« Върни се назад Публикувано на 30.10.2014 / 16:37

КОАЛИЦИЯ „КТБ” – ВСИЧКИ СА НА „ДАЛАВЕРА”. КОРПОРАЦИЯ „КОЙ” Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА „ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ”.

КорупцияГербаджиите лъжат на поразия. Коалицията с ДПС вече е факт – първо за КТБ, сетне и по други „корпоративни теми“.

Ало, Главчев, не те ли е срам, Главчев, да редиш нагло, че коалиция с ДПС няма да има, след като за КТБ се разбирате като за световно. За какво няма да имате коалиция – за ЦСКА или Левски, ли?! Коалицията на ГЕРБ с ДПС вече е факт – първо за КТБ, сетне и по други „корпоративни теми“. Стабилно управление, няма що – каквото и да ви говорят, винаги става дума за финансовия, за имотния интерес на „елитните“. Всичко друго е бля-бля за ехалето.
На заседанието на бюджетната комисия депутати от ГЕРБ и ДПС подкрепиха решение, внесено от ГЕРБ, с което се променят законодателните мерки за банковата несъстоятелност. Според одобреното предложение, което ще влезе в пленарна зала, трябва да започне бързо изплащане на гарантираните депозити, но въпреки очаквания отрицателен капитал на КТБ, БНБ се задължава да я оздравява. Музиката свири туш за пореден път тази седмица…
ГЕРБ и ДПС гласуваха за проекта на Делян Пеевски и Йордан Цонев, който да легендира, че партията няма нищо общо с разгромяването на банката. Коалицията „КТБ“ е факт, както и се очакваше. Подир Дол може да дойде и Ромпой „да пусне ръка“ на Фандъкова. Няма лошо. Тетка Меркел ще се прегръща с „Бойко“. Всички са „на далавера“, простосмъртните ще „духат супата“. На „елитните“ не им дреме за народа.

Доган загробва ГЕРБ с прегръдка с „европейски профил“. Не че останалите няма да гласуват за „Бойко“, за да го приключат.

Лютви Местан не спира да се гаври с Бойко Борисов. Официалният лидер на ДПС просто е говорител на Ахмед Доган – нищо повече. ДПС щяло да подкрепи правителство на малцинството на ГЕРБ с „европейски профил“ – „фронтоваците“ аут и прочие. Гласува ДПС за правителство на ГЕРБ и партията на Б.Б. е свършена за голямата политика. От 24 юли 1992 г., когато Ахмед Доган показа „жълт картон“ на СДС, гласувайки различно от подкрепата на групата си, никой не може да се съмнява, че Лидерът на ДПС няма да се спре пред нищо, за да поддържа образа на партията си като „незаобиколим фактор“.
Всъщност Бойко Борисов няма полезен ход даже в средносрочен план. Представя в парламента проекто-кабинет на малцинството – без „реформаторите“, с тях, все тази. Общо – 107 депутати. СДС имаше 110. Още 24 добавяше в началото ДПС. И сега така – 107 плюс 38. И тогава не искаха постове депесарите. И сега така. И? Ще има ли „коалиционно споразумение“. Ресто. Няма как. Костовистите ще скочат. Даже Методи Андреев плаши Б.Б., че ще напусне парламента, ако ДПС влезе във властта. Милият безхаберник – да не би ДПС да е излязло fj властта. Справка – Делян Пеевски определя истинския дневен ред на държавата, докато „Бойко“ се побърква с „вся остальная“.
Значи подкрепата на ДПС ще е „неформална“. Какво излиза – „стабилно управление“ с ПЛАВАЩО МНОЗИНСТВО – пълна порнография. През седмицата преди вота на 5 октомври реднахме невинен текст, цитирайки думи на Ахмед Доган, казани в изключително тесен кръг, сред най-най-доверените му лица. „Бойко пак поема властта в криза, но този път ние няма да клатим Лодката.“. И защо да я клатят с дестабилизиращи действия – чрез „онези три банки“ и с платен метеж. Защо? Просто е – подкрепят Бойко Борисов и го приключват.
Образът на ДПС сред българите СЕГА е сатанизиран заради Лапачката, а не като реакция от „връщането на имената“ – като на 4 януари 1990 г., когато в София вилнееха сопаджиите, а във Варна в апартамента на Емин Хамди, Сокола създаваше ДПС. От времето на приятелството и партньорството си с Илия Павлов-Зъбчето босът на ДПС си представя вземането на политически и властови решения като борд на корпорация. Сегашната емблема Корпорация „Кой“ е продължение на „обръчите от фирми“.
Забележете – БСП и „реформаторите“, които са наследници на старата политическа игра, гласуват в комисия срещу играта със законопроекта на ДПС за КТБ и подобни в бъдеще време. Старите играчи се опитват да внушат, че са против корпоративните врътки в политиката. ГЕРБ и ДПС нямат скрупули, защото са еманация на корпоративизма в политиката и управлението. ГЕРБ е партия по интереси – сбирщайн, а ДПС е инструмент за реализиране на „онтологичния интерес“, пардон за бъзикането, на Ахмед Доган, представен като грижа за избирателите на партията и за „евроатлантическите ценности“.
Питането е как ще се маскират депесарите, ако и „вся остальная“ реши да подкрепи жертвоготовния Б.Б., за да го приключи? Ако Бойко Борисов предложи кабинет на малцинството, който да спечели подкрепа, достатъчна за промяна на конституцията, циркът ще е невъобразим. Мегаподкрепа първия ден и хурка от втория нататък. Как го каза Валери Симеонов на депесарите, след като ги зарадва с предложение за разполагане на ракети „земя-земя“ в Южна България – ЧЕСТИТО, „Бойко“.

www.bgsniper.com

 

«