Публикувано на 13.05.2022 / 17:03

КАТО НЕ СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ РУСКАТА ГАЗ, ПО-МАЛКО ЗАВИСИМИ ЛИ ЩЕ СМЕ ОТ АМЕРИКАНСКАТА, А? АМЕРИКАНСКАТА ГАЗ Е НЕОБХОДИМОСТ, А РУСКАТА Е ЗАВИСИМОСТ, НАЛИ? БРАВО, ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ БЪЛГАРСКИ ЮНАЦИ!

С декларация от парламентарната трибуна „Демократична България“ поискаха тази сутрин прочистване на службите за сигурност от руско влияние, модернизация на българската армия, реформа на антикорупционната комисия, както и изцяло прекратяване на зависимостта на българския енергиен сектор от Русия.

Никой ли не може да обясни на „куклите на конци“, в кукления театър, че има голяма разлика в семантичното значение на думите „зависимост“ и „необходимост“.

Когато става въпрос за национален интерес, този, който в дните си е приел да служи на народа си, е необходимо да бъде крайно внимателен към съдържанието на тези слова.

Още повече, когато се засяга националния ни интерес и енергийна сигурност.

Някой реално отчита ли дали е възможно да се задоволи потреблението, което има страната ни, с доставянето на втечнена газ от САЩ, Канада и от който и да е регион от другия край на света.

Докъде ще стигне капацитетът на тези две корабчета, които са върха на демократичното постижение за някои господа?

Както и колко процента от натовареността на потреблението ни ще покрива евентуално достигащото до нас количество от азерска газ.

Пълен абсурд е, че американската втечнена газ ще е по-евтина от руската.

Кораби с втечнена газ ще е необходимо да кръстосват през океанската шир като ята от прелетни птици и пак няма да могат да задоволят ефективно необходимостта от този ресурс не само на България, а както се вижда на цяла Европа, която само след няколко месеца, ако не се опомни, ще е в колапс.

Вече почнаха да говорят как ще се вдигне цената на тази газ с таксите, пристанищните налози, които ще е необходимо да се плащат и т. н.

Глупостта обаче до толкова взима връх, че някой ще докара газ от Марс и мекеретата ще му ръкопляскат, защото няма да е руска.

Всичко е възможно щом държавата ни от години е в ръцете на едни театрални изпълнители на чужди интереси, но не и реално ангажирани с националния ни просперитет.

Потребността от енергийното ни обезпечаване с газ, а и с всички останали горивни суровини, има необходимост от прекрасни отношения с Русия.

Това сигурно няма как да помогне на някой да бъде по-малко или повече натовец, но при всички случай ще го направи истински загрижен за състоянието на народа си българин.

Това е много повече от угодническата роля да се тупаш в гърдите, че си „натовец“ и тихомълком да прибираш дивиденти, ощетявайки по всякакъв начин съдбата на собствената си страна.

Русия е най-близо до нас, чисто териториално, прагматично, без ни най-малко да навлизаме в духовните ни връзки и само един зависим глупак може да отрича това.

Тук не става въпрос кой обича Русия и кой не, още повече, кой е с Путин и кой не е.

Подобни кръчмарски отношения нямат нищо общо с необходимостта от това животът на народа ни да бъде по-драгоценен, а защо не и по-достоен.

Затова уважаеми дами и господа, нека бъдем внимателни по отношение на използването на думите „зависимост“ и „необходимост“.

Да попитам директно, като не сме зависими от руската газ, по-малко зависими ли ще сме от американска, марсианска или която и да е друга, а..?

Да, американската втечнена газ е необходимост, а руската е зависимост, нали?

Браво!

За газта е ясно, времето ще ни покаже, но за друго нещо беше жизнено необходимо да застанете срещу решението на Русия и Сърбия.

Неприемливо за нас е признаето на Македонската православна църква (МПЦ) като Охридска архиепископия, съгласно решението на Вселенската патриаршия, признавайки МПЦ за канонична.

Русия от къде получи православието си?

