« Върни се назад Публикувано на 17.03.2011 / 10:39

Каним японци у нас да ни оправят

Фейсбук група предлага да поканим у нас поне 1 млн. японци, пострадали от земетресенията, вълните цунами и взрива на атомната централа. "Тези хора са известни с трудолюбието си, така че най-добре ще е, като дойдат, да бъдат оземлени. Така ще живне и селското ни стопанство”, пишат идеолози на групата, позовавайки се на факта, че японците харесвали България. Всъщност у нас наистина са се заселили японски семейства, предимно на пенсионери, които харесват страната.

Междувременно и кметът на ломското село Сталийска махала Александър Миланов предложи японците, останали без домове и работа след разрушителните земетресения в родината им, да дойдат да живеят в България с аргумента, че място и къщи по селата има много, а страната ни бездруго обезлюдява.

Той твърди, че България действително може да предложи покрив и работа на уплашените и пострадали хора. Известно е, че няколко японски семейства от години живеят в с. Шипка, където се чувстват добре и вече са понаучили българския език и обичаи, които с удоволствие спазват.

Във форумите в интернет идеята вече се дискутира и прегръща горещо. По-смелите дори предлагат евентуално дошлите японци да се привлекат в обществено-политическия ни живот, защото са стриктни, дисциплинирани, работливи и биха задали непознати стандарти по нашите ширини.

"Да направят партия на японците, ще гласувам за тях", твърди запален фен на идеята, но друг репликира, че не е много сигурно дали няма да "развалим японците, ако дойдат на наш терен".

afera.bg

 

 

«