Публикувано на 06.05.2021 / 19:14

КАТО ГЛЕДАМ ПОТРЕСЕНИТЕ МАЯ, ДРАГАЯ И ОСТАЛЬНАЯ, ЩЕ КАЖЕ ЧОВЕК ЧЕ 15 ГОДИНИ СА ЖИВЕЛИ НЕ В БЪЛГАРИЯ, А В ЗАНЗИБАР!

Като гледам колко учудени, възмутени и потресени има от казаното от бизнесмена Илчовски, ще каже човек, че 15 години са живели не в България, а в Занзибар.

15 години що сигнали и показания и то на „обвиняеми“ и щавени бизнесмени, и лица съм публикувала, ни мая, ни драгая, ни прокуратура, ни политици гъкнаха.

Правеха се на ни чули, ни видели.

Илчовски не казва нищо ново по същество, но сега всички потресени, айде бе. Къде бяха тия „потресените“, докато през годините това беше ЕЖЕДНЕВИЕ?

Мая, драгая и остальная пак бяха депутати и политици, ама не свикваха тогава комисии в парламента. А на пръстите на едната ръка си преброявам журналистите, които изнасяхме подобна информация.

Хубаво е, че истината започва вече да се чува и ушите на глухите се отпушват, но винаги съм се омерзявала от това чак когато кучето умира, тогава да вадиш нож, а докато е силен да си налягаш парцалите.

Колкото конкретни документи и факти е публикувала АФЕРА за 13 години, досега стотици трябваше да са в затвора. Да не говорим за земеделието, понеже Илчовски говори по тая тематика, че там сме изнесли десетки документи, факти и разследвания, готови за обвинителни актове.

Никой от сега пищящите обаче мая, драгая и вся остальная не си мръднаха пръста и мълчаха и се усукваха през цялото това време около Боко и Пасмината му.

Тази фанфарност сега мирише на пиар, вместо да има за цел да свърши сериозна работа. Дано не съм права, но професионалната ми интуиция никога не ме е лъгала.

Веселина Томова

Коментари 27 за
“КАТО ГЛЕДАМ ПОТРЕСЕНИТЕ МАЯ, ДРАГАЯ И ОСТАЛЬНАЯ, ЩЕ КАЖЕ ЧОВЕК ЧЕ 15 ГОДИНИ СА ЖИВЕЛИ НЕ В БЪЛГАРИЯ, А В ЗАНЗИБАР!”

 1. Българският народ не е единствения на света,който се храни с локуми ,дето ги разтягат политиците.
  Но е единственият ,който се изтяга на диванчето и пърди доволно преял…

  Венсеремос.

 2. Всички протестъри, антимафия и антигерб сега са длъжни да атакуват Борисов и мафията ГЕРБ докато я победят, защото ако Борисов, Шиши и ГЕРБ не отидат на бунището на историята и в затвора, тогава жална им майка, мафията никъде, никога и с никого не се шегува, убива и унищожава всеки, който си позволи да я бутне и с пръст!

 3. Не купувайте нищо произведено от „Градус“!
  Вземете пример от котката ми!
  Понякога вземам по един -два кренвирша от „Градус“ – за котката.
  Напоследък обаче и тя се мръщи. Само ги подушва, извръща си главата настрани и почва да си изтърсва лапичките.
  А после сяда – разсърдена, демонстративно, с гръб.
  Сякаш ми казва: „Как можеш да ми предложиш такъв боклук за храна“?

 4. Тъй де,15 години са живели в Занзибар,следващите ще са в Сомалия,ли…???
  Аман от кандидатрептили страдащи от логорея .

 5. Очаквам прокуратурата да се самосезира (ха,ха,ха). Стига е ловила баби с едно шише недеклариран алкохол(или, за да изглежда по-значимо – с 1000 мл. етанолов спирт). А дано оправдаят огромните си незаслужени заплати и пенсионни привилегии (а дано, ама надали)

 6. В държавата на бейби Бок и тиквон-макутите нищо ново…!!!

  Франция приютява диктатора бейби Док..???

