« Върни се назад Публикувано на 10.02.2022 / 19:23

КИРЕ НА ВОАЯЖ В СЪРБИЯ… ЩЕ МИ СЕ ДА ГО ХВАНА ЗА ГУШАТА!

Бил КирЕ в Сърбия и се срещнал със сънародниците ни в Западните покрайнини. Извикал ги в последния момент. По тази причина много от тях не успели да дойдат. Което какво значи? Срещата не е била предвидена и в последния момент някой е шепнал в ушенцето на премиера, че в тази страна има стабилно българско малцинство, за част от проблемите на което  вина носи и българската държава. Не от сега. От десетилетия, че и повече. И най-вече явно някой е шепнал, че част от това малцинство гласува на българските избори. Явно Лена и министърът на външните работи и представа са нямали като са тръгвали за Сърбия. Нормално! За Харвард Ньойския договор не е приоритет в образователната програма.  И спасяваме положението в последния момент. Викаме набързо  хората, колкото да мине номера и ги занимаваме с каквото и за каквото си знаем да говорим. Каквото си баба знае, това си бае. С дъвката за корупцията в България ги занимаваме и как чутовно и смело се борим с нея. Защото на тях точно това им е проблемът.

И СЕГА ВНИМАНИЕ!

Срещата меко казано се провела „на крак“. Никой не поканил сънародниците ни да седнат, а ги държал прави като наказани до стената. Най-големият авторитет и капацитет по въпросите на българите от Западните покрайнини Иван Николов (човекът с патериците) е държан прав до стената да слуша Кире Харвардски и никой не се е сетил ПОНЕ на него да предложи стол. Човекът е инвалид, но трябва чинно и строен до стената да слуша харвардски излияния. С кои очи харвардския възпитаник е гледал човека с патериците да се мъчи като грешен дявол насреща му прав, даже изобщо не питам. Такова дебелоочие и липса на човещина може да сътвори само някой опиянен и напълно самозабравил се от собственото си величие индивид. И сигурно се е хилил насреща му, както си е свикнал. С тридесет и два зъба.

Е, няма такива дебили! На мен, внучката на един от създателите на организация „ВЪРТОП“ в Царибродския край, ми привряха…. сещате се какво. Аз, дъщерята на осъден на смърт за пробългарска дейност в  Западните покрайнини (отървал кожата на косъм), ми се ще днес да стисна някой/някои за гушата.

Е, няма как да уважавам такива хора! Няма как да блея в стадото почитатели. Не ми се получава някак си. Особено днес!

Валентина Милова

«