Публикувано на 12.07.2021 / 19:24

КАТО БЪДЕЩ МИНИСТЪР НА МВР ЩЕ ИМА ЛИ ТОПКИ НИКОЛАЙ РАДУЛОВ ДА ФИНАЛИЗИРА Б.Б. ПО ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО ИЗВАДИХА С БАРЕКОВ!

….През юли 2014 година Николай Бареков, който бе щурмувал политиката, дръпна фитила на бомба, вадейки на светло секретни документи, свързани с Бойко Борисов и връзките му с ъндърграунда. След като Николай Бареков извади рапорт на оперативен работник от 2003 година, настана истерична вакханалия, най-вече в средите на купищата генерали по нашите родни ширини. Защото у нас генерал до генерала, майно льо, кой от кой по спец!

По онова време главен секретар на МВР бе Светлозар Лазаров, наричан популярно „Гелосаното“, тъй като мажеше изумително умната си главица с шепи с гел, а като съветник на Бареков бе позициониран бившия главен секретар на МВР Николай Радулов.

„Гелосаното“ моментално изпищя, че документът, който извади Николай Бареков срещу Бойко Борисов съществувал, оперативната среща била проведена, но „в оригинала“ липсвало името Бойко Методиев Борисов, от което въпросът на въпросите увисна със страховита сила:

„Кой и защо е извадил този документ през 2003 година, по времето на Бойко Борисов като Главен секретар на МВР и е заличил името му?“. И кое бе истина – онова, което е „прочистено“ в МВР и съществува в архивите на МВР като оригинал, или „копието“, което притежаваше Николай Бареков? И защо, според думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, документът е ваден точно през 2003 година, когато Главен секретар на МВР пък е Бойко Борисов? И защо точно неговото име по-късно „го няма“ в „оригинала“, след като в целия документ на оперативната среща се говори точно за лицето Бойко Методиев Борисов?

Бареков показно се подиграваше на изнервените „генерали“, потрошили моментално краката си да защитават „чистото име“ на Бойко Борисов и определи ситуацията с обявената „липса“ от „Гелосаното“ на името на Бойко Борисов в документа така: „все едно романа „Ана Каренина“ е без Ана Каренина“. Бареков написа и писмо до тогавашния вътрешен министър Цветлин Йовчев, като поиска сравнителен анализ:

„Да се направи сравнителен анализ на докумените. Целта на този анализ е да се установи, колко и кои от книжата са изчезнали и колко от тях са с променено съдържание.

Разполагам с пет копия на преписи от документи, от които става ясно каква е самоличността на агент Пламен и неговите премеждия в СИК и ВИС през годините. Неговата самоличност ще бъде запазена, защото такива са законовите и морални изисквания. Макар да е работил за службите, информаторът с инициали „Д. П.“ е бил малтретиран редовно от представители на ВИС-2, но същевременно е бил пазен от МВР заради информацията, която е изнасял от средите на ъндърграунда.

Преписите имат строга логическа последователност назад във времето. Те показват, че този информатор е бил особено ценен за МВР и информацията често е служела за превантивна мярка от органите на реда спрямо групировките, когато става дума за проституция, наркотрафик и рекет. Всички бланки имат регистрационни номера в архива на МВР и лесно може да бъде проследен целия случай, ако МВР има добрата воля.

Според моите тълкувания, тук не става въпрос за отделна разработка, посветена на Бойко Борисов, а за засечка по линия на наркотиците в разговори между популярни лица от българския ъндърграунд през 90-те. На практика от логическа гледна точка няма как да има фалшификация, нито на цялата поредица документи, нито на документа, чиито главен герой по смисъл и по обем се явява г-н Борисов.

Според информация от преписите, въпросният агент участвал в Дело за оперативна разработка „Жълтия“, ДОР „Бухала“ и ГДОР „Приятелите“, които е извършил перфектно, а разработките са напълно успешни.

