« Върни се назад Публикувано на 23.03.2021 / 8:45

КАТО ЗАПОЧНЕ ЧОВЕК ДА ГОВОРИ ЗА ТУЛУПА НЯМА НАЧИН ПЛАВНО ДА НЕ ПРЕМИНЕ КЪМ КАСКЕТА

Даже думата лъжец вече не е подходяща за да се охарактеризира онова нещо горе-небръснато, разпасано и с червен конец против уроки. Трябва да се измисли ново понятие за човека, който дрънка неистини и фантасмагории с такава лекота, с каквато диша.

Всъщност най-убедителните и талантливи лъжци след престъпниците са измамниците, които между другото когато бъдат разобличени никога не се признават за виновни, а продължават да се извъртат и събират от 9 дерета вода с надеждата да се измъкнат. Като чета непрекъснатите словесни извержения на Тулупа се убеждавам, че лъжите му са елементарни, сервират се при изчерпан талант за измами и се отличават само с изумително нахалство и гьонсуратлък.

Последните няколко дни обаче са много тежки, защото в хора на ръководителите се включи мощно и Иван Гешев, който ни запознава непрекъснато и при интересни полети на мисълта с чутовните си подвизи. Провали няма никакви, а е интересно да се чуе:

-защо продължава натиска върху хората да приемат, че банкнотите -долари и евро са изработени така, че да бъдат възприети от по-неопитни хора като нормална валута. Защото е ясно, че не е така, а съгласно съдебната практика е необходимо един фалшификат да има известна достоверна прилика с оригинала – т.е. обективна възможност да се вкара в паричния оборот. Гешев няма начин да не знае, колко много хора се присмиват на „удара“ и ако имаше аргументи за добре свършена работа щеше многократно, напоително и със съответната доза оригиналничене да убеждава народа за изумителната реализация на прокуратурата, която разбира се няма аналог в новата ни история.

-шефката на Съюза на фармацевтите е оправдана на първа инстанция за глупостите на последователите Гешеви да преследват хора за истини, казани публично. Помните, колко много хора бяха тормозени с измислени обвинения – лекарите от Пловдив, Сербезова, Г.Георгиев, Сидеров и много други. Някой ще каже – ама нали вече е оправдана от Районен съд и сигурно ще я оправдаят и от горната инстанция. Само хора добре запознати с начина, по който могат да се мачкат и се мачкат неудобните са наясно, какъв тотален психически тормоз е да бъдеш разследван, разкарван по полиции и прокуратура, да влезеш в съдебна зала и да не знаеш, дали няма да случиш например на някой услужлив към прокуратурата или некомпетентен съдия.

-за пореден път се размахва информация, събрана със СРС. Освен че е престъпление по Наказателния кодекс ясно ли е, какви огромни пари ще плащаме по всички изявления на Гешев и компания по висящи дела. Разгласяването на доказателства от разследването с цел-внушения за виновност на неосъдени лица винаги и във всички дела на Съда по правата на човека в Страсбург е абсолютно основание България да бъде осъдена и ние невиновните в нищо българи ще плащаме масрафа за прокурорските безобразия.

Идеално би било, ако наистина е хваната група шпиони, които са продавали интересите на страната ни, за което са събрани доказателства, така че да бъдат осъдени. Обаче имам съмнения дали и по този случай планината няма да роди мишка. Минаха 15 месеца гръмове и мълнии и нито една осъдителна присъда по шумно рекламираните дела – напротив и там тихомълком се покриват срамни провали и наказана престъпност по значими дела напълно липсва – пример е голямото включително и международно оси@ане по делото срещу Арабаджиеви .

Прослушах записите по шпионската афера там наистина има какво да се чуе. Само не разбирам подслушването в заведения – говорят двама човека резидент и член на групата, явно е че предварително конкретна маса няма как да бъде оборудвана с техника, а да се подслушват всички маси е абсолютно невъзможно. Та си задавам въпроса – а дали събеседникът на резидента всъщност не е оборудван с подслушвателна техника, това ли е незабавно пуснатият с парична гаранция и дали не става въпрос за агент под прикритие. Задавам си тези въпроси, защото това значимо усложнява случая и се изисква професионализъм от разследващи и наблюдаващи прокурори, за да не оплескат работите и да провалят делото в съдебна фаза.

Думата дума отваря – като започне човек да говори за Тулупа и няма начин плавно да не премине към Каскета. Двамата, които си разпределиха властта в България, макар според плана на кукловодите носителят на шапката все още да диша праха на батко си.

NON BIS IN IDEM

«