« Върни се назад Публикувано на 01.07.2011 / 22:56

Кирил Йорданов седна отляво на Георги Първанов в ДКС – България се класира…

 

 

Кметът на Варна Кирил Йорданов седна отляво на президента Георги Първанов и България се класира за финалите в Полша. (Какъв пиар…) Волейболните ни национали спечелиха два решаващи гейма при загубата от Русия. Това беше достатъчно. Руснаците бяха немотивирани и играха безобразно слабо. Варненската публика в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта беше фантастична. Подкрепяше нашите, когато грешаха нелепо. Вдъхновяваше ги, когато се вдигаха за съдбоносни атаки.

Политиците получиха своето – отъркаха се около успеха. На Кирил Йорданов не му се наложи да тича за интервю в телевизията на ТИМ като в четвъртък, когато пропусна победата на нашите и не можа да ги аплодира заедно с бившия си приятел Георги Първанов. Сега Кирил Йорданов изглеждаше наистина ентусиазиран. Искрен? Седеше отляво на Първанов и България се класира…Елена Валеева-Йорданова няма как да не се радва – руснаците направиха, каквото можаха – играха повече от слабо. Отбиваха номера. Никаква „конспирация” – просто се бяха класирали и не бяха мотивирани.

Какво получи за три дни Кирил Йорданов – стартиране на официалната част от преговорите с герберните босове при Бойко Борисов в сряда, интервю в телевизията на ТИМ в четвъртък и класиране на волейболистите ни в петък след сядането му отляво на Георги Първанов, ех. Публиката не му обърна особено внимание, но не го освирка като Добрин Митев на концерта на Слави Трифонов във Варна по време на кампанията през 1999 г. Малко ли е? Сега остава да спечели варненци за своята кауза – че има какво да предложи на града за четвърти пореден мандат.

Кирил Йорданов непременно трябва да помоли бившия си приятел Георги Първанов (защото ние няма да го молим) да не бърбори скандални нелепици – не е „Гоце” господарят, който ще подкара с камшика варненци към урните. Защото нямало значение кой бил издигнал някой за кандидат-кмет. Това е скандално и позорно изказване. Срам. Цинизъм. Пошлост. Комунистът Първанов се обръща към партиите, към партийните босове, не към гражданите – това е лицето на „Гоце”. Този няма отношение към автентичното гражданско общество.

Кирил Йорданов може и да спечели четвъртия си мандат на такава срамна цена, но ще загуби хиляди креативни и честни варненци. Може да е сигурен. Отказът му да се пришие към „АБВ” беше разумно и достойно решение – сядането до „Гоце” сега беше неприемливо. (И никакви протоколни и патриотични съображения не могат да го извинят!) Дано Кирил Йорданов разбира какво стори – иначе ще му припомняме не само Филип, но и Жан с китките в ДКС. Не те ли е срам, Кириле, да сядаш до такъв като „Гоце”?! Ние не сме били агенти и сътрудници на ДС, никой от семейството и фамилията ни не е бил. И не бихме седнали до такъв като „Гоце”! А в твоята фамилия, Кириле? Нали знаеш, че уважаваме онзи царски офицер, твоят прадядо, Кириле, опомни се! Волейболът за вас с „Гоце” римско удоволствие ли беше?

Любомир Живков

www.bgsniper.com

«