Изразявам пълна готовност да предоставя на ведомството книжата, с които разполагам, за да се изясни фактологията, свързана с професионалното и обществено развитие на политици, бизнесмени и общественици, които са изиграли и в момента играят основна роля в българския политически и икономически живот. А фактологията във въпросните документи сочи, че ключови персони от българския преход са преки участници в редица престъпления, сред които убийства, рекет и наркотрафик.

Смятам, че подобно навременно действие от страна на МВР ще отговори на огромния обществен интерес към истината за връзките и зависимостите между политиците и организираната престъпност.

Архивът на МВР или друг източник е мястото, от което черпите информация, че Бойко Борисов е „бивш охранител с връзки, с лица, свързани с организираната престъпност“, пита във финала на писмото си към Йовчев лидерът на ББЦ, цитирайки думи на самия вътрешен министър.

Сравнителният анализ на рапорта без пасажа за Бойко Борисов губи всякакъв смисъл, значение и тежест,както от оперативна гледна точка, така и стилистично и художествено. Изводът е, че няма как пасажът за Борисов да е бил добавен, защото без него документът губи значение…

Ето и текста на рапорта в двата варианта – единият, представен от Бареков и другият, както твърди главния секретар на МВР, че притежават.

РАПОРТЪТ БЕЗ СВЕДЕНИЯТА ЗА БОЙКО БОРИСОВ

Рапорт

за проведена среща с информатор „Пламен“ регистрационен номер 22879/98 год. на 16. 03. 1999 г. от 20 до 21 часа на закрито в гр. Бургас

Г-н началник,

На 16. 03. 199 г. проведох среща с информатор информатор „Пламен“, регистрационен номер 22879/98, на която ми съобщи следната информация: на 11. 03. 1999 г. при него е бил на гости стар негов приятел – Христо Асенов-Бацата. Същият е представител на ВИС-2 за гр. Варна и е един от най-приближените на шефа на ВИС-2 Георги Илиев. Според източника посещението на Бацата в Бургас е било свързано с решаване на възникнал конфликт между хора на Пламен Кела и хора на ВИС-2 от региона. Информаторът ми потвърди, че Бацата е имал среща с Пламен Кела. Бацата е бил в Бургас по поръчение на Георги Илиев.

Според информатора, честите посещения на Бацата и Георги Илиев в Южна Америка – Колумбия, Аржентина и Венецуела се обясняват с тези факти, но според него сега ставал въпрос за възникнал конфликт между Митю Очите и Кела, влошени след случая „Боровец“ през 1995 г. това обяснява и като мотив за посещение на Бацата при него, с когото са близки от 1993 г.

Бацата му казал още, че и при следващите си посещения в Бургас ще отсяда при него.

Господин Началник, горното за сведение

СПРАВКА НА ЗАСЕЧЕНИТЕ ЛИЦА

 1. Христо Димитров Асенов – Бацата – ЕГН ХХХХХХХХХ
 2. Георги Андреев Илиев – ЕГН ХХХХХХХХХ гр. Кюстендил
 3. Димитър Желязков Желязков – Очите ЕГН ХХХХ гр. Несебър

4.

 1. Младен Иванов Мутафчийски ЕГН ХХХХХХХ

МЕРОПРИЯТИЕ

Извършване проверка на информацията чрез агент „Иво“, рег. № 1018/99 г. като му се постави задача да я провери чрез Тодор Костадинов,

Красимир Маринов и братя Диневи

ПОСТАВЕНИ ПОРЪЧЕНИЯ

Да продължи контактите с Христо Асенов-Бацата и да установи хората, с които се среща. Да разбере още детайли от информацията за Бойко Борисов и дали предстоят нови покушения, най-вече в региона.

