« Върни се назад Публикувано на 21.08.2023 / 22:45

КМЕТОВЕ – ФЕОДАЛИ УБИВАТ СТРАНДЖА ПЛАНИНА – ВТОРА ЧАСТ: КАК ИЛИЯН ЯНЧЕВ ВЛИЗА ВЪВ ВЛАСТТА И СЕ ПРЕВРЪЩА В МЕСТЕН ФЕОДАЛ

След раздорите на Илиян Янчев с възлюбената му Мара червото, за него настъпват тежки дни, през които той се отдава на гуляи и алкохол до 2007 г.. През 2007 г. ГЕРБ печели местните избори в Бургас и се поставя началото на края на червените кметове в Странджа планина.

 Червени кметове управляват общините Бургас, Созопол, Приморско, Царево и Малко Търново. Юридическите дела в тези общини дълги години ще бъдат под вещата опека на един червен адвокат, който дълги години играе ролята на свързващо звено в далаверите между сини и червени кметове.

 Надяваме се, че не сте забравили за шефа на Митници-Бургас Симеон Симеонов, чийто любимец бе именно Илиян Янчев. Симеонов е първият, който влиза в местната власт като изненадващо за мнозина става зам.-кмет на Созопол. Именно Симеонов проправя пътя Илиян Янчев към местната власт до онзи съдбовен ден, когато червения кмет Иван Иванов на Малко Търново обявява за свой заместник не кой да е, а именно Илиян Янчев.

 През това време ГЕРБ печелят изборите и на централно ниво, а министър-председател става Бойко Борисов. Финансовите потоци в държавата се насочват към герберскитеобщини, а паметливи припомнят, че Илиян Янчев владее всички митнически канали на българска и турска територия. Сакове с пари започват да се пренасят от България в Турция, където излизат извън полезрението на европейските власти и служби. Янчев се превръща в златна кокошка за новите властници и през 2011 г. той се явява на изборите вече за кмет на Малко Търново. За да не бие на очи Янчев е издигнат за кмет от листата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и както се досещате, печели изборите още напървия тур.

  Така започва ерата на новия местен феодал на Странджа планина, който докато я убива винаги ще играе ролята патриот и защитник, но реалността е съвсем друга. Изнесените пари в Турция трябва да бъдат изпрани по някакъв начин, а най-добрия такъв е да започне изкупуването на земята в Странджа. За целта през 2013 г. е предизвикано ново избиване на животни, този път овцете и козите, което тотално обезлюдява планината, а цената на земята драстично се срива.

  Планината се тресе от протести, а пръв „защитник“ на онеправданите странджански животновъди се явява именно кмета на Малко Търново Илиян Янчев.

Протестите в Странджа са справедливи, но в крайна сметка поминъка на животновъдите е съсипан. В същото време турски фирми ударно започват да изкупуват златната земя в Странджа с вещата помощ именно на кмета на община Малко Търново Илиян Янчев. Успоредно с това герберски бизнесмени са хвърлили око и на златната странджанска дървесина.

 За да се сече безпрепятствено Странджа е хвърлена в обятията на пожарите, а кмета вече е герой пожарникар, който гаси пламъците.

Така в планината започва безпощадна сеч. За да ви стане ясно колко успешно се е справил със задачата по унищожението на планината кмета Янчев вижте тази сателитна снимка.

Да, картината е страшна! За десет години кметуване на Илиян Янчев планината е зверски изсечена, а дървесината изнесена в Турция. Както се досещате за успешното унищожаване на Странджа, Илиян Янчев е издигнат отново за кмет на Малко Търново и през 2015 г. и през 2019 г., но вече като кандидат на ГЕРБ.

 Вероятно се досещате, че при такова унищожаване на поминъка в планината обезлюдяването е тотално, а Малко Търново е останало с около 1 500 души, които са предимно приближени на Янчев. Поминъкът в община се контролира изцяло от кмета Илиян Янчев, който е сложил ръка върху всичко и напълно очаквано печели изборите със смазващи почти 74%.

 През цялото това време Янчев се развива в условията на пълен медиен комфорт най-вече от страна на бургаската кабеларка Скат, която е разположила незаконните си антени по това време в града, а кмета Янчев още по-удобно си затваря очите за този факт. Естествено, за да няма въпроси от негови опоненти, Янчев от време на време изпраща до боса на Скат писма за премахване на антените и до там. Дружбата на Янчев с боса на Скат процъфтява, тъй като той вече е вице-премиер на държавата и започва строежа на „Великата българска ограда“, която излезе златна на българските данъкоплатци и, която уж трябваше да спира бежанците!

 Естествено през цялото това време Янчев не спира да се прави на патриот, който организира дори дарителска кампания за ремонта на паметника на Петрова нива. Янчев непрекъснато заявява, че ще развива туризма в Странджа планина, който все си остава неразвит, но за сметка на това боса на Скат вдига мотел за чудо и приказ край Малко Търново, в който по-късно са командировани да спят полицаите от гранична полиция. През това време ударно се развива и най-доходоносния бизнес на територията на община Малко Търново, а именно – трафикът на бежанци.

  И тук Илиян Янчев си създава медиен ореол на защитник на Странджа от бежанците, като дори медиите гръмват, че „смелия“ ловец и кмет Илиян Янчев по време на лов сам залавя над 50 бежанци. Според местни аферисти, някой е забравил да се отчете и е последвала наказателна акция, която за пред местните е представена в героично и патриотично дело на кмета Янчев.

 За да може всичко да е под контрол, покровителите на Янчев и разбира се с неговото любезно съдействие решават да изградят бежански лагер на територията на Малко Търново.

Лагерът трябва да приютява 280 бежанци, които тези с възможност да си заплатят потеглят с организиран превоз към вътрешността на България и нейната западна граница. Както сами се досещате финансовите ресурси на Янчев са достигнали сериозни стойности, а той се е устремил към четвърти мандат и вероятно ще го спечели, ако междувременно не се намесят българските служби и прокуратура, а през това време Странджа ще бъде убивана бавно и мъчително от феодала Янчев и други като него, за които ще разкажем в следващата част.

www.mediamall.info

«