Защо мълчите, господа политици, и с мълчанието си поругавате не само българското, а и Господ?

Този акт има за цел да ни лиши не само от огромна част от нашата църковна история, но и от нашата правосубектност в провославната ни същност.

А иначе тръбата свири „зависимост“, но само където угодничеството ни позволява.

За влизането на РСМакедония в ЕС има крайна западна необходимост, която, както е тръгнало, ще се отиграе отново със зависимост и с нищо друго от страна на българската политика.

Погледнато реално, по т. нар.“ Македонски въпрос“, Сърбия и Русия, макар и задкулисно, винаги са действали в синхрон.

Сега както се вижда и Западът е в тяхната тоналност.

Евроатлантическите ни партньори играят мръснишки, в пълна хармония, заедно със Сърбия и Русия, по отношение на изконна за българската история истина.

Честито да ви е, евроатлантически български юнаци!

В сектор Сигурност, ДБ отново говорят за реформа в специалните служби; модернизация на въоръжените сили; програма за развитие и поддържане на многонационални сили на българска територия.

Всъщност, някои господа от парламентарната ни трибуна са много повече от Гьобелс в напъните си да извиват ръцете на Путин, който за учудване на всички не играе по свирката на западните строители на новия ред, а напротив отстоява разбиранията си за постигането на нещо друго, несъвместимо с техните норми – духовни, културни, нравствени, а така също и исторически обусловени.

Хвърлянето, в която и да е крайност на чувства, на отношения, на политика, никога не е водило до нещо хубаво.

Още повече, когато подобен краен, западноориентиран ястреб, е продал отдавна българския дух, бит и сигурност на антихристи.

Крайността е антихристко проявление.

Не търсете нито съчувствие, нито пък развитие в нея.

Тя не гради, тя чупи всичко по пътя си.

За да угоди на западния бездушник и на джоба си, еснафската същност е готова да затвори очите си за истината и да повтаря ежеминутно една и съща мантра.

Важното на корема й да е добре.

Няма как да подозирате тази еснафска същност на какви пъстри реформи е способна, само и само да си увеличи времето, в което може да прибира, да краде, да лъже, да интригантства, да манипулира.

Важното е да се задържи на онова скъпо за нея място, което позволява да представя греховете си за богоугодно дело.

Всяка реформа дава възможност на простака да пирува.

Ех, че пирове се задават за някои господа.

Но дали ще е така?

За народа винаги остава точилката, но когато се случи пировете да са „по време на чума“, тогава има и изненади, неподлежащи на контрол.

А на представителите на специалните ни служби, които по отношение на всичко това явно гълтат въздух, ако тръгнат да ги тестуват за евроатлантическа, марсианска или друга лоялност, да не забравят, че са подписали клетвен лист да служат преди всичко на България.

И да помнят думите на българския пилот Димитър Списаревски:

– “Слушайте добре, извънказармените си идеи ще насипете с един вагон нафталин.

Не искам в моята рота да се говори за разни Хитлер, Сталин, Чърчил, Рузвелт, Мусолини…

Ви сте преди всичко български войници и нашата единствена идея трябва да бъде България.

Не ни трябват никакви чужденци – нито хитлеристи, нито фашисти. Ние сме българи и трябва да браним всичко българско.

Името на България трябва да стои най-високо и да свети като слънце в сърцето ни.

Готов съм да воювам с всички, които посмеят да нападнат България, с руснаците няма да воювам, защото са ни братя, но ако братята решат да ни забият нож в гърба, няма да забравя, че съм Българин!“

Чест и почитания!

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

Коментари 26 за
“КАТО НЕ СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ РУСКАТА ГАЗ, ПО-МАЛКО ЗАВИСИМИ ЛИ ЩЕ СМЕ ОТ АМЕРИКАНСКАТА, А? АМЕРИКАНСКАТА ГАЗ Е НЕОБХОДИМОСТ, А РУСКАТА Е ЗАВИСИМОСТ, НАЛИ? БРАВО, ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ БЪЛГАРСКИ ЮНАЦИ!”

