« Върни се назад Публикувано на 19.03.2014 / 20:59

КАПАКЪТ НА КОВЧЕГА Е ЗАТВОРЕН

 

Пълна ревизия на управлението на ГЕРБ. Всички „калинки” и некадърници – вън. Какво от тези обещания на управляващите се случи? Месеци наред Цветлин Йовчев /не/ умишлено не посмя да разчисти кочината на МВР, оставена му от Цветан Цветанов. Като в бар „Спартакус” с нежни пръстчета, вътрешният министър пипаше плавно и бягаше с балетна стъпка назад дори само ако се наложеше да се спомене името на Цветанов и Борисов. А онези, които назначи – пак бяха от бопаджийското некадърно, измислено котило от времето на ГЕРБ, като случая с Варна. Кьорав карти не играй, казват тарикатите. Сега Йовчев, да си хваща балетните палци и да си ходи, но преди това да отговори – кой, кой, кой, по дяволите, допусна две шматки, едната от които личен гард и авер на Борисов да предприемат САМОВОЛНИ ДЕЙСТВИЯ в Лясковец като служители на МВР?

 Стоян Тончев от Фейсбук всъщност го е формулирал точно:

„От МВР поне признават, че операцията в Лясковец е провал. Ако беше при ГЕРБ, Цветанът щеше да вдигне банкет, Калин да измисли шукаритетно заглавие, а Боко да почерпи с пържоли майката на убиеца.”

Борисов трябва да мълчи като риба, защото този народ, ако не е изпращял окончателно, помни що за зулуми направи Борисов и режима на Групировката му ГЕРБ.

Цветанов пък, който според нас изобщо не бива да бъде допускан до парламента, за пореден път прояви НАГЛАТА СИ ЦИНИЧНОСТ, пънейки се да задава въпроси – точно той! – на прослушването на главния секретар на МВР в Народното събрание.

В телевизионните студиа на Нова /Бокова/ телевизия пък акцията в Лясковец коментираха „реформаторите” Атанас Атанасов и Йордан Соколов. Точно тези двамата да пищят и да си мислят, че сме забравили какви ги вършеха те в МВР и НСС, е направо пародия.

Най-важният въпрос след изслушването на Светлозар Лазаров остава – кой, кой, кой, по дяволите, може да допусне двама оперативни работници от криминалното звено на Областната дирекция на МВР във Велико Търново, в деня преди акцията да хукнат да снимат къщата на Петков без да има нужда и без това да са съгласувано с ръководещите акцията?!

Кой активира тия толкова „самоинициативно” дейни ченгета, единият, от които Павел Ангелов е бивш личен гард на Бойко Борисов и толкова кадърен, че се прострелва сам докато си обува гащите?!

Сега ще кажа нещо много остро и „еретично”. Ще го кажа защото години наред се занимавам с тази „тематика” и съм се нагледала на мръсните номера, които си правят ченгетата един на друг, както и една служба в МВР на друга.

Знам случаи, които никога няма да прочетете в официалните сводки, когато бопаджии УМИШЛЕНО ПОДЛАГАХА СВОИ ИНФОРМАТОРИ, ЗА ДА ГИ ОЧИСТЯТ И КАК ЗАД ГЪРБА НА „КРИМИНАЛНА” ПОКРИВАХА ДРУГИ. ЗНАМ КОЛКО ПЪТИ САМО ГОСПОД СПАСЯВА ЧЕНГЕТА ОТ ЯВНА СМЪРТ, ЗАРАДИ БЕЗУМИЯТА НА ТЕХНИ КОЛЕГИ ОТ СЛУЖБИ, КОИТО ГИ „МРАЗЯТ,” И ХУКВАТ ПО „АКЦИИ” ДОРИ БЕЗ ДА УВЕДОМЯТ НАЧАЛНИКА НА ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ.

Тези шматки като въпросният Борисов „ченгеджийски капацитет” Павел Ангелов незабавно трябва да бадат шутирани от МВР. Незабавно трябва да бъдат шутирани и „Чавки”, „Барбита”, „Ебатита”, бъркали си в задните части по времето на Борисов и Цветанов и внезапно набутани като шефове в МВР от … Цветлин Йовчев.

За кадровите си катастрофални грешки трябва да отговаря единствено и на първо място вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Давам си сметка, че когато дойде подобен провал всеки всезнайко ревва да ругае от собствената си политическа камбанария.

Но Борисов и Цветанов, а и Йордан Соколов ми идват в повече.

Борисов и Цветанов трябва да млъкнат по темата МВР, защото точно тези двамата превърнаха МВР в мутренска рекетьорска бригада.

И хлопнаха окончателно капака на ковчега на службите.

Лошото е, че вместо един пич вътрешен министър да смени безумието на особената форма на главата на Цветанов, дойде Цветлин Йовчев – пластелинено произведен кариерно точно от Борисов и Цветанов.

И вместо издъно да изреже подлите къртици на ГЕРБ, които са готови и през трупове да минат за да вземат пак властта, „хабилитирано” каканижи.

АФЕРА е била безпощадна към новото ръководство на МВР и ДАНС от първия им ден в това управление, но е справедлива и ще каже в прав текст – НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОНОВА, В КОЕТО ПРЕВЪРНАХА МВР БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ И НЕ ОТВРЪЩАЙТЕ ПОГЛЕД ОТ МИНИТЕ, КОИТО ТИЯ ДВАМАТА ЗАЛОЖИХА ВЪВ ВЪТРЕШНОТО МИНИСТЕРСТВО И СЛУЖБИТЕ.

А като казахме ковчег, понеже Борисов обича да разказва вицове за себе си, ще му подарим един от Фейсбук:

Отишъл Бойко при една врачка и я попитал:
– Разкажи ми за бъдещето.
Врачката:
– Виждам, че се возите на кола без покрив, виждам стотици хиляди хора около колата.
Бойко се изненадал. Врачката продължила:
– Виждам, че тези хора са много щастливи, че са с знамена, балони, пляскат, крещят „Браво“. Всички са с много щастливи лица.
Бойко се усмихнал и казал :
– Ами, да … хората ме обичат! Пак съм спечелил изборите. А аз махам ли им им?
– Не.
– И защо не?
– Капакът на ковчега е затворен.

 Веселина Томова

Колаж: Ивайло Ангелов, Сила

«