« Върни се назад Публикувано на 26.09.2014 / 20:20

КЕВОРК КЕВОРКЯН: КЛЕВЕТНИКЪТ НЕДЯЛКО Н. СЕ ИЗХРАЧИ ВЪРХУ СЪДА! НОВ АКТИВЕН БОРЕЦ СРЕЩУ ДС, ТАКА ЛИ? ТОВА ВЕЧЕ НАИСТИНА Е КОМИЧНО.

Кеворк КеворкянСайтът Афера гръмна с новината, че издателят Недялко Недялков е осъден и на последна инстанция от водещия на „Всяка неделя“ Кеворк Кеворкян за клевета. От публикацията стана ясно, че с решение № 1047 от 3 юни 2014 година Софийският апелативен съд потвърждава решението на Софийски градски съд по гр. дело 7607/2010, според което Недялков е осъден за разпространяване на клеветнически твърдения.След като БЛИЦ препечата новината, Недялко Недялков обяви, че се чувства горд от присъдата и отново публикува клеветническия материал. За коментар на случилото се БЛИЦ потърси самия Кеворк Кеворкян.

Защо чак сега стана ясно, че сте осъдили за клевета Недялко Недялков, защо не го съобщихте по-рано?
– Не съм го съобщавал аз, а и няма нищо изненадващо в това решение, като се има предвид с какво се занимава въпросният клеветник. Знам, че страда и няма защо да увеличавам страданията му. Не ми е интересен. Но защо пък вие се интересувате?

Той помества отново статията, заради която е осъден.
– Къде?

– В неговата си агенция.
– Не съм я видял. Но това означава, че въпросният клеветник просто се изхрачва върху лицето на българския съд. Не мога да си обясня това нахалство. Всъщност – мога. Когато години наред си се препитавал с публикуване и издаване на мерзости за най-известните българи, като нищо можеш да загубиш представа за реалността. Не е много уютно да живееш сред клевети и мръсотии, които въпросният клеветник усърдно произвеждаше в изданията си.

Сайтът „Афера“ вече обяви, че ще публикува най-гадните клевети на Недялков.
– О, не знам дали е редно. Това означава да му доставят вторично удоволствие на клеветника. Защо пък „Афера“ ще го прави?

Защото Недялков съди този сайт, че го е оклеветил?
– Е, това вече е фантастично. Тогава ги разбирам – и съм сигурен, че ако „Афера“ извади само десетина от публикациите на въпросния клеветник, няма български съд, който да го допусне в залата си. Нещо става с този човек. Ако наистина отново е публикувал статия за мен, заради която е осъден тлъсто…

– Вярно е.
– Значи иска да го приемат за клеветник-рецидивист. Това е интересно. Но също не е новина за ония, които познават талантливата му дейност.

Недялков се изкарва жертва на ДС.
– Сериозно? Това вече е наистина комично. Нов активен борец срещу ДС, така ли? Затова ли е станал такъв майстор на клеветата? Но сега се сещам за друго. Отскоро има нещо ново, заради което на мястото на Недялков не бих се заигравал с темите за фашистката полиция, комунистическата ДС и пр.

– Какво имате предвид?
– Няма да уточнявам, не е моя работа. Но има други хора, които с удоволствие ще ви разкажат.
Агенция БЛИЦ

«