« Върни се назад Публикувано на 03.04.2022 / 19:48

„КЛАНЕТО“ В БУЧА – ПОРЕДНАТА ПРОДУКЦИЯ НА КИЕВСКИЯ РЕЖИМ ЗА ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ, КАКТО БЕ СЛУЧАЯТ В МАРИУПОЛ С РОДИЛНИЯ ДОМ

Говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков:

Отпътуването от град Буча не беше блокирано. Всички местни жители имаха възможността свободно да напускат селището в северна посока, включително към Република Беларус. В същото време южните покрайнини на града, включително жилищните райони, бяха денонощно обстрелвани от украински войски от артилерия с голям калибър, танкове и реактивни системи за залпово изстрелване.

Бихме искали специално да отбележим, че всички руски части се оттеглиха напълно от Буча на 30 март, ден след личния кръг от преговори между Русия и Украйна в Турция.

Освен това на 31 март кметът на град Буча Анатолий Федорук потвърди във видеообръщението си, че в града няма руски военни, но дори не спомена местни жители, застреляни по улиците с вързани ръце.

Затова не е изненадващо, че всички така наречени „доказателства за престъпления“ в Буча се появиха едва на 4-ия ден, когато в града пристигнаха служители на СБУ и представители на украинската телевизия.

Особено тревожен е фактът, че всички тела на хора, чиито изображения са публикувани от киевския режим, след поне четири дни не са се втвърдили, нямат характерни трупни петна, а в раните има несъсирена кръв.

Всичко това неопровержимо потвърждава, че снимките и видеозаписите от Буча са поредната продукция на киевския режим за западните медии, какъвто беше случаят в Мариупол с родилния дом, както и в други градове.

….

Иван Иванов:

Това с разстрелването на цивилни украинци, уж от руската армия, ей тъй – щото патрони бол, е същото като обгазяването на деца, бременни, току-що заченали и ялови от Асад в Сирия едва преди няколко години.

За чия Курникова и Лиза Мишпека му е на Путин да разстрелва цивилни хорица, при условие, че само с газовете в рубли е изнервил доволно половината сбъркан свят!?

===

Дарина Гочева:

Изгледайте клипа от Буча. Единия „труп“ си вдигна ръката, а другия дори седна.

Afera.bg

 

«