 1. За честта и достойнството на разумното цивилизовано човечество!
  И какво имаме днес?
  Пуснали са мантрата от „разузнавачи“, че се готви ликвидацията на Путин.
  Болен бил от рак и много други заболявания…
  Ако го убият – съдбата на Русия е ясна, съсипване, това закономерно следва след С.Хюсеин, М.Кадафи, Сл.Милошевич, …
  ===================

  Топ дипломата 98-годишният Хенри Кисинджър, Файненшъл таймс:

  „Путин не прецени добре международната ситуацията и определено надцени възможностите на Русия,
  коментира Кисинджър решението на руския президент да нахлуе в Украйна и последвалите санкции срещу Руската федерация.“
  ?!
  ===========

  Значи имате ЕДНА РУСИЯ срещу 40 държави част, от които във военен съюз, единствен на света и безжалостни санкции, санкции позволени и измислени, предварително планирани от години.

  Защо гуру-дипломат, мистър Кисинджър „дипломацията“ не можа да победи?
  Какво пречеше Украйна на остане неутрална държава и да си търгувка каквото й на акъл дойде – газ, маз, петрол, нефт, мефт, жито, овес, въглища – всичко бе!

  Защо дипломацията се провали в Украйна, а мистър Хенри Кисинджър?!
  И с какво право днес укорявате Путин и г-н Лавров, най-опитния дипломат в света, който направи всичко възможно с отстъпки, отстъпки, отстъпки… ?
  ………………………

  Правителството на Байдън иска 40 МЛРД.USD за помощ за Украйна?!
  Какво е това – ами това е война!

  САЩ обявяват война на Русия – дори това не смеят да направят почтено!
  …………………..

  И още въпрос към Кисинджър:
  мистър КАКВО ви беше направил Съветския съюз в 1981 г., че САЩ решихте да го разрушавате?!

  И днес същия въпрос – какво ви е направила Русия в 2021/22 г., че САЩ решихте да я разрушавате?!

  АМЕРИКАНСКИ учени, анализатори, документалисти това твърдят – САЩ има план за разрушаване на Русия, … защо мистър Хенри Кисинджър, гуру на дипломацията, защо?!

 2. Наш Ристю предлага да се конфискуват руските активи в България. А уж частната собственост беше неприкосновена-една от най-висшите ценности на демокрацията и общоевропейските ценности дето ни ги набиват .А сега де? Демократ ли е Ристю или обикновен крадец. А си мисля, някоя сътрин да не му почука на вратата на Ристю ,Путин и да го му приложи екплоприация на екплоприаторите. Лошото ,че и ние ще го отнесем

  1. Те и на евреите им конфискуваха имотите.
   После им ги платиха, и ние в това число, с лихвите.

  1. Забавни думи на Путин, Мария!
   За да бъдат правилно обяснени и разбрани ТРЯБВА да си отговориш на въпроса ЗАЩО ПУТИН подписа УКАЗ за ДНК паспортизация на руснаците още през 2019???
   Една година преди да се даде официален старт на „пламдемята“ и две години преди Еманюел Макрон да откаже ПСР „тест“ за да не му вземат ДНК-то!!!???
   ЗАЩО?

 3. След като ЕС наложи ембарго на Русия, защо 20 европейски компании купуват газ от Русия срещу рубли? Някой може ли да миобясни това двуличие?
  И защо никой не назовава имената на тези компании? Вижте как ЕС ще ни забие ножа в гърба и след това ще ни захвърли.

  1. Не дори не купуват с рубли, а с валута, която се превалутира в рубли. Само наш Киро простото по-праведен и от папата.

