« Върни се назад Публикувано на 14.12.2021 / 16:18

КИРО И ОНЯ С ПЕРМАНЕНТНО ОЦЪКЛЕНИЯ ПОГЛЕД НЕ ЗНАЕШЕ ЛИ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО? НЕ РАЗКАЗВАХА ЛИ КЪДЕ СТАНАТ И СЕДНАТ, ЧЕ ПАРИ ИМА И ТЕ ВРЪТНАЛИ КРАНЧЕТО НА МАФИЯТА? КИРО ДНЕС РАЗБРАЛ, ЧЕ КЕВР БИЛ НЕЗАВИСИМ ОРГАН. АЙДЕ БЕ, АЗ ЗНАМ, ЧЕ ТИ НЕ ЗНАЙШ!?

„Смятам, че най добрия начин да се повлияе на цената на тока е да се оптимизират разходите в системата.“

Цитат по памет, от това което Кирчо каза преди час някъде на брифинга си. Не е точен цитат, но смислово е 1 към 1.

А бе, преди години, ръководството на фирмата в която работех, внезапно започна да оптимизира разходите. Ама здраво да ги оптимизира. През цялото време всички бяхме убеждавани, че нищо страшно не се случва, че бизнесът върви чудесно, просто не е лошо да се пипне малко това-онова, за да стане още по-хубаво. Около месец или два продължи тази бодряшка мантра, как фирмата няма никакви проблеми. Докато не стана кристално ясно и на кучетата около офиса, че проблеми има и то огромни. От ония, които се наричат „Надолу по наклонената плоскост“. С оглед запазване на бизнеса в някаква относителна цялост, това понякога е единствения ход, който може да се предприеме, но не за това става дума. За друго иде реч. За това, че стигне ли се до оптимизиране на разходите, значи вече всичко е в киреча. Отишъл е коня у реката. Кой таковал – таковал, кака са ожени. Късно е либе за китка. И още има, но ме разбрахте.

При нас тогава се мина с голямата баданарка на съкращенията, на мен ми отказваха ремонти на автомобили, щото видиш ли, резервната част струвала много скъпо и прочие. Такива неща целят само да се увеличи разстоянието между „приход“ и „разход“, за да може приходът да изглежда по-симпатичен, нищо че упорито, месец след месец не мърда нагоре, дори напротив – стабилно се свлича.

Киро до вчера не знаеше какво е положението ли? Той, и оня с перманентно оцъкленият поглед, не разказваха ли къде седнат и станат, че пари има, хазната пълна, прелива и те двамата, като врътнали кранчето на мафията и тогаз пък хептен! Ами да изсипят сега по една торба на хората, които този ток направо ще съсипе.

Иначе, той, Кирчо, вчера като се заклевал и не очаквал биля, че днес КЕВР така ще го изненадат с нови цени. Те били независим орган и той откъде разбираш ли да знае, че тъй ше стане. Айде, бе – аз знам, ти не знайш!?

И така. Сега ще оптимизират разходите в системата нали, даже прогнозирам, че ще наложат някакъв изкуствен мораториум на цената на тока до пролетта (което ще рече 3 месеца), ще размахат пръстче на КЕВъР-а да не правят повече така поне до началото на април и сичко шес. С ДДС седем и двайсе.

Иван Иванов

«