« Върни се назад Публикувано на 20.01.2011 / 8:47

Касим Дал: Доган превърна всичко в лъжа и далавера! Ердоган не пожела да се срещне с него!

 

 

„Стоя зад всяка своя дума и действие.Всичко, което написах, е вярно. Уставът на ДПС не се изпълнява, не се свиква ЦС. ЦОБ се посочва от председателя, това е неговият екип. Капката, която препълни чашата, беше ДС. Тогава (след Националната конференция) не бях чел досието на Ахмед Доган, то така ме разтресе, това е толкова долно нещо, такава мръсотия – да клепаш и да донасяш срещу най-близките си. Това е гьонсуратлък.Съветвам всеки журналист да отиде да прочете това досие, за да е ясно.  Не искам тук да говорим за ДС, написал съм го в писмото си, другото обвинение е, че ДПС е във вътрешна и външна изолация. Да сте чули някой да се е срещал с Доган, особено чуждестранен политик. Никой не иска да сяда на масата с ДПС, даже не ни търсят подкрепата, разграничават се от нас, дори, когато предлагаме подкрепа.Не се крия и не клеветя. Председателят трябва да се оттегли. Човек като Доган не мога да нарека приятел, бяхме много добри познати и съратници.Човек като Бисеров да ме обвинява, че клеветя и ме е страх да се появявам в медиите, ме предизвика да се явя. Доган е предавал толкова хора, че и мен да предаде, това не му е никакъв проблем.”, коментира Касим Дал.

Той категорично отрече да има амбиции за лидерство на ДПС. „Хората трябва да си отворят очите какво става в ДПС. Всичко ще бъде добро за ДПС, всеки друг, но и да е той лидер”, категоричен бе Дал.

„Доган е противник, който не е за подценяване и човек трябва да има много качества за да се изправи срещу него”, каза Касим Дал и добави, че той има такива качества.

На въпрос за срещата на Касим Дал с Ердоган, той отговори: „Бях поканен в последния момент като председател на групата за приятелство с Турция. Доган бе поискал такава среща с Ердоган, но Ердоган е отказал такава среща! И го е направил, заради гафовете и образът, който си създаде Доган. Ердоган ми го заяви лично.  На другия ден, Лютфи Местан се обърна към да дам информация за тази среща, но Доган грубо ме прекъсна, че той никога не е искал такава среща и не желае повече да се говори за нея.”

„Аз не съм работил в полза на никого, още по-малко за ГЕРБу каквито слухове има. Всеки знаеше колко е близък Ахмед Емин до Дога и как стана така, че за 24 часа всички се отрекоха от този човек?! Нямам никакви проблеми със съвестта си.”, каза още Дал и уточни, че ще продължи да помага на хората.

„ДПС ще има нов лидер. Доган час по-скоро трябва да си отиде!”, заключи Касим Дал.

Afera.bg

 

«