« Върни се назад Публикувано на 20.04.2014 / 18:51

КЕВОРКЯН СМАЗА БРИЛЯНТНО ЕВГЕНИЯ БАНЕВА „В ПОЛУМРАКА НА СПОМЕНА”

 

Независимата кандидатка за евродепутатска слава Евгения Банева изобщо не усети какво и се случва. Впрочем, това е най-ценното в такива интервюта. Женичката, която си избрала цвета на костюмчето според студиото на „Всяка неделя”, очевадно не бе намерила в Google, за да го наизусти, вътрешното зрение за нещата. Иначе щеше да свали олиготената маска на взела се на сериозно бивша провинциалистка, която, ех, е поканена от Кеворк Кеворкян.

С нея Кеворкян бе саблено брилянтен. И понеже го познавам, знам, че искренно се забавляваше. Да убиеш накипрена муха с интервю го умее единствено Кеворкян. Когато поиска, разбира се.

Банева искала да работи за България и щяла да получи гласове, защото „всички били като нея”. И не криела нищо, ох, костюмчето и било от последната колекция на „Гучи”, за … 1800 лева.

Айде бе! – на това място задължително е възклицанието на Кеворкян, което уж звучи чистосърдечно, но си е чист залп от РПГ.

Такива като Банева никога няма да разберат, че ако имат самоконтрол и вътрешно самопознание, единственото умно нещо, което могат да направят е посмъртно да не сядат срещу водещ като Кеворкян. И знаете ли защо?

Защото, излизайки от студиото, когато укрилени от „превъзходното си представяне”, фукайки се пред умните зрители, ще видят в очите им истинското презрение, не защото са олигарши, или олигарси, а защото са тъпи като галош. За да не разберат, че са ги литнали. Точно като онези апаши, които са им откраднали двата самолета.

След Банева – втори залп на РПГ-то – Михаил Белчев. И неволното сравнение между непринудеността на честната душа срещу ботоксовия фалш на кандидат – евродепутатката.

Със сигурност Банева няма да седне на масата от песента на Михаил Белчев „В полумрака на спомена”. Защото за Ангела няма никакво значение от коя колекция на Гучи ти е костюмчето.

Душата няма моден цвят.

 Afera.bg

 

 

 

«