  Испания кубинският Батиста !!!

  Нашият Кой ще го приюти???Европейската Народна партия ли???

 7. Да ,така е Томова ,така е права си, жестоко права. Е ми ти мислиш с главата си , а те само мучат ,ненормална работа

 8. Znam . че ще ги заболи маймуните от ПГУ и РУГЩ , ама тази дебела свиня до кога ще я търпим другарки и другари ? Аз ли му дадох хахаха парите , а властта , да не се смеят някои тъпаци защото , не сте по глупави от мен, но аз държа кодовете , а без тях сте като Айнщайн без жена си , няма ги формулите за относителността ,хахаха.

  1. На кого се подчиняват тайните служби?Това схематично обяснение цели да внесе малко ред в обърканата дискусия. Ето защо прескачам многобройните други „филизи” на тайните служби. Изцяло оставям настрана военното контраразузнаване, подминавам и все по-специализираните служби и агенции, каквито има особено много в САЩ: за електронен шпионаж, за борба срещу наркопрестъпността, срещу международните трафици и срещу какво ли не още. Сърцевината на този толкова набъбнал плод на националните държави може да се постави под лупата на няколко въпроса, които са изцяло валидни и за българската дискусия:Как да се разграничат, недвусмислено и окончателно, дейностите на отделните служби? Какво е взаимодействието им с другите държавни органи – и най-вече с прокуратурата и полицията? Къде свършват информационните им задължения и къде започват (ако изобщо започват) оперативните им правомощия? На кого се подчиняват службите и на каква прозрачност подлежат те?Хахахаха.

   1. В България тези въпроси или остават без ясен отговор, или пък предизвикват непрестанни сблъсъци и борби за надмощие. Ако започнем от външното разузнаване (НРС), което разполага с най-малък бюджет и по традиция винаги остава извън полезрението на обществената дискусия – дали пък неговата мисия вече не е анахронизъм, след като България членува в НАТО и ЕС?В по-старите демокрации отдавна се говори, че външното разузнаване (което така или иначе набавя над 80% от информациите се от т.нар. „открити източници”) всъщност постепенно се развива в нещо като информационен отдел към правителството – една идея, която е много подходяща за България. И, естествено, външното разузнаване на една демократична държава не бива да има оперативни правомощия – нищо, че това изискване непрекъснато се нарушава от големи разузнавателни централи като ЦРУ, например.

    1. Политико-финансовите игри около службите/ В българската дискусия за тайните служби на повърхността винаги избива политическият аспект, тоест – възможността те да бъдат инструментализирани за политически цели. В улегналите демокрации тайните служби отдавна вече са ефикасно изолирани от политиката. Всичките български „гейтове” от последните години, скандалите около подслушвания и проследявания, неясната граница между внедряване на агенти и сътрудничество с нелегални структури, а в крайна сметка и парите, които на светло или на тъмно се вливат в службите – целият този комплекс може да се реши с обща политическа воля, а не с разделени политичеки интереси. Това е главната задача на българските законодатели, на изпълнителната власт и на президента: да очертаят ясно компетенциите и отговорностите, да осигурят прозрачност и контрол и да пресушат изцяло блатото на политико-финансовите игри около службите.

 9. Сестра галева божкова се провали с този слаботоков наркоман дето ползва за свидетел 😀 Сестра галева божкова вместо разследвания да прави видно ще има дела заедно с този наркоман за набеждаване и клевета от което сестра галева ще получи мравучквания и стрес че ще и се наложи да плаща 😀 А новия парламент ще го гледат по новините 😀

 10. Няма нищо по приятно за нашите „СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ“ ОСВЕН ТОВА ДА НИ ГЛЕДАТ МИЗЕРИЯТА разпокъсаността, взаимната злоба и безсилието ни. В медиите започнаха да ни обливат с разни западни изказвания, със скрити заплахи, със подлостта на нашите продажници. Има хиляди престъпления, има стотици случай на беззаконие, на които нашите благодетели гледат с умиление, както на животно, което се гърчи от изнемога. Никой не знае какви пари е пращал Бойчето на своите европейски покровители, а на сегашните обвинения показва най-тъпата възможна муцуна. АЗ НЕ ВИЖДАМ КАК БИХМЕ МОГЛИ ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ТОЗИ МАРАЗЪМ. Глухи сме към гласа на разума, слепи сме, безразлични сме, оскотяли сме. Добре е писал Сидеров в съседната статия, но това е сън в лятна нощ, щото и той влезе в капана на Борисов години наред.