 4. New York Times писа, че ни хакнали „енергийния сървър“. Правителството е съчинено за ИТ подвизи. Основната задача е да измете всичко, после да повтори всичко с 20-30 годишна давност с цел да се забрави тотално и никога да не се зададе въпрос защо и как се появиха Амазон, Гугъл, Фейсбук и много технологии. Днес германци и испанци ни учат на електронен нотариус след… 23 години. Българска технология, която не само в патентното, но и в многогодишна съдебна сага никой не разбра. Заети с основната задача, еничарите на ИТ мафията въобще не обръщат внимание на неща като краш в пощите, в енергийния сървър, в НЗОК. Дали можем да транспортираме и отчитаме газ с „хакнат“ сървър и най-модерните американски помпи? Толкова колкото успяха да работят пощите с помляна система. Не става въпрос нито за семантиката, нито за значението още по-малко за семантиката на значението. Стана доста тавтология, ама тя е в рамките на шегата. На Български пощи им уволниха ръководството и им пуснаха одит. За газта е лесно. Правителството е с НАТО и ще бойкотира Русия… ама това не е политика, а кризисен пиар.

 5. За съжаление България няма да я бъде и това е основната задача, за която се плаща на тъй наречена партия „ГЕРБ“, ДПС, ИТН, ДБ и сега „Продължаваме промяната”, които са основани от соросоидните фондации „Ханс Зайдел” и „Конрад Аденауер“, действащи под политическото наименование Европейска народна партия (ЕНП). Създадени на базата на зле прикритата МАФИЯ НА ПРЕХОДА и нейните наследници, съставени от търпеливо проучени и подбрани примитивни, алчни, нискоинтелигентни, груби и неморални индивиди. Защо? Защото мястото, на което хан Аспарух е забил меча си с думите „Тук ще бъде България“ е СТРАТЕГИЧЕСКО, ПЛОДОРОДНО, СВЯТО. Не без мисъл това място е било цел на чужди империи. Било е овладявано, разпокъсвано. Населението българско е било измъчвано, унищожавано. Било е ислямизирано и сега латинизирано. Всеки се стреми към това райско място. Кой с добро, но най-вече със зло. Със сила или с пари. Когато не успява силата, идват парите. А продажниците това чакат и протягат мръсните си ръчички с лиги на уста. И ще ликвидират държавата, след което ще се оттеглят в закупените си в чужбина имоти, с пари от предателството си. Най-трудно е да се постигне обединение в името на доброто. Вече е ПОЧТИ невъзможно. Не, вече е НЕВЪЗМОЖНО.

 6. Всъщност какво значение има кой ви шиба,нали ?
  Важното е колко ще издържите и кога отово ще го поискате ?
  Пак и пак,и пак ,и пак …

  Венсеремос.

 7. „Крайността е антихристко проявление.“
  Така е. Но понякога, ако не заемеш крайна позиция или определена страна, те обвиняват, че „се скатаваш“ или че „си хлъзгав“. Пък то не е така, но се изисква духовно съзряване, което не всеки има. В будизма например идеята за „средния път“ е водеща. Май такова беше първото прозрение на Буда…Тоест, че ако натегнеш много струната, тя ще се скъса, а ако е много хлабава, няма да работи (да свири). Но стига философстване! Имаме си истински будист-министър, трябва да попитаме него дали държавната струна е пренавита или хлабава. 😉
  Сега на въпроса „Русия от къде получи православието си?“ Ами, не помните ли умният и хитър Путин (някъде бях чела, че прякорът му е „Лисицата“, моля някой да потвърди, ако знае!) какво каза при срещата с Георге Иванов- бившият президент на Вардарска България /добре де- на Югозападна Македония ;-)/…Ами, каза, че православието е „дошло в Русия от македонските земи“. Е, да- обаче тогава на тези земи си има конкретна държава и тя си носи едно и също, хилядолетно име. Той не я назова (потому что Вл.Владимирович защищает своих национальных интересов и это логично.) Тоест Крим е руски, но Македония не е българска, нали така? Иначе може да разсърдим Белград- или не?
  И въобще…Нека Северна Македония си е нова, самостоятелна държава /населението й вече не е с българско самосъзнание така или иначе/, но да не ни краде историята и паметта, защото е конщунствено. И защото не бива- за нейно добро.
  P.S. Въпрос: Коментиращите тука престъпници ли сме, та ни човъркат в телефоните или това важи за всички „овце“- поголовно?

