« Върни се назад Публикувано на 15.09.2023 / 21:58

КАНДИДАТ КМЕТЪТ НА ВАРНА НА БИЗНЕСА – ОТ МАСОНСКА ЛОЖА „ОДЕСОС“. МАСОНИТЕ В ПАНИКА, ПОКРАЙ НЕГО ДА НЕ БЪДАТ ОСВЕТЕНИ

На 14.09.2023 АФЕРА публикува:

След публикацията на АФЕРА, в която първи оповестихме, че бизнеса във Варна ще издигне за кандидат кмет на Варна, като контра пункт на кандидатурата на ГЕРБ, собственикът на строителната фирма „Планекс“ масонът Христо Димитров, в масонските среди на морската столица настана смут и паника.

Куп масони бизнесмени започнаха да си звънят трескаво един на друг по телефоните, обзети от шубе, че покрай властовите щения на Христо Димитров, ще бъдат осветени като масони, което АФЕРА обеща.

Много от варненските масони, накачулили се с модния тренд „зидари“, не били съгласни с тази кандидатура на техния „брат“, подплашени, че и те ще изгорят, като им бъдат осветени имената като масони.

АФЕРА разкри, че бизнесменът, собственик, управител и съдружник във ветрилото от фирми „Планекс“ Христо Димитров, на когото „варненския бизнес“ заложи, уж хукнал на битка срещу вероятността Бойко Борисов да издигне отново Иван Портних за кмет на Варна, е член на варненската масонска ложа „Одесос“.

Във варненската ложа „Одесос“, в която членува Христо Димитров /“Планекс“/ още от преди 12 години той тогава е произведен като изпълняващ длъжността „Стражник“.

В началото масонската ложа „Одесос“ е част от Велика ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България, после е в лоното на Обединена Велика Ложа на България, като се има предвид, че в България масоните непрекъснато се цепят и се надиграват кой да води бащина дружина.

Иначе масонската ложа „Одесос“, в която членува Христо Димитров, е регистрирана като „СДРУЖЕНИЕ „БЪЛГАРСКА СМЕСЕНА МАСОНСКА ЛОЖА ОДЕСОС“ и регистрацията и е от 8 април 2005 година.

С право варненските бизнесмени масони се тресат да не ги осветим всите, тъй като проучване на АФЕРА разкри, че манията и истерията у нас да се става „масон“ е вече налудничава. Оказва се, че съюзните масонски ложи в България броят повече от 73!

Само във Варна бъка от масонски ложи: „Черноморски приятели“, „Морска звезда“, „Морски сговор“ /в която членува Красен Кралев от ГЕРБ/, „Варна Арарат“,  „Верните Приятели“, „Възраждане“,  „Морска Звезда“, „Морски сговор“, „Одесос“, „Св. Николай Чудотворец“, „Хипократ“.

Не стига това, ами и съществува „Ателиетата от Долината на Варна под юрисдикцията на Върховния съвет, 33° на Стария и Приет Шотландски Ритуал на Свободното Зидарство за България“ – „Ложа на съвършенството „Черноморски братя“ и Ложа на съвършенството „Черноморски фар“.

Вие представяте ли си по колко масони бизнесмени се падат на варненски квадратен метър?! „Куцо, кьораво и сакато“, както е приказката, все масон.

Снощи, 14 септември т.г., сбирка е провела една от варненските масонски ложи, на която е бил поканен и шефът на масонска ложа „Одесос“ /да ни прости, че главата ни заболя от „велики“ длъжности и не му зовем точната зидарска длъжност, а разговорно го наричаме Шефа/, в която членува Христо Димитров, когото 40-тина бизнесмени ще издигат за кмет на Варна.

„Колегите“ от другата ложа възроптали срещу издигането на Христо Димитров за кмет, а някои от присъстващите там бизнесмени направо рекли, че си отеглят подкрепата за неговата кандидатура, защото се страхували покрай Христо Димитров всичките да не лъснат с имената си в АФЕРА.

Официално още кандидатурата на Христо Димитров не е оповестена. Вероятно той ще води и листа за общински съветници, което всъщност е истинската цел на варненския бизнес.

Печалната липса на опит как се правят избори обаче, липсата на всякаква адекватност за пиар, както и за анализ какви кандидати могат да имат успех, отсега обрича цялото „бизнесменско упражнение“ на тотален провал. Защото масончетата на Варна може и да познават Христо Димитров, ама избирателите – йок!

„Корпоративния вот“ е особено плашило за политиците, ама истината е, че във Варна е от лабав по-лабав.

След оповестяването на бизнесмените, подкрепили Христо Димитров, АФЕРА си запазва правото да информира кой от коя масонска ложа е и за какво точно се бори.

Afera.bg

«