Изготвил 15213

РАПОРТЪТ СЪС СВЕДЕНИЯТА ЗА БОЙКО БОРИСОВ

Рапорт

за проведена среща с информатор „Пламен“ регистрационен номер 22879/98 год. на 16. 03. 1999 г. от 20 до 21 часа на закрито в гр. Бургас

Г-н началник,

На 16. 03. 199 г. проведох среща с информатор информатор „Пламен“, регистрационен номер 22879/98, на която ми съобщи следната информация: на 11. 03. 1999 г. при него е бил на гости стар негов приятел – Христо Асенов-Бацата. Същият е представител на ВИС-2 за гр. Варна и е един от най-приближените на шефа на ВИС-2 Георги Илиев. Според източника посещението на Бацата в Бургас е било свързано с решаване на възникнал конфликт между хора на Пламен Кела и хора на ВИС-2 от региона. Информаторът ми потвърди, че Бацата е имал среща с Пламен Кела. Бацата е бил в Бургас по поръчение на Георги Илиев. Същият е споделил пред информатора(те са много близки), че преди около 2 месеца са били на почивка с Георги Илиев на някакъв курортен остров във Венецуела. Там имено Илиев казал на Бацата, че новият бос на кокаина се казвал Бойко Борисов и имал страшни хора на разположение. Той бил и човекът, който заедно с бай Миле и Поли Пантев очистили брата на Жоро Илиев, защото пречел на дрогата. Жоро Илиев знаел, но го предупредил да не се меси, ако не иска да е следващият. Дори му дали и територия.

Тази връзка във Венецуела била пак на този Бойко, той работел с хора от разузнаването и те му давали връзките и каналите, но ползвал групировките, за да е чист, щял да става голяма фигура. Хората, които ползвал за „мокрото“ били от службите, но имало и хора отвън.

Илиев казал на Бацата, не ми пука, щом си взимам моето. Според информаторът, Бацата-Христо Асенов-е човекът на Георги Илиев за цялото Черноморие, като основно движел Канала на ВИС-2 за внос на кокаин транзитно през България за Западна Европа. Така разбрал, че този Бойко Борисов е страшният човек. Той решавал, кого да хващат службите, защото искал да си направи лице пред някакви западни служби, за да може да изглежда чист. Така че, който не се отчитал точно ставал фира за кариерата на Бойко, такава била работата. Бойко бил и този, който чрез бай Миле и Бацата дърпал конците в СИК.

Според информаторът, честите посещения на Бацата и Георги Илиев в Южна Америка – Колумбия, Аржентина и Венецуела се обясняват с тези факти, но според него сега ставал въпрос за възникнал конфликт между Митю Очите и Кела, влошени след случая „Боровец“ през 1995 г. това обяснява и като мотив за посещение на Бацата при него, с когото са близки от 1993 г.

Бацата му казал още, че и при следващите си посещения в Бургас ще отсяда при него.

Господин Началник, горното за сведение

СПРАВКА НА ЗАСЕЧЕНИТЕ ЛИЦА

 1. Христо Димитров Асенов – Бацата – ЕГН ХХХХХХХХХ
 2. Георги Андреев Илиев – ЕГН ХХХХХХХХХ гр. Кюстендил
 3. Димитър Желязков Желязков – Очите ЕГН ХХХХ гр. Несебър
 4. Бойко Методиев Борисов ЕГН ХХХХХХХХХХ
 5. Младен Иванов Мутафчийски ЕГН ХХХХХХХ

МЕРОПРИЯТИЕ

Извършване проверка на информацията чрез агент „Иво“, рег. № 1018/99 г. като му се постави задача да я провери чрез Тодор Костадинов,

Красимир Маринов и братя Диневи

ПОСТАВЕНИ ПОРЪЧЕНИЯ

Да продължи контактите с Христо Асенов-Бацата и да установи хората, с които се среща. Да разбере още детайли от информацията за Бойко Борисов и дали предстоят нови покушения, най-вече в региона. Изготвил 15213“

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство и в това нямаше никаква изненада, би било потресаващо, ако изобщо някога прокуратурата образуваше каквото и да досъдебно производство, свързано с Бойко Методиев Борисов. А за да се изясни истината, трябваше да бъдат направени няколко простички нещица – да се издири служителя провел срещата и съставил рапорта. Той има само номер, но за МВР е ясно кой е, същият служител най-добре знае каква информация е получил и какво е написал в рапорта, както и можеше да отговори на въпроса и кой е оригиналния документ – този на Бареков ли, или този в архивите, който размахваше гелосаният главен секретар на МВР. Трябваше да се издири и проведе среща и с източника на информацията – въпросният информатор, който най-добре знае каква информация е споделил със служителя, написал рапорта.

