« Върни се назад Публикувано на 24.11.2014 / 18:54

Квичащите „медийни метежници“ набутаха главния прокурор Сотир Цацаров в обяснителен режим. Изявлението на Сотир Цацаров е тактическа грешка. Дано не допусне стратегическа…

Сотир ЦацаровКвичащите „медийни метежници“ набутаха главния прокурор Сотир Цацаров в обяснителен режим. Д. и Б. се оказаха „в пакет“.

Главният прокурор Сотир Цацаров влезе в „обяснителен режим“ за инициалите в тефтерчетата „Златанов“. Даже хвърля бомбата за „офертата за една нощ, когато Ф.З. бил готов да „пее“, та да се къса. Срещу условна присъда. Сетне бил готов на всичко – на затвор и друго, но не и да „пее“. Цацаров тълкува, че било „разбираемо“ защо е оттеглена „офертата“. Демек – затворът е за предпочитане пред физическото елиминиране. Иначе казано – мафията, която прокуратурата щяла да погне, ще го прасне. Междувременно прокуратурата била мишена за удари от двете страни на „браздата“ – от гражданите, и от мафията.

Пиарите на С.Ц. са опитали да играят „чисто“. Не като „защитниците“ на С.Ц., оквичали Кочината, че „метеж, метеж, метеж“ щял бил да заформи погром срещу прокуратурата. Обаче. Така пиарите го набутват на квичащите, защото официално признават, че протестиращите са граждани срещу мафията. (Пак като не са казали, че едната част от мафията „протестира“ срещу другата. Ама и прокуратурата била срещу мафията, казва С.Ц. Ами да се прегърнат всинца, да плеснат с ръчичики, и да я преборят тази многоглава мафиотска ламя.
Нима прокуратурата не може да е само и единствено от страната на закона и на страната на законопослушните граждани? Защо прокуратурата да е на „браздата“ между мафията и гражданите, освен ако Границата не е само и единствено Законът? И никой да не може да пресича тази Бразда на Закона – нито мафиоти, нито граждани. Законопослушанието няма алтернатива. Двусмислена е тази риторическа фигура с „браздата“ между мафията и гражданите. Дали не си отваря позицията за атаки с нея С.Ц.?!
Трудно може да се разбере защо доказан юрист като Сотир Цацаров влиза в „обяснителен режим“ за инициалите, опитвайки се дори да бъде ироничен. Понеже тефтерчетата не били чак такова важно доказателство, не било важно и защо не били показани инициалите „Д.П.“, да не говорим за изписването на „Д“-то, точката и „цялата фамилия“. Как ще е важно – нали комунягите месеци наред громяха Б.Б. и ГЕРБ, но като ядоха хурката и на евровота, и на предсрочните парламентарни изборои, сега С.Ц. трябва да се обяснява, а Д.П. и Дудука пак да се увъртат около Бойко Борисов. Мъка.
Изявлението за агенция „Фокус“ на Сотир Цацаров е тактическа грешка. Дано не допусне стратегическа… Не само че няма да успокои обстановката, но ще налее масло в огъня. От обясненията за „Д.П.“ на С.Ц. излиза, че той брани Д.П., пардон за „конспиративния каламбур“. Скачат му за Д.П., той се прави че не разбира кого може да имат пред вид. Но иначе за онова „Политбюро“ не била нужна голяма прозорливост. Какво излиза – С.Ц. брани Д.П., а „медийните метежници“ бранят С.Ц. „ЛИНИЯ“. Бойко Борисов наистина влиза в „арбитражна позиция“ и може да потрива ръце.
Едно изречение броди из интернет – „Един скандал ще удари част от политическата класа, защото ще постави „в пакет“ Д. до Б.“, реди главният прокурор в пространно изявление. Вероятно останалото публиката не го е преценила за ключово. Като не се е разпознал никой като „Д“ и като „Б“, как е разбрал С.Ц., че един скандал удари част от политическата класа. Първо, като „удари“ – какво, тези „свещени крави“ ли са? Второ, дори не става дума за „Б.Б.“ и за „Д.П.“, а само за „Д“ и „Б“ (тук фонетичният каламбур не е твърде „конспиративен“…), значи толкова интелигентният С.Ц. предполага, че на публиката й стига и само по една буквичка.
Ако С.Ц. наистина предполага, че публиката разбира всичко само от по една буквичка, значи тази част от „класата“, вече е ударена. Ако пък С.Ц. се надява с това послание да мотивира „Д“ и „Б“ да се заемат с успокояване на обстановката чрез публичното им ДОосветяване по вече карикатурно-„конспиративен“ начин, значи е надценил ролята на Словото си, подценявайки институционалния ресурс, който има, за да удари поне част от мафията, поне частичка. Започнете отнякъде, г-н Цацаров, нали казвате, че почти две години понасяте удари, ударете поне частичка от „мафията“. Вкарайте в затвора поне един мафиот от Купола, както казват патилите италианци.
Вижте какво правят в Португалия, г-н Цацаров – вземете пример. За тези „почти две години“ не сме видели нито един, нито един ударен мафиот. Освен ако не ни посочите Петното, простете ни, уважаеми г-н Цацаров, неприкритата ирония. Ако ударите поне един мафиот, КОЙ ще посмее да ви „режисира метежи“, както пискат медийните ви „защитници“. КОЙ?!
www.bgsniper.com

«