« Върни се назад Публикувано на 04.06.2022 / 19:27

КАЛОЯН МЕТОДИЕВ НА КОРНЕЛИЯ ВДИГА СКАНДАЛИ НА ПОСЛАНИЦИ, КАДРУВА ТЪРГОВСКИ АТАШЕТА

Невиждан скандал тресе Министерството на икономиката, Министерството на външните работи и търговските аташета, които са подчинени на вицепремиера Корнелия Нинова. Причината е бруталната намеса на шефа на кабинета на Нинова – Калоян Методиев, който коли и беси не само във ведомството, но вече и зад граница.

Методиев се е заел да сменя едно по едно търговските аташета. За пред Нинова казва, че работят за Румен Радев и неговите посещения зад граница, но клюката мълви, че Методиев обира „комплименти“ здраво от рокадите.

Последният огромен скандал, за който говорят чиновници и в двете министерства, се разигра преди дни.

Методиев е изпратил нагло писмо на бившия министър, а сега посланик в Дания Светлан Стоев. В него Методиев държи тон на посланика, който в предшестващ мейл е попитал, защо търговското аташе Васил Гелев е получил писмо за отзоваване от служба в Копенхаген. Методиев казва, че не му се дължат обяснения и дори разяснява как Нинова била избрана от парламента. Явно това, според Методиев, и дава право да коли и беси не само в държавата, но и отвъд нейните граници.

След случката посланик Стоев не бил от себе си, а според вряли и кипяли в дипломацията с демонстрацията на такава сила, Нинова демонстрирала, че ще реже глави на всеки, който сътрудничи на президента. Отзоваването на търговското аташе и бурната кореспонденция със Стоев идва след държавното посещение на Румен Радев в Дания, за което Нинова била бясна.

Въпросът е знае ли премиерът Кирил Петков, който бе изстрелян за голямата политика от Радев, за тези безобразия или умишлено се прави на луд.

Прилагам и писмото на Методиев към Стоев.

Алекса Петрова

«