След голямата дунанма, и след като прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по документите, които Бареков и предаде, Бойко Борисов целият изпран в чисто бяло написа във Фейсбук: „Неистинността на поредните клевети и лъжи на Николай Бареков срещу мен се доказаха. Документите, които развяваше в публичното пространство, са манипулирани, а клеветническите твърдения от него са единствено и само с цел дискредитирането ми и уронване на авторитета ми.“

А Бареков заяви, че: „Като съвестен гражданин съм изпълнил своите задължения и съм предал всички документи, свързани с миналото на Бойко Борисов, на компетентните органи. Относно преждевременната радост на един бивш премиер, че е получил поредната индулгенция от властта заявявам, че „битката между Бареков и Борисов“ ще премине на качествено ново ниво с оглед кандидатирането ми от Пловдивски многомандатен избирателен район.

Моята битка с г-н Борисов никога не е била на лична основа, а е чисто политическа. Смятам, че за целия български народ е ясно кой как си е изкарвал хляба в миналото. Дори и тези, които гласуваха за ГЕРБ нямат съмнение за предишната битност на г-н Борисов и участието му по време на прехода в нерегламентирани дейности и в структурите на трибуквените групировки, които всяваха страх в гражданите и бизнеса.

Миналото на Борисов вече не е тема на разговор. Тема е лошото управление на ГЕРБ и практиките, които прокараха в българската политика. Тема е и рекетът върху бизнеса от страна на Цветан Цветанов, Ваньо Танов и Симеон Дянков.“.

Внезапно за Бареков „миналото на Борисов вече не бе тема на разговор“.

Малко преди обаче Бареков да бъде „отведен“ от нажежената като котлон ситуация, в кабинета му в столицата в офиса на партията му „Без цензура“, с очите си видях един секретен документ, който той не извади пред медиите, и който остана заключен в касата му.

– Искаш ли да видиш нещо ужасяващо? – протегна се да отключи касата си Николай. – Ама няма да ти дам копие. Четеш го само тук!

Николай ми подаде документа и докато той разговаряше с двама свои адвокати, които също бяха в кабинета му, аз трескаво четях за трети път документа, стараейки се да го запаметя.

Документът бе с червен печат. Не можех на прима виста да преценя дали е менте, или копие на оригинал, но пък съдържанието му бе взривяващо.

Датата на документа бе от 2 март 2004 година и бе изготвен от офицер с посочен секретен номер.

Формулировката бе: „във връзка с извънредна оперативна ситуация“, а изложението бе оформено като описани по номера точки 1, 2, 3.

В първа точка се говореше за „нелегал“, като термина бе употребен както за Сретен Йосич, така и за Б.Б. Подробно се описваше „отстраняване на лица, посредством група, свързана със служба в МВР“. Умишлено не споменавам коя точно служба бе назована, както и посочвам инициали, защото както обикновено се случва, тия, които трябва да бъдат разследвани щракат с пръсти, а аз търкам подметки по съдилищата.

Името на Б.Б., бе описано подробно, като свързано с тази „група“. В документа бе употребен и термина „устна заповед“ откъм Б.Б. към въпросната „група“ за „отстраняване на лица“, свързвани с определена информация за контактите на лицето Сретен Йосич.

В първа точка от този документ съществуваше и описание как висш полицай с инициали Б.Б., но не Онзи за когото си мислите от Банкя, е осуетил и манипулирал доказателства за тази „група“, която очевидно е била прихваната, за да завърши разследване по нея – „поради липса на доказателства“.

Във втора точка бе упоменато името на варненския бизнесмен Каро Агопович (застрелян през прозореца в дома си) и свързването на това убийство с тази „група“.

