« Върни се назад Публикувано на 06.02.2011 / 9:04

Кариерата на един професионалист

 

 

Това,  което от известно време ме тормози е защо лекари се правят на полицаи , и защо полицаи  кадруват в здравеопазването? Поводът и аз да се изкажа е протеста на лекарите от МБАЛ „ Братан Шукеров ” в гр.Смолян срещу действията на директора на болницата доц. Владислав Иванов. Всички проблеми на болницата били кардинално решени от новото ръководство та останало само да се доизкусури  пропускателният  режим и контрола .Имало излишни пари за харчене и доцент Иванов решил да въведе нова система ,като  в Пентагона .За целта директорът издал заповед , на целият персонал да бъдат снети биометрични данни . Компютърен специалист от болницата се захванал с полицейската работа ама докторите взели ,че се възпротивили.

И докато вървят дебатите в МБАЛ- Смолян, реших да попитам – кой е доцент Владислав Иванов ? Да не бях питал по – добре ! Над 20 години доцент Иванов е бил директор на Националният център по протезиране в Горна баня. След него е останал погром ,дългове и разруха .Е, останало и неговото протеже д-р Захариев, което не е по различно , но за него друг път. Последвалите събития доказват ,че когато се касае за лично облагодетелстване доцент Иванов има изключителен мениджърски нюх . На бързо регистрирана името на съпругата си доцент Лилия Иванова (анестезиолог в УСБАЛ „ Проф. Бойчо Бойчев”) няколко фирми – „ Протетика – ВИП” Медикотехническа  лaборатория , сдружение „ Хилфе Бг , „Елия холидеиз”, „Плантограф” и други.

До тук няма проблем .Ама кога лекуват тези лекари ?Всеки има право на развитие и материализиране на идеите си . Но във всичко трябва да има морал и мярка.

Доцент Иванов и съпругата му доцент Иванова регистрират медикотехническата си лаборатория по закона за лечебните заведения. Лечебните заведения са освободени от ДДС.Само ,че нашите двама доценти произвеждат протези ,а не лекуват .Производството на протези си е чиста стопанска дейност ,а не лечебна дейност.Тоест, използвайки незнанието на данъчната администрация, гореспоменатото семейство заработва и то не лошо ,не плащайки ДДС .Може би в резултат на душевни терзания или на закъсняла съвест Иванови решили да развият и социална дейност .Станали спонсори на нашите параолимпици .Похвално ! Ама и тук врътка…всички параолимпици подписали договор, чрез който се задължават да ползват колички и протези производство на „Протетика ВИП “С една дума –Майната му на ЗОП !

Да, ама едно момиче- наша олимпийка , отказалa да се протезира при семейството. По тази причина последвал отказ за финансова подкрепа…..!!! Не ми се пише повече, изводите и мненията оставям на вас .

Уважаеми лекари от Смолян ,и да ритате и да скачате , системата за контрол ще бъде внедрена. Има едни пари за усвояване .А ако случайно обеднеете и окуцеете в резултат на безпаричие, доцент Иванов ще ви протезира .Да пази Господ !

 

Гриша Григоров

 

«