САЩ ограбиха Тръмп ,и прехвърлиха неговите гласове на спящия джо.

 19. Какви коалиционни партньори!?! Та те са по големи шофрантии от Педеругите на Промяната.

 20. Ами не им пука за никого и нищо, господин Енчев.
  Няма коалиция, къде са ?
  На този МС присъствали ли са коалиционните партньори , или са дремали сладко ?
  Славито сега ще ни пусне през фейса нещо мноооого умно и нищо няма да се разбере от него. Корнелс мига на парцали, ония от ДъБъто си мислят за лодки ..
  Кой?

 21. Енчев , след петъчното ти русофобско предаване по БСТВ , каквото и да напишеш и кажеш , не ти вярвам !
  Стана също като Нинова въртиопашка !

  1. Изгледах отново Дискусионен клуб от 20-ти Май т.г. и нищо русофобско не видях.
   Гост беше проф. Михаил Мирчев. Част от анализа беше посветена и на вътрешната ситуация в Русия – специално на борбата на Путин срещу техни интелектуалци-либерасти, а също и някои военни (бивши), обявили се против военните действия.
   Вероятно дългите филмови отрязъци с цитати от тези либерасти са създали у някого впечатление за „русофобия“. В тази връзка си признавам – и на мен ми дойде в повече да ги наблюдавам. (мисля, че г-н Енчев е прекалил с дължината им).
   Но още веднъж – нищо русофобско нямаше. Просто анализ на една много сложна вътрешна ситуация в Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>