 11. и поне на още 3000 – 5000 души от висшата „държавна“ администрация и кметове с целите им екипи!

 12. Ако ще и клипа с Миню Стайков да пуснат и то лично от телефона на Тиквата, кво ??? Докато тоя Тулуп не влезе в ЗАТВОРА и НЕ КОНФИСКУВАТ ВСИЧКО на него и родата му все тая!

 13. Ако бяхме нормална държава, прокуратурата отдавна вече да е извикала въпросния бизнесмен и да го разпитва за скандалните твърдения, а Боко Тиквата трябваше досега да излежава доживотната си присъда и да дава брифинги от „офиса“ си в Централния, оборудван с поцинкована кофа. Но у нас знаем как е – прокуратурата я чакаме 30 години вече, осъден политик в затвора в България няма! Поркуратурата не само не се рови в скандалите на властимащите, ами гледа да замита и потулва. С такава прокуратура, крадецът вика – дръжте крадеца. В прокуратурата е заровено кучето и вече вони, та не се трае…

 14. Томова моля те да публикуваш всичко което си публикувала,за извращенията извършени от борисов и шайката му,да им припомниш на такива дъна като мая(която и на мене ми направи впечатление,как се движи вътре в Парламента като матекенка),аз също съм отвратена от извършеното от борисов,но то не е от сега….
  Мая защо не се въззмути от убийството на Мишо Бирата и жена му впоследствие,все пак става въпрос за убийства….
  Всички знаем какви ги е вършил урода борисов,аз лично не съм учудена въобще,незнам защо някои хора сега викат уууу,ааааа….нима не знаят че когато е бил Главен Секретар урода борисов са убити 150 човека от ъндърграунда,не един път съм писала,че борисов е самия Сатана…няма нещо което е най-долно на света,и борисов да не е извършил и казал….за този урод трябва да има публичен линч!!!

  1. Боко ТИКВАТА,
   Трябва да бъде ОБЕСЕН ПУБЛИЧНО в центъра на София,
   за назидание на всички следващи ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!

  2. … „Мая защо не се въззмути от убийството на Мишо Бирата и жена му впоследствие,все пак става въпрос за убийства…“
   Е, Мая да не е главният прокурор! И пиар да е предизборен – пак има повече смелост от други!!!

   1. Ало СИСИ ли миси ли си, не те знам,няма значение дали е прокурор или не дъното гьонсуратката мая,стана онбудсман благодарение на борисов,тя е част от задкулисието,когато е казала А,ще каже и Б,анадунму така наречената СИСИ???

 15. Нищо няма да се случи както винаги. Всички знаят, че комара има пишка но никой не иска да я види. Без кръвта на хората те също се държат като комарите: без нея не могат да оцелеят.

 16. ТЕПЪРВА ЩЕ ТЕ ПИТАТ,
  РАЗГАЩЕН И САМОЗАБРАВИЛ СЕ
  БАНКЯНСКИ МАЙМУН!

  „Стига с тези чекмеджета, само това знаят да питат“, каза още премиерът, имайки предвид вчерашните разкрития на бизнесмена Илчовски в Комисията по ревизията.“
  (Интернет)

  Споко-
  тепърва ще почнат да Те питат,
  крадлив Банкянски маймун!

  Дойде му времето!

  Иначе ние питаме отдавна!

  И знаем отдавна, какви си ги вършил (и вършиш)
  мутренско-рекетьорски деяния!