  1. Очевидно по описанието съм незрял, защото нещо не ми се отдава от малък да съм в ордата на хлъзгавите поемащи по средния път.
   От човек склонен на компромиси, някак си напоследък ми се изпари толерантността към всичко антибългарско (но пък то напоследък друго няма).
   Не съм сред големите фенове на Путин, защото го смятам за прекалено мек, но пък и въпроса с българската област македония не е негов, за да го обвинявам в казаното, което на всичко отгоре не е и лъжа.
   И тук вече стигаме до същината – защо българите подаряват в момента македония на сърбите и се канят до месеци да направят същото с Тракия на турците?
   А още по-важно е защо живеещите на земята, където предците ни са пролели най-много кръв в световната история, мълчат като женски полови органи и се съгласяват?
   Аз като че си се сещам, но ми е интересна твоята гледна точка!

   1. Мисля, че вече не сме същите. Причините за това могат да са много и различни.
    Ти изтъкваш ролята на Православието…Не я отричам, но смятам, че народността е по-важна. Генът тоест. Нас ни е имало и сме били силни и преди Православието. Сега обаче става нещо фатално с чипа ни (както е модерно да се казва). И от кога по-точно започна да се скапва тоя чип?!? Мисля че това започва с рухването на патриархалното семейство, колкото и банално да звучи. Всичко започва от семейството- особено възпитанието на мъжа. На истинския мъж. Виж семействата на Ботев и Левски, на Вазови- какви мъже са дали на България! Много са.
    Но като че ли най-фатални (във всяко едно отношение) се оказаха годините на Прехода (към нищото). Спирам, ставам досадна!

    1. Напротив, не си досадна, дори ми е интересно да сравнявам мнението си с някой по-умен.
     Този „чип“ се подменя успешно, откакто НПО-тата бяха назначени за консултанти (началници) на всеки министър и се разпореждат с българската история и учебници.
     Абсолютно съм съгласен с тезата ти за патриархата, неслучайно има една казахстанска поговорка: „Възпитавайки син – възпитаваш дом. Възпитавайки дъщеря – възпитаваш народ.“
     Но все пак, ако децата се възпитават и учат на родолюбие като в сърбия, румъния, турция, дори в българската област македония, поне щяхме да си почиваме от време на време, докато копаем дъното.

  2. Да бе ,само в телефоните …
   Всички сме турнати на висока резолюция !!!

   Венсеремос.
   П.Пис
   Говорих с бай Мъск от четвъртия етаж и той каза ,че мястото на майката ,дето вика е в Лувъра.
   Мисля ,че е прав.
   Само да не я откраднат ,като оная на норвежеца през 1994 г…
   Мамка му.

 8. Според анализаторите от Rystad Energy за зимата цаната за греещите се на втечнен газ ще достигне до 3 500 долара за 1000 кубика..
  Не са руснаци..

 9. Изключително точно! Както винаги! Благодар я, че има и такива люде!

 10. Разбрах!
  Значи, образно казано, ще ми е по-евтино през зимата да тичам със запалени клечки кибрит (коѝто го държи комшията през улицата) за да си сгрея къщата, отколкото да си купя дървата от комшията коѝто е през оградата и има около 500 кубика през оградата.
  А и цялата гора в околността е негова!

 11. Аз много ще се накефя ако един голяяяяяяяям хАмерикански танкер, пълен с втечнена газ влезе в Черно море да ни я докара във Варна или Бургас и се отърка в някоя украинска морска мина… Дано екипажа да е само от каубои… Такъв фойерверк ще стане, че ви е бедна фантазията…

 12. Най евтината газ е от Юпитер.
  Нищо работа, Мъск ще я достави.
  Независими , а?
  И какво стана с мерките , ембарго и прочие към Русия ? Нещо не ги виждам закъсали.

  От времето на фараоните, след всяка война бедните стават още по бедни, а богатите – още по богати.
  Както в Египет, всеки нов фараон е изтривал , начупвал или унищожавал всичко на предишния фараон. И какво ново става сега ? Същото !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>