А трета точка си беше направо като изригване на вулкан. В нея бе описано, че се прилага видеоматериал, „предоставен ни от колега от израелските служби“, като бе упоменато и името на израелския офицер от израелските служби, и се твърдеше, че е засечена среща край нашата южна граница, с конкретно упоменаване на мястото на сбирката.

Описани бяха и присъствалите на тази среща с имената им – „Бай М., Б. Б., А. Д., лице от сръбски произход, чието име не запомних, но не Сретен Йосич, както и още едно българско лице. Запомних и още едно изречение, описано в документа, свързано с тази среща – „позицията, от която да бъде стрелбата“. И името на Илия Павлов.

-Дай и този документ с останалите на Цацаров! – подадох листите на Николай. – К’во ми вадиш някакви тъпи рапорти с Бацата? Това извади! Това е втрещяващо!

–Сега не намирам за нужно да се карам с Доган – отвърна ми Николай и прибра документа с червения печат в касата си.

По това време Бареков вреше и кипеше от избори в избори. Докато аз наум преповтарях това, което съм прочела, за да го запаметя, властите бяха налазили Бареков и счетоводителя, който обслужваше партията му и Николай и адвокатите му обсъждаха ситуацията. След като те излязоха, вече не помня как стана лаф за „Гелосаното“ и затова, че не спирах да го мачкам в сайта АФЕРА, заради невъобразимите щуротии, които говореше и правеше.

–Искаш ли да му се обадя? Глей сега какво ще стане! – Николай истински се забавляваше, докато набра главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Отсреща веднага му отговориха и Николай изтресе:

–Здрасти, как си? Тука има един човек от американската амбасада и иска да те чуе… Чакай, сега ще ти го дам – и ми подаде телефона си.

Никога няма да забравя тихичкото, посрано, раболепно, страхливо гласче на „Гелосаното“:

–Слушааам…

Тоя наистина си мислеше, че някой от американската амбасада боб хвърля за него и бе вече сложил наколенките. Нямаше как да пропусна вдигнатата топка от Николай, която ми бе подарил.

Замълчах умишлено няколко секунди и високо, и отчетливо изревах в ухото на „Гелосаното“:

–Как сте, господин Главен секретар? Веселина Томова съм от „АФЕРА“.

„Гелосаното“ объркано и вцепенено замълча и поде някакъв разговор, смачкан, като мома, настъпана на опашка за визи пред американската амбасада. Най-смешното бе, че нататък във времето дори си мислеше, че „се е оправил“ с Томова от АФЕРА. Няколко пъти му звънях за някакви „акции“ на МВР, той вдигаше моментално, отговаряше ми с готовност, въпреки че каквото и да кажеше, то общо взето нямаше никакъв смисъл, докато не го гилотинирах впоследствие окончателно, особено след безумната му „ювелирна“ акция в Лясковец, при която загина баретата Емил Шарков….

Веселина Томова

Откъс от книгата и „Този живот е за смелите“

Коментари 20 за
“КАТО БЪДЕЩ МИНИСТЪР НА МВР ЩЕ ИМА ЛИ ТОПКИ НИКОЛАЙ РАДУЛОВ ДА ФИНАЛИЗИРА Б.Б. ПО ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО ИЗВАДИХА С БАРЕКОВ!”

 1. Напротив, първа и основна задача на Славчо е да пази гърба на Тиквата от Банкя и всички други измамници. НЕ очаквайте да има осъдени.

 2. Томова тоя Радулов никога не е бил главен секретар а само секретар и то за една година! И не няма да има топки за нищо друго освен за лична изгода!
  Викахме му “ПЕДЕРАСЧЕТО” в БОПА . Куха лейка е и омазан от всякъде! Ако искаш и ФО ще го получиш за него!
  Руски връзки маскирани като американски,
  алчен за кинтаж!…..

