« Върни се назад Публикувано на 23.08.2021 / 21:48

КИРИЛ ПЕТКОВ С ПРОТЕКЦИЯ ОТ ХЕРО МУСТАФА, КОЯТО ЛИЧНО СЕ АНГАЖИРА ДА „ОПРАВИ“ ПРОБЛЕМА, НО ПОРАДИ ГЛУПОСТТА НА ПЕТКОВ ВСИЧКО ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ

На онези, които се чудят как така Кирил Петков е получил отговор от Канада, че е разгледала молбата му в деня в който е получена – на 19 август – ще припомня, че Джон Байдън го поздрави поименно във видео обръщението си на откриването на „Три морета“ през юни.

Байдън спомена две имена – на Румен Радев и Кирил Петков.

Самият Петков излъга доста за гражданството си досега, а както се оказва (според свидетелствата на самия Петков и сайта на канадското правителство) Румен Радев също е излъгал като го е назначил докато е бил с двойно гражданство.

Радев спазва стриктно конституцията и само доста „убедителна“ сила би го накарала да я наруши. От друга страна мои източници ме информираха, че имената на Кирил Петков, Асен Василев и проф. Денков са спуснати на Тошко Йорданов от американското посолство на официално оповестената среща, преди Слави да обяви кабинета с премиер Николай Василев.

Тримата се отказаха в последния момент, защото бяха поканени така, че да откажат и поради тази причина Слави не обяви министър на екологията, за която бе предвиден Василев.

Слави Трифонов угажда хем на Пеевски, от когото е взел 50 млн., както се твърди, хем угажда на американците, хем на Борисов, хем на протестърите и това на пръв поглед изглежда сложно, но е просто.

По-притеснителното е, че (според мои достоверни източници) Петков получава протекция от Херо Мустафа, която лично се е ангажирала да „оправи“ проблема, от което идва и светкавичната реакция на Канада, но поради глупостта на Петков, който публикува всичките си данни и не блокира овреме възможността за проверка, всичко излезе наяве.

Това е към онези анти-американски настроени поддръжници на Радев, които мислят, че едното крило на американската мафия в България бори другото крило на същата мафия.

===

От моя приятел във ФБ, който пръв ми обърна внимание за гражданския статус на Петков:

„Усъмних се в достоверността на думите на Петков веднага щом дебело подчерта, че е заверил нотариално “заявлението за отказ от канадско гражданство”- такова изискване не съществува! Процедурата е изцяло онлайн и е необходимо да са попълнят личните данни, да се плати таксата и да се изпратят по пощата изисканите документи (паспорт). Успешното иницииране на процедурата се удостоверява с OFFICIAL RECEIPT NUMBER: R456661139 (входящ номер, който се генерира веднага щом бъдат попълнени данните), което означава, че процедурата е стартирала успешно, но далеч не се изчерпва с това. На 21.04., получавайки този входящ номер, във всеки един момент, Петков е можел да проверява на какъв етап е процедурата. И това повдига въпроси: попълнил ли декларация с невярно съдържание, знаел ли президента, защо не показа публично статуса на процедурата веднага щом ИТН повдигнаха въпроса,…Идеята е, че от 21.04, когато е получил това е знаел на какъв етап е отказа. Не знае, няма данни,… са глупости. Преди 19.08. по всяка вероятност, при проверка, е пишело: документите все още не са получени. С две думи, до 19.08.2021г., Канада не е знаела, че Кирил Петков иска да се откаже от гражданството.“

Явор Дачков

 

«