« Върни се назад Публикувано на 05.06.2023 / 16:39

КМЕТ НА ДПС ИЗГОРЯ, КАПИЯ НА КОВАЧКИ, ПРИВЛЕЧЕН КАТО ОБВИНЯЕМ! ГЕШЕВ ПОДКАРА ВСИЧКИ! ВСЕКИ ДЕН ЩЕ ПАДАТ КОРУМПЕТА! УДРИ, ГЕШЕВ!

Окръжна прокуратура-Бургас привлече към наказателна отговорност две длъжностни лица – кмет и заместник кмет на Община Сунгурларе. Георги Кенов е кмет на Сунгурларе в продължение на три мандата и е от ДПС.

През 2007 г. печели като кандидатура на ДПС, през 2015 г. Кенов се опита да спечели нов мандат с „Български демократичен център“ – бившата партия „Лидер“ на Христо Ковачки, но на втори тур губи от тогавашния кандидат на ДПС Васил Панделиев. През 2019 г. печели трети мандат, този път от листата на ГЕРБ. През октомври 2022 г. местната структура на ГЕРБ обяви, че сваля доверието си от Кенов, който станал „абсолютно неконтролируем“ и това довело до уронване на името на ГЕРБ в общината.

С постановления на прокурор от Окръжна прокуратура – Бургас, кмет и зам-кмет са привлечени в качеството на обвиняеми.

Правната квалификация на престъплението, за което двете лица са обвинени, е за корупционно престъпление по чл. 282, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20 от НК – престъпление по служба, извършено от тях в съучастие.

Касае се за нарушаване на служебните задължения при сключване на договори от името на община Сунгурларе, с цел набавяне на облага за конкретно лице, което е страна по договорите. Предмет на разследване са и причинените на общината вреди.

Припомняме, че днес бяха проведени претърсване и изземване в сградата, в която се помещава администрацията на Община Сунгурларе. Процесуално следственото действие бе извършено от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас, служители от ОД на МВР – Бургас и ТД БОП – Бургас.

Установени и иззети бяха документи, имащи отношение към извършеното престъпление.

На двете лица са връчени призовки за явяване в качеството им на обвиняеми на 12.06.2023 година.

По информация на АФЕРА, Гешев подкарва всички без оглед на партия и политически цвят. Всеки ден предстои да падат корумпета!

В ход е Операция „Чисти ръце“, пък каквото сабя покаже.

Удри, Гешев!

Afera.bg

«