« Върни се назад Публикувано на 11.12.2021 / 12:55

КАРМА! ДЕКЕМВРИЙСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА – ВИНАГИ СБИРЩАЙН, КРАДАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО, ЗАВЪРШВАТ ТРАГИЧНО – С ВОЙНИ, ПРЕВРАТИ, НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ, ПОЛИТИЧЕСКИ И СОЦИАЛЕН ХАОС

Седем са правителствата, които са се пръкнали през месец декември от 1894 година насам. Днес се ражда осмото.

Първото в историята е изтраяло 4 години, другите безславно са приключвали за по няколко седмици или 1-2 години.

Но общото между тях е, че винаги са били Сбирщайн от разнородни предимно ляво-либерални партии след политически, авторитарни и социални кризи, много са крадяли като за световно и са завършвали още по-зле по трагичен начин – с войни, преврати, национални катастрофи, политически и социален хаос.

Някои декемврийски кабинети са включвали политически амнистии, други – Народен съд и екзекуции, включително публичен линч на опонентите си (Стефан Стамболов е заклан в центъра на София една година след първото декемврийско правителство на Константин Стоилов).

Други характерни особености на декемврийските правителства са брутална национализация на банки и частна собственост или диво разграбване на държавата и народа. Винаги в основата на такъв кабинет е стояло задкулисие и кукловод – Цар Фердинанд, Цар Борис |||, КГБ, Георги Димитров, Държавна сигурност, ЦРУ, Румен Радев в полза на Русия, СССР или друга от Великите сили, включително САЩ. Били са марионетни, васални, предателски правителства, дирижирани от чужбина.

Последното злополучно такова е на Любен Беров с подкрепата на БСП и ДПС и задкулисно дирижирано от мутренските групировки на ДС – зараждащите се по това време СИК, ВИС и Мултигруп.СИК и ДС и сега са обилно представени.

Карма!

Няма основания да се очаква нещо по-различно от сегашния башибозук, събран по неволя от “Козяк” от кол и въже, че даже и от селските читалища. Самодейно шоу с ясна цел да се вкара държавата насила и набързо в “правилния” коловоз.

Четирипартиен коалиционен башибозук, най-доброто, за което социолозите могат да кажат е: Страхът от изпадане от политическата сцена и от парламента и желанието да държат черпаците до софрата с казана ще ги държат известно време заедно.

Николай Бареков

«