 3. И, Боже!
  Пак ли някой премиер, този път хем дълъг и слаб, хем висок, ще ми се кара от екрана!
  Той ще се кара, ние пак ще си броим стотинките.
  Той пак ще игнорира НС, ще го возят в няколко джипки.
  И нещо по-трагично – новата министърка на културата!
  И още по- трагично – новият премиер.
  Ех, Слави, Слави, чалгата не е това, което е!
  Искаме си и културата, образованието, здравеопазването, икономиката, социалната политика…..
  Можеш ли, да или не?
  Кажи, да знаем!

 4. I,,TRIMATA,,/BIBITKO,SVETLJO I BAREKA,,SAMISHOCI,,,AKO NE IM E,,SEDJAL NJAKOY ZAD GARBA,,/KRADCI,,NA,,DARGAVNA JASLA,,S,,GIVOT PO PROGRAMA,,/,,OBSLUGVASHTI,,..INAK/,,SELJANCHETA,,S VSICHKI,,PROIZLIZASHTI OT TOVA,,.,,KOMPLEXI,,..

 5. Само едно нещо ми хареса, че министъра на отбраната е жена. Лесно ще се разберем значи, по женски.

 6. На циганите трябва да им се забрани да гласуват. В България има милиони българи, убити умишлено от цигани, и няма българин, неокраден от циганин. Ако има такъв, да ми се обади.

 7. Спомням си ясно как Сливи Трифонов печелеше сърцата на простите българи преди години, когато в предаването си наричаше царските „юпита“ – „дупита“.
  Сега, когато Сливи разполага с парламентарен инструмент (ИМАМЕ ТЪП НАРОД), с „юпита-дупита“ са станали „дупи и гащи“. Наистина съм удивен колко мнооого ТЪП е българския народ! Малкият Мук – патологичен крадец (продаде БТК без пари и подари ЕРП-тата) – премиер на сите българи!

 8. Вижда се кой пръв е дръзнал да се опълчи на Борисов… и то когато беше най-силен… тия . поборници днес на умряло куче нож вадят…

 9. Николай Стефанов Радулов е български полицай, професор, главен секретар на МВР по време на правителството на Иван Костов.

  1. Никога не е бил главен секретар, а само секретар – демек зам. министър по сегашно му….Отделно много усилено лобираше по време на „секретарстването“ си за определена фирма да отпечатва първите лични карти, ама нещо не му се получи….Колкото до полицая си е чист милиционер а за професурата…………

 10. Всеки може да хване престъпник от улицата и да каже примерно Радев е направил един си какво, има къща в САЩ, пълен куфар с кюлчета и евра , не иска рубли тариката. Славчо е гей той го казва публично има клип за това . Курелка е краднала от Техноимпекс, Румбата е чуркал във фонтана, Боби дамаджаната има много имоти и 12 клозетите. Но ми намирисва интереса към други хора за любов несподелена отхвърлена жена като Мая куртизанката.

 11. Първо трябваше Радулов да бъде съден като ченге от ДС , виновен за съсипването на десетки човешки съдби.

 12. Абсолютно вярно, че с вчерашните изборни резултати на практика легитимна власт няма.
  Гласували са около 35%, ЦИК още не посочва точни цифри.
  От тях 24% са за Чалгаря, около 8% от българите.
  В сравнение с хунтата на Янев тоя проектокабинет е малко по нормален, Слави отсвири най противните помияри Рашков, Кацаров, Минеков, но като цяло е пак сбирщина анонимници, а министърката на отбраната от комитета на Три морета показва, че е дело пак на Льотчика, който е кукловода на Слави.
  Стана дума, че Радев умъртви БСП.
  Ето ги фактите.В сравнение с 4 април 115000 гласа по малко за БСП.30000 гласували тогава за БСП вчера са гласували за Слави.От 43 мандата тогава днес са 36.Единствено област Ямбол бяха спечелили, губят и нея.
  Това е за двата месеца на Радевата хунта.
  И Курнела още блее за Зеления чорап и се самоубива с него.

 13. Какви „топки“,принципност и професионализъм очаквате от тоя селяндур Радулов? Соросовски боклук.

