« Върни се назад Публикувано на 07.01.2011 / 16:29

Кметският стол на Белослав пак химера за заверата срещу Дичев

Предложението за избора на Галина Тодорова беше внесено от председателя на ОбС д-р Иван Сърмов и прието с 9 гласа „За ”, 1 „Против” и 1 „Въздържал се”. В залата присъстваха 11 от общо 17 съветника. От заседанието отсъстваха 4 съветници от ГЕРБ и 2 на "Атака".

Галина Тодорова е заместник-кмет на Белослав от 1999 година с ресор строителство, общинска собственост, транспорт, екология и проекти. Тя е ръководител на екипа по управление на проекти на община Белослав по еврофондовете. Под нейно ръководство беше завършен успешно най-големият европроект на Белослав на обща стойност 22 млн лв, с който по Оперативна програма „Околна среда” беше изцяло модернизирана ВиК мрежата в града.

От 11 години съм зам.-кмет и оттук нататък моята политика ще бъде основана на приемственост, защото направеното от Емил Дичев през тези години е много и аз ще продължа започнатото, увери съветниците инж. Тодорова. Тя обеща общината ще продължи да работи за успешната реализация на европроектите и за подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса.

Галина Тодорова е на 42 години. Завършила е Техническия университет във Варна, специалност „Индустриален мениджмънт ” с профил „Електроника и комуникации”.
Преди да влезе в екипа на Емил Дичев, е работила в отдел„ТРЗ” на фирма „Транстрой”, била е банков инспектор в ДСК – Белослав, социален работник и ръководител на „Социални грижи” в града.

По време на днешната сесия, съветници и юристи уточниха, че избирането на временно изпълняващ длъжността кмет и определението на съда за отстраняване на Емил Дичев от длъжност, не прекратяват правомощията му като кмет.
Акцент в днешните разисквания беше сложността на казуса и рискът да се блокира дейността на общината, ако няма назначено длъжностно лице, което да подписва документи, включително и да внесе проектобюджета на общината.

afera.bg

 

«