« Върни се назад Публикувано на 04.05.2011 / 23:24

Кмете, а що не кръстиш градинката „Педерастка”?

 

 

За онези, които не живеят във Варна ще уточним, че градинката „Севастопол” е един от символите на морската столица. Това не попречи на варненският кмет Кирил Йорданов обаче да осъществи мегаломанските идеи на украинската си съпруга Елена Валеева и преди няколко години да окастри всички дървета в градинката, които заприличиха на кукиши, забити в небето. Не му попречи да се обяснява надълго и нашироко как фризирането на градинката било по европейски, щедро обещавайки да командирова журналисти да видели как се правели тези неща в страна, която си изберат.

В резултат градинката „Севастопол” и днес прилича на пластмасова чаша и загуби очарователността си и магията си. Фирма, близка до Валеева се упражнява върху дърветата така, че на варненци им се приплака.

Сега „независимият” кмет, избиран обаче благодарение на БСП, реши, че трябва градинката да се казва „Роналд Рейгън”. То е същото като оня, дето си беше кръстил сина Манчестър Юнайтед.

Хубаво е все пак, че Кирето, който се пъчи, че е немски възпитаник, не се сети да кръсти градинката Хитлер. След като варненският кмет се дупи на руснаците, сега се подлага на американците. Вероятно си мисли, че щата Алабама ще гласува за него на местните избори.

Слава Богу, днес на комисия по култура в местния парламент безумието на Кирил Йорданов не мина. Но, както се казва, никога не е късно Кирето на направи отчаят опит да повтори.

И сега му е времето да измисли ново название на градинката „Севастопол” – например „Педерастката”.

Че Кирил Йорданов е конформист е ясно и на чайките, дето ровят по кофите, но такова малоумие, което демонстрира ще го заведе директно не до изборните урни, а до тоалетните, където варненските избиратели ще повръщат като му чуят името.

Afera.bg

«