 14. Голямата мутроамериканска ченгеджийница каза:

  Тоя тип като му гледам физиономията му мяза на дърто бивше ДС-ченге.От старата школа.Да не би и той да е сектата на „Библиотекарския“?!Кви бяха там – Митьо Гестапото, Цветлин и т.н.
  Все пак е нужно едно малко уточнение.За онези от 80-те процента, които всъщност са цели 99%.
  След срещата на Роналд Рейгън през октомври 1986г. в Рейкявик(Исландия), с архипредателя-ренедат Михаил Горбачов, последният фактически стана подлога, прокси и троянски кон на янките.Не е много ясно как го гепиха за топките – с пари или компромати.Най-вероятно с пари, много пари, милиарди долари.
  Останалото всички го знаят – разпад и хаос в целия свят – край на двуполюсния модел и тихото въвеждане на новия световен ред(Novus Ordo Seclorum).
  Мръсникът Горбачов предаде не само родината си, но и надеждите(и съдбите) на милиони хора по света.
  След 1986-1987г, де факто съветското КГБ стана филиал на CIA и янките започнаха да редят политическата мозайка не само в СССР и в цяла Европа, но и в целия свят.
  Българското ДС пък като филиал на КГБ мина също под контрола на CIA.По места бяха „назначени“ местни ренегати, които започнаха активно да работят за интересите на янките.Казано накратко: CIA, КГБ и ДС се сляха, станаха нещо като скачени съдове.
  Така в България беше организиран преврат срещу Тодор Живков, организиран от същите тези местни ренегати.
  Месец по-късно в Румъния беше свален Николае Чаушеску – с любезното съдействие на тамошните ренегати и под контрола и логистиката пак на CIA.На нашия Тошко поне му се размина кучешката смърт на Чаушеску.
  С други думи казано, от 1989г. насам именно янките са тези, които диктуват политическия живот в България.Янките са тези, които определят кой ще влезе и кой ще излезе от политиката.Те определят кой става и кой не става за политик, кой да бъде назначен/избран и кой не.Янките са главните кадровици на БГ-подмандатната територия!
  От 1989г. насам всички US-посланици са нещо като гаулайтери на задморската US-колония, наречена за благозвучие Р.България.Такава открито гнусна намеса във вътрешните дела на една суверенна държава не е имало дори във времената на СССР, когато България щяла уж да става 16-та република на Съветския съюз!
  А раята, БГ-раята, какво са предвидили кукловодите местни и чужди за нея?На кой му пука за тази овча, проста, робска рая – да мре там!Само че тихичко и без много шум за да не смущава спокойствието на височайшите люде от т.нар. елит!

  1. Коѝто печата банкнотите тоѝ поръча правителствата…
   Като гледам, всичките тЕа новите предложени/избрани (вероятно от амбасадата) са доста добре школувани там из евроатлантиката.

   Почвам да се уча да гледам беѝзбол

 15. За мен тези избори са нелигетимни ,защото са получили по малко от 50 процента гласове от народа . Откъде накъде ще ми се пъчат с някякви 24 процента ,та това си е направо смешно , и докога ще се съставя правителство с по полвин милион глaсували откъде накъде ,ами другите мнозиството защо никой неги зачита . Защо никой не повдига този въпрос . Те още малко и ще съставят правителство и със сто души гласували. Това e някакъв абсурд. Трябва да има ясен закон ,че при по малко от 51 процента от жителите с право на глас не може да се съставя правителство точка. Та чак ми се обиденяват вече единия имал 100 хиляди гласа другия 180 хиляди и вече вирнали носовете . Направо се чудя как досега никой журналист не е повдигнал въпроса досега ,та това си е направо престъпление, да се управлява целия народ с полвин милион гласоподаватели.

  Отговор

  1. Ми такива закончета са изковали 240-те жълти павенца начело с ПКП…И 5% да гласуват изборчетата били легитимни…Лично според мен няма ли 51% гласували, не се признават изборите и наново….Ама нали има и бая „мъртви души“ в списъците та ще вземе да лъсне някоя неприятна истина…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *