« Върни се назад Публикувано на 22.11.2014 / 11:49

Кириле, леко мебелите, Кириле! Кой може да му е виновен на такъв политически „чистофайник“?!

Кирил ЙордановКирил Йорданов: ТИМ не е точната представа…
Жени Марчева направи едно интервю с Бойко Борисов. И толкова. Жалко. Онова с Цв.Цв. не се брои – тя си знае защо. Обаче дори тогавашната услужливост е нищо в сравнение с безличността на опита й за тв интервю с Кирил Йорданов, бивш кмет на Варна. Изявата на К.Й. в телевидението нямаше да заслужава и две думи като коментар, ако не беше преиграването му за ТИМ. „ТИМ не е точната представа… Става дума за държавно творение… Аз не съм създание на това творение…“. Кириле, леко мебелите, Кириле, казват „тарикатчетата“ край Италианския лицей в София.

През 1999 г. кой те подкрепи за „чувствителните схеми“? През 2003 г. ТИМ само дето не те осинови по време на кампанията. През 2007 г. – също. Е, когато се върна от Барселона през октомври 2008 г. и се срещна през една сесийна сряда, късен след обед, с Марин Митев, президент на холдинга, и не се доразбрахте за стадиона, вече стана друго. Апропо, колко пъти шофьорът ти Димчо излизаше от офиса на ТИМ в банката и дори не се пазеше от „щракащите момчета“ отсреща?!
Кирил Йорданов не е голям приятел на истината, когато реди притворно, че не се страхувал. В газетите пласира имена на свои врази, които му заформили „сценария“ за политическото му ликвидиране. В тв интервюто се разсейва. Описва личностно противовопоставяне на политици през 2010 г. Кириле, кажи си за сблъсъка между Борислав Гуцанов и Павел Димитров, който в началото ти беше толкова удобен. На 31 март 2010 г., когато арестуваха с джандарски екшън Боби Гуцанов, ти много ли беше нещастен, пардон?
Кириле, Пламен Горанов, Бог да го прости, не ти е виновен за травмата, клеймото и прочие душевни терзания. Колко пъти те предупреждавахме през лятото на 2011 г., само ние, не и твоите „придворни журналки“, които първи те оплюха, когато падна, че не бива да се кандидатираш за четвърти кметски мандат, защото е малоумно и НЕЧИСТОПЛЪТНО – от областен управител, назначен от Филип Димитров, премиер и лидер на СДС, до подкрепата на БСП, та до „личен избор“ на Бойко Борисов, бос на ГЕРБ. Кента…
Кой може да му е виновен на такъв политически „чистофайник“?! ТИМ наистина не е точната представа. Когато о.р. ген. Богомил Бонев ми звънна на 21 май 2004 г., без да знае, че става дума за „ЧРД“, за да ми се жалва от теб – джиповете на мутрите били под прозореца на кабинета ти, а той не могъл да влезе при теб, се изненадах – нали уж бяхте близки. На другия ден един боец с „точна представа“ ми отговори на въпрос за твоята особа – „Дреме ми на шишарката!“.

Любомир Живков
www.bgsniper.com

Бележка на АФЕРА: Пропуснахме „чаршафите“ във в. Шоу с „ексклузивното“ интервю на бившия варненски кмет Кирил Йорданов. Някой се е засилил да го „пере“ яростно и ние хладнокръвно решихме да не наливаме „Ариел“ в безподобната пяна. Въпреки че бяхме потресени от купища лъжи. Както и да е. Пропуснахме и как ни търсиха от bTV за да ни искат телефона на Кирил Йорданов, че били „впечатлени“ от интервюто в „Шоу“. Дадохме им го, но предупредихме, че щом се е засилил медийно така, значи го „перат“. Познаваме Кирил Йорданов от мноооого години. Знаем номерата му „на китайката“ да прехвърля внушения от собствената си глава върху чужди. Кирил Йорданов не казва НАЙ-ВАЖНАТА ИСТИНА – КОЙ /ЗНАЕ СЕ!!!/ И ЗАЩО /ЗНАЕ СЕ!!!/ ГО ПРИНУДИ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ ЗА КМЕТ, И ЗАЩО КИРИЛ НЕ МОЖЕШЕ ДА ОТКАЖЕ. Йорданов сега го „перат“ като честен, станал ЖЕРТВА на обстоятелствата. Аз познавам Кирил Йорданов от мноооого години и знам, че той не лъже, когато твърди, че се терзае заради Пламен Горанов. Знам обаче и че не лъже, когато търси стотици хиляди причини за да оправдае собственото си малодушие. „Невинното“ „вкопчване“, макар и лексикално, на Кирил Йорданов в ТИМ, е евтин пунт, за да отклони вниманието от себе си. Нали по презумция тимаджии трябва да бъдат виновни и за „редовното ходене на работа и непиене, и всякакви глупости за гей-истории“ /по в. Шоу/, на които бившия кмет на ВСИЧКИ ПАРТИИ, малко горчиво се надсмива?! Кирил получи онова, което заслужи. Още преди шест – седем години АФЕРА категорично бе дала прогнозата си за него – че ще свърши зле – няма да влизаме в подробности откъм прогнозата. Само едно не се сбъдна. Все още Кирил Йорданов е в завидно финансово положение. /да живей „реституцията“!/. Що се отнася до употребата от негова страна на „тим“ – еволюцията си каза думата. Който не се интересува от култовата фраза на Марин Митев, значи е на нивото на капията на Добрин Митев – Спас Спасов.

 

«