« Върни се назад Публикувано на 11.05.2022 / 11:39

КИЕВ ЗАТВОРИ КЛАПАНА И ИЗНУДВА ЕВРОПА. ЗЕЛЕНСКИ ДЕЙСТВА СРЕЩУ ГАЗОВИЯ ПАЗАР НА ЕС В ИНТЕРЕС НА САЩ. ЕВРОПА САМА СЕ ЗАБИ В ТОЗИ ЪГЪЛ!

Изпомпването на газ към Европа от Русия през Украйна беше свещена крава, за която всички се грижеха заедно. И Москва, и Киев не са провеждали военни действия в близост до инфраструктурни обекти. И Европа непрекъснато провежда консултации относно сигурността на украинската GTS, особено притискайки Зеленски по този въпрос.

И днес Киев лиши тази крава от статута на свещено животно – тя отказа да изпомпва газ през ГИС „Сохранвка“. Просто затвори клапана. Разбира се, Газпром ще изпомпва обеми газ през други тръбопроводи, които трябва да доставя за ЕС.

Важно е да се отбележи, че Русия запазва имиджа на стабилен бизнес партньор, докато Киев започна да изнудва Европа. Ако по-рано имаше само груба реторика на украинските посланици в Германия, сега екипът на Зеленски започна практически действия срещу газовия пазар на ЕС в интерес на Съединените щати. Европа сама се заби в този ъгъл. Очакваме резултатите от търговията на европейските борси.

Марат Баширов

«