« Върни се назад Публикувано на 18.05.2010 / 19:49

Кмете, не аз, а ти имаш къща в Ница!

 

 

Който е прочел книгата ми „Бандитска Варна” е разбрал какво мисля за кмета на Варна Кирил Йорданов. Погледнато от друг ъгъл, прекалено състрадателно, снизходително съм го описала.

Всичко може да се каже за мен, но не и измекяр.

За сведение на Кирил Йорданов ще поясним какво точно значи думичката измекяр. Това е лицето, което в кръчмата събира остатъците от храната в чиниите. Лицето, което най-ярко се поддава на това – да подложи всеки за да си запази остатъците.

Дали кметът на Варна е измекяр – отговорът е из варненските улици, където е най-точното социологическо проучване.

Днес Кирил Йорданов отново се е вторачил в моето име.

Прави го вече няколко пъти и винаги поради факта, че не чува елейни слова за особата си. А Кирето най-много обича да пишат много хубави работи за него. И да го правят като за покойник – или добро, или нищо.

На утрешната сесия на Общинския съвет – Варна новото мнозинство доминирано от ГЕРБ, което неистово бърза да заграби де каквото свари от консумацията на властта, е заложило смяна на борда на общинската фирма „Градски транспорт”, в който участвам и аз.

Това не бе никаква изненада. Дори напротив.

Най-смешното е, че в бързането си да овладеят общинската фирма, гербаджиите днес, ден преди сесията, са си завели в председателския кабинет новите тримка свои си хора.

Лошо няма.

Кметът на Варна Кирил Йорданов обаче пак днес е изразил фундаменталното си становище пред новите местни феодали, на които се кланя, посочвайки единствено моето име: „Нямам никакви претенции към досегашния съвет на директорите на „Градски транспорт”, даже много добре са си вършили работата. Имам обаче едно условие! Незабавно Веселина Томова да бъде махната от там!”

Интересно защо така се е вторачил Кирил Йорданов в мен.

Дали, защото съм му неудобен очевидец?

Дали защото, единствено благодарение на мен, стотиците хиляди левове УМИШЛЕНО СПИРАНИ ОТ ОБЩИНА – ВАРНА МЕСЕЦИ НАРЕД И ТО В НАЙ-ТЕЖКАТА ЗИМА, бяха отпуснати миналата седмица? Дали, защото притиснат от мен, чрез главния секретар на Община – Варна Михаил Куликов, кметът най-после отпусна парите, полагаеми се на фирмата, която бе докарана УМИШЛЕНО до колапс?

Кметът, посочи името ми грозно и отвратително, като че ли съм престъпник. Ще му кажа обаче, че за разлика от него – аз се гордея със свършеното в общинската фирма „Градски транспорт”!

Гордея се с това, което успях да помогна. И нямам от какво да се срамувам. Не съм крала, нито съм правила далавери. Получавах чисто 340 лева, които с удоволствие харизвам на всички онези, които ми оглозгаха костите за това, че съм била в този борд.

Ужасът на тези, които не спряха да ме плюят, а и на кмета бе, че никакъв борд не ме спря да говоря и пиша, това, което мисля.

И сега ще кажа на Кирето, на който прекрасно знам колко му е храбростта – това, че посочваш името ми като дамгосано, е абсолютна награда за мен!

Защото такива като теб, кмете, посочат ли ме като „лошата”, значи съм си свършила работата перфектно!

Дори и заради това, че треперещ от шубе точно от мен, свърши онова, което трябваше да направиш преди месеци – ти и твоите апапи – да приведете парите от бюджета на фирмата. Защото, ако зимата, когато се правеше на ГЛУХОНЯМ, заради нечии интереси, беше станала някоя зверска катастрофа, щеше да се гънеш като мишка из кабинета си и да обвиняваш за случилото се … нас и фирмата.

Изобщо не ми пука дали ще бъда в борд, или не. Имам достатъчно работа. Но „мъжествеността” ти да си измиваш за пореден път ръцете с името на жена, е долна история.

Вместо да се вторачваш в мен, господин кмете, обясни на варненци защо ги продаде и на гърба им направи безобразната сделка с ГЕРБ и Бойко Борисов за временно – преместваемите обекти в Морската градина! Страх те е да не ти надянат белезниците? Има от какво да те е страх – та корупцията е точно в сградата на общината! Няма обаче нито „Инжстройинженеринг”, нито „Хидрострой”, нито тебе да пипнат – сделките вече са направени. Едните се откупват, другите дават мило и драго за да угодят на властниците, за да оцелеят.

Аз няма да се променя и по никакъв начин няма да те пропусна, господин кмете! Защото съм Стрелец. И защото, за разлика от тебе, нямам къща в Ница.

Познавам те от години и знам, че се отличаваш с едно изключително качество, което не владея – винаги да се измъкваш като Пилат Понтийски и то подлагайки всеки, който ти пречи.

Следващият път, когато посочиш името ми, първо обясни КОЙ искаше да затрие общинската фирма „Градски транспорт”, КОЙ искаше да я приватизира, ЗАЩО ти бягаше като дявол от срещи с борда, ЧИИ интереси се правеше, че не забелязваш.

Впрочем, предстои всичко да лъсне.

Това ти предстои, кмете.

Една година до изборите. Може и да си сключил тайни договорки, може и да не ти е писано да влезеш в ареста, но не забравяй Веселина Томова!

Аз все още съм жива.

И пак ти казвам, нямам къща в Ница.

И не запълвам дупки.

Веселина Томова

«