« Върни се назад Публикувано на 17.08.2021 / 19:27

КЛАСИЧЕСКА ХАРИЗМАТИЧНА ПИРАМИДА. ТАКОВА ГЛУПАВО ПРЕХЛАСВАНЕ ПО ТЕЛЕВИЗИОННА ХАРИЗМА НЕ БЯХ ГЛЕДАЛ ОТ РАННИТЕ ГОДИНИ НА БОРИСОВ

Кирил Петков смени управлението на ББР, която обслужваше Пеевски, Вълка и обичайните играчи. Той не е спрял парите към ГЕРБ, мафията и т.н., защото банката бе раздала кредити на споменатите имена, които се обслужват редовно.

Това, което направи Петков е да махне хората на Пеевски от ръководството и да сложи свои, някои от които доста спорни имена.

Другото е, че обеща ББР да дава безлихвени заеми на фирми без покритие. Това не е голямо геройство, нито борба с мафията.

Петков обяви с апломб в деня за размисъл преди изборите албанци и братя Домусчиеви за немски инвеститор, който ще произвежда безсмислени коли (бих се обзаложил, че последното няма  въобще да тръгне).

А, да. Разбира се – и изкуството да се самооиздържа като онова на Кристо. Имаме пробиотик-вегън от кокиче, Кристо, безлихвени кредити и електрички, произвеждани с държавна помощ от 34 млн. Класическа харизматична пирамида.

Такова глупаво прехласване по телевизионна харизма не бях гледал от ранните години на Борисов.

Глупостта е неизбежна, дори когато е умнокрасива.

За капак бленуваната Канада с бягството към която тръгна прехода към тази гламавост през 1989-90 г.

Ето едно изпълнение на Г-н за един ден, Опасен чар, с бенда на днешните мандатоносители. Впрочем веднага след 1990-а големия Тодор Колев беше консул в Канада. Сенд ми а факс.

Явор Дачков

«