« Върни се назад Публикувано на 26.10.2014 / 7:48

КАТО НЕ ЧЕТЕШ ПРОГНОЗАТА, ПАК ВЛИЗАШ В НОВИНИТЕ НА ПЕЕВСКИ

Сняг Фундаменталната” „новина”, че Бойко Борисов закъсал и останал заклещен 8 часа на магистрала „Хемус”, поднесена от в. Преса, бе коментирана убийствено във Фейсбук.
Ето какво пише в. Преса: „В зимния капан на пътя днес попадна и Бойко Борисов, който остана заклещен 8 часа на магистрала „Хемус“. В 7,30 сутринта той тръгнал от София за Ловеч за откриването на приземния храм на новостроящата се катедрала в града. Малко преди Севлиево обаче автомобилът на Борисов попаднал в задръстване, породено от завъртели се на пътя автомобили. „Бързах да стигна навреме, но не успях. Както всички хора, и аз затънах. Спрях 5 снегорина, но какво от това? Те седят с мене, не могат да минат. Ходих на две бензиностанции, та си купувахме кафета, какво да правим. Четири часа чакахме на едно място, изпуснах службата в Ловеч. Обърнахме колата за София, върнахме се чак следобед. С очите си видях, че шофьорите са излезли неподготвени за зимен път. Не можем да твърдим сега, че снегът отново ни изненада, защото този път всички институции предупреждаваха, че идва ураган. От сутрин до вечер медиите призоваваха хората да си сменят летните гуми, да не тръгват на път. Няма разумен човек, който да не е бил наясно със ситуацията.
И какво видях днес – дори и професионалните шофьори на рейсове и тирове тръгнали без вериги и с летни гуми. А като се завъртят на шосето две коли и застанат напряко – всичко приключва, при двупосочен път никой няма шанс. Нито снегорин може да стигне, нито влекач да изтегли закъсал автомобил. А снегът не е голям, на много места бе едва 2 см. Гледах сутринта и се отчаях. Слязох от колата, питам го един защо си тръгнал с летни гуми, а той ме гледа и нищо не може да ми отговори. Нормален човек не може да постъпи така лекомислено, а то е масово явление. Просто вдигнах ръце. Такива ли сме българите? Безотговорни! И пак ще обвиняваме държавата. Каква организация да създаде държавата, когато хората не могат собствения си транспорт да организират!”

Ето и част от коментарите във Фейсбук:

Богомил Бонев:
Като не четеш прогнозата, пак влизаш в новините на Пеевски.

Валери Тарандов
Само за информация, и както се досещате пак хората са му виновни на тоя.

Герги Дренчев
Идиотизмът на службашите и боко е отново с летни гуми.

Борислав Нотев
За да четеш, трябва да можеш да четеш… А това Карл Май не го е написал.

Магдалена Йоанова
Що не подсигури заплати на хората ,да си закупят зимни гуми ?! Нали строи магистрали.

Владимир Митцов
От София към Ловеч и закъсал край Севлиево …. на „Хемус”.

Пламен Тусчиев
Е, объркал се е с 30 км, защото толкова са му познанията по география, даже GPS навигатора на автомобила не е включил, защото не знае как, а със сигурност такъв луксозен автомобил има. Гербераст и познания по география, това са две взаимно изключващи се неща – справка с Чехльо.

Явор Дачков
Ако риформатуритьи не си сменят летните гуми не виждам как ще се състави правителство.

Димитрин Вичев:

Защото 4 зимни гуми струват 300- 400 лева глупако ! Това е почти половината от цената на возилото им. За други това са две месечни пенсии. За повечето е месечната им заплата. А за някои това са парите които трябва да върнат на лихваря по заема за дървата за зимата… Може ли да проумее това тъпата ти тиква ?

Afera.bg

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

«