  А това – по Твое височайше разпореждане-
  да малтретират сексуално в затвора бизнесмен-
  ЗА НАЗИДАНИЕ-
  пред събрани от Теб бизнесмени-
  за да си плащат-
  лично на Теб-
  РЕКЕТ-ТАКСАТА СПОКОЙСТВИЕ
  ум не ми го побира!

  И да Ти подаряват курви, кюлчета и пачки!

  Вездесъщата Мафия в родната кочинка-
  разгащила се и разпищолила до самозабрава-
  та кънти оглушително!

  Свършен си, боклук примитивен!

  Този път яко ще ти го нахендрим-
  в дебелия, лоясал, лаком и посран гъз!

  НИКОЛАЙ РИЗОВ

 17. Четиво за новите политици:
  Вижте как държавата Утопия се справи с корупцията сред управляващия „елит“ и се превърна в Швейцария на Балканите.
  1.Въведе се институт на КОЛЕКТИВНА наказателна отговорност за членовете на МС, депутатите от НС и общинските съвети, когато се приемат закони, правилници, решения и др. под. актове, с които се уврежда обществения интерес;
  2.Премахна се ДАВНОСТТА за всички престъпления, извършени от членовете на МС, от депутати в НС, от общинските съветници, от областните управители и от кметовете в това им качество, включително и за упълномощени от тях лица при сключване на неизгодни за държавата или общината договори и концесии.
  3.Чрез РЕФЕРЕНДУМ се измени Конституцията, като:
  3.1.Се премахнаха текстовете за ВЕЛИКО народно събрание;
  3.2.Се премахнаха текстовете за КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД;
  3.3.Измени се и в частта за Съдебната власт, като се дАде възможност на ВСЕКИ СЪДИЯ да обявява притовоконституционност на всеки закон, правилник, указ и всякакъв друг нормативен акт;
  3.4.При връщане на предложението за Главен прокурор от президента, Висшия съдебен съвет вече няма право отново да предлага същият кандидат за Главен прокурор;
  3.5.Разшириха се правомощията на Президента – включително му се предостави право да разпуска НС, по своя инициатива.
  3.6.Въведе се МАНДАТНОСТ – до два мандата на депутати, кметове, общински съветници.
  3.7.Преструктурира се ПРОКУРАТУРАТА:
  Функциите на Главен прокурор вече се изпълняват от Министъра на правосъдието.
  Структурирането на новата прокуратура вече е по следния начин:
  1.Прокуратура към Районните съдилища;
  2.Прокуратура към Окръжните съдилище;
  3.Прокуратура към Апелативните съдилища;
  4.Прокуратура към ВКС и към ВАС.
  Тази структура на прокуратурата не означава, че е подчинена на съда. Напротив – просто копира структуратка на съдилищата. Иначе е подчинена – методически и функционално на Министерство на правосъдието.
  Всички актове/постановления, разпореждания и пр./, с които се произнасят прокурорите вече подлежат на ОБЖАЛВАНЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ПРЕД СЪДА, ЧИЕТО РЕШЕНИЕ ДА ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД ПО-ГОРНИЯ ПО СТЕПЕН СЪД, КОЙТО СЕ ПРОИЗНАСЯ ОКОНЧАТЕЛНО!
  Така се премахна ЕДИНОНАЧАЛИЕТО И СУБОРДИНАЦИЯТА в работата на прокуратурата и се осуети възможността на по-горния по степен прокурор да се намесва в работата на прокурорите под него.
  Ето, виждате ли колко е просто!
  Но само и единствено в една държава наречена „Утопия“.

  1. На оперативка при един председател на РС по негова инициатива се събират-районен прокурор, началник на РДВР и един районен съдия. Председателя дава следната поръчка-„лицето Х пише против властта и трябва да бъде „сготвено“, чакам предложения. “ Обръщам внимание на т. н. парламентарна комисия. Това е стандартен случай!

 18. ГЕШАКА е в кюпа. Кво да разследва???Той клиповете ги е гледал,да не кажем че е съдействал,нещо като копродуцент им е????Нагазил е в лайната до устните,една малка вълничка и се дави в общите фекалии. Сепуко му е спасението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *