« Върни се назад Публикувано на 16.11.2014 / 15:53

Кличко размаза едно измислено дрънкало. Истерията за „Кобрата“ разкри галфонската комплексарщина на медийните чалгии.

Кубрат Пулев КобратаТази победа е за цяла Украйна! За всички бойци и патриоти! За тези, които влизат в битка със смело сърце и всички сили само и единствено за победата. Посвещавам тази победа на всички, които днес воюват и се борят за независимостта на Украйна! Слава на Украйна!„. Кличко е прав да се радва на победата. Украинският боксьор размаза едно измислено дрънкало. Направи го с потресаваща снизходителност. Побутването след нокаутиращите удари бе придружено с гримаса, която говори сама за себе си – Кличко очевидно бе погнусен от разминаването между думи и действителност. Ако „Кобрата“ има поне малко мъжка чест, след това ПОБУТВАНЕ не би трябвало никога повече да слага боксови ръкавици.

Политизирането преди мача бе толкова глупашко, че наистина не си заслужава да бъде коментирано обстойно. Истерията за „Кобрата“ разкри галфонската комплексарщина на медийните чалгии. Кличко е в друга ЛИГА, в друг СПОРТ. „Кобрата“ го няма там. И никога няма да го има. Не само заради срамната загуба. Гледахме срещата с двама приятели. Наистина се ужасихме от „алтернативата“ – Кличко да нокатутира „Кобрата“ в първата минута, или да го търкаля по ринга десетина рунда. Палми Ранчев анализира технически въпроси – „средна дистанция това, средна дистанция онова“. Средна, близка, далечна – все тази. Кличко размаза едно измислено дрънкало. Попиля го.
Технически Кличко е на светлинни години преди „Кобрата“, който се влачеше по ринга като фолкаджийка в абстиненция. Ударите на украинеца бяха снайперистки прецизни. Ако лекарите в Германия не установят фатални мозъчни увреждания на Кубрат Пулев, това ще е заслуга на изчислените прицелни удари на Владимир Кличко. Обаче. За предишните „увреждания“ Кличко не може да носи отговорност. Няма как да бъде обвинен, че е набутал К.П. в олигофренските сюжети – долнопробно политизиране и преиграване с националния флаг.
Ако все пак „боксьорът“ К.П. реши да сложи отново боксови ръкавици, има само един съперник по мярка – „каратиста“ Бойко Борисов. Ще спестим подробния преразказ на двата „нокаута“ в два спаринга от наш приятел. И все пак – случаят с Б.Б. бе като на „Кобрата“: „под индиго“ – дрънкаше като за световно, а Мълчаливият Боец го „хоризонтира“ с разсичащ удар отгоре надолу.

Кличко на пресконференцията след мача: Пулев си ЗАГУБИ ГЛАВАТА!

Нищо неочаквано не се случи в този бой. Свърших си работата и получих резултат. Що се отнася до съперника… За съжаление Пулев тръгна не по правилния път още преди боя. Паралелно с подготовката той се занимаваше с всякакви неподобаващи за един мъж и боксьор неща. Оскърбяваше съперника си, провокираше по всякакъв начин. Имах вече подобен случай, през 2011 г., преди боя с Дейвид Хеъм. В крайна сметка съперникът си го получи според заслугите и се успокои. Сега стана същото с Пулев. Той е добър боксьор, но за много просто му провървя. Проведе няколко ярки двубоя, всичко 20 в кариерата си, и стана претендент за титлата. Това е много искряща кариера, но той, навярно, си ЗАГУБИ ГЛАВАТА. Много малко боеве. Пътят към шампионството не може да бъде толкова кратък. Като резултат, той възприе неправилно поведение, което можеше да се очаква. Въпреки това, трябва да отбележа, че ако Пулев си направи точните изводи от това поражение и от своето поведение, може да очаква добри перспективи в бъдеще и голяма кариера. Желая му здраве и бъдещи успехи.„.
Владимир Кличко се прояви като джентълмен. Снизходително подмина палячовщините на мераклията Пулев. Гледахме пресконференцията на Кличко след боя на запис. Останахме впечатлени от доброто му възпитание – сдържан, обран, корав мъж, изпълнен с достойнство. Не се впусна в излишно политизиране. Вече бе посветил победата си на „войните за независимостта на Украйна“. Апропо. Не се притесни да го каже на добър руски език.
Всъщност братя Кличко са известни с добрия си руски език. Големият Кличко е изключително популярен в Русия, а политическата му кариера се ускори преди две години с култовото, почти едночасово, интервю за тв канала „Русия 24“, контролиран от Кремъл. Водещата само дето не се подмокри – толкова влюбено гледаше големия брат Кличко.
Същото се случи и с една репортерка в Хамбург, която гледаше световния шампион като влюбена гимназистка. Владимир Кличко е отличен боксьор – техничен, бърз, точен, пестелив. Това се вижда. Не може да се отрече. С класи е над пискалото Пулев. Да не говорим за харизмата – мъж с излъчване на роден боец, който си знае цената и не вижда смисъл да се изхвърля, а просто ВЪЗДАВА ВСЕКИМУ НЕГОВОТО.

